Březen 29, 201510 r jj,musí mít koncové "E"-alespoň u Golfu a naprd je že ani z Vinka se nedá zjistit co tam je,musí kryt dolů
Březen 30, 201510 r Ahoj, nevíte jak to je s kulancí u vozidla roku výroby 2009 se 45 t. km. Pravidelný servis + řádně vyplněná servisní knížka? Začalo mi to po ránu rachotit, hlavně co jsem vypozoroval tak kolem 0C až +10C a až přes noc ráno. Předpokládám, že řetěz. Mám nějakou možnost? Koupeno před měsícem v autobazaru SkodaPlus. Bylo mi řečeno, že se na to podívají, ale pokud bude řetěz OK tak si tuhle reklamaci zaplatím ze svého. Předem díky za odpověďi.
Březen 30, 201510 r Mas vymeneny olej? Otec nedavno koupil 1.6 FSI a taky to pri startu obcas zachrastilo. Vymenili jsme olej, vytekla divna hnedocervena sra*ka. Potom jsme ho asi za 3 mesice vymenili znova, vytekl olej cerny skoro jako z dieselu. Ted uz je olej krasne cisty a rachtani jsme uz dlouho neslyseli. Za pokus to mozna stoji. Jestli olej dlouho nebyl meneny... I kdyz pises, ze mas radne vyplnenou servisku... Upraveno Březen 30, 201510 r od LucasCZE
Květen 14, 201510 r Zdravím. Vie mi niekto poradiť? Je to 1.4 TSI r.v. 2012, po druhej výmene oleja pri 55 000 km začalo takto klepkať. Bolo v servise, vymenili rozvodovú reťaz a nejaké špéci koliesko pri vačke - podľa slov mechanika bolo pridreté. Oprava stála 850 euro. Klepanie neprestalo. Včera prepláchnutie motora + výmena oleja a stále to klepká avšak nie vždy, niekedy ide pekne potichu. Je to počuť len pri voľnobežných otáčkach náhodne bez ohľadu nato či je motor teplý alebo studený. Pri štartoch probém s tým silným vyššiespomenutým klepaním nieje. https://youtu.be/-KSmTAYnoSk -je potrebné volume UP
Květen 14, 201510 r Příště otevři kapotu a nahraj to přímo - tady z toho asi nikdo nic moc nepozná, zároveň zkus zjistit, z jakého místa se to ozývá. Podle mě ti vyměnili přestavovač vačkového hřídele, ten stojí kolem 11 000 Kč.
Květen 27, 201510 r Zdravim mam skocene rozvody na 1.4tsi najeto 160tis.po dlouhem hledani volani bez uspechu se obracim na vas.jde mi o ozubene kolo na vacce kde je nastavovac.da se vubec sehnat jen to ozubene kolo bez nastavovace? S tim ze vlastne stary nastavovac nasroubuji na nove ozubene kolo.vsude to maji komplet cca 12 tisic coz mi prijde na palici!!momentalne nevim co s tim.dekuji vsem za kazdou radu. Upraveno Květen 27, 201510 r od KKarlos111
Květen 27, 201510 r Potkal.par ohlych ventilu jinak zadna hruza.nastesti to skocilo jen pri startovani.prebrouseni hlavy novy ventily vahadla a zdvihatka.tesneni atd atd. Upraveno Květen 27, 201510 r od KKarlos111
Květen 27, 201510 r S prestavovacem nikdy problem nebyl proto hledam reseni jak vymenit jen ty ozubeny kola a vyhnout se te nesmyslne palce dvanacti tisic.
Květen 27, 201510 r Dívám se do Etky a jako originální díl je to pouze komplet. Navíc je teď ten přestavovač od 11.5.2015 v nějaké nové variantě.
Červen 11, 201510 r Jsem nově majitel staršího vozu se 45t. km. Stáří 5 let - původní majitel důchodce. Měnil jsem přestavovač vačkové hřídele v kulanci a preventivně rovnou řetěz a napínák. Řetěz trochu řachtal po studeném startu. Zjistil jsem, že řetěz byl už měněn za inovovaný, ale nikde v historii Škoda nebyla tato informace zanesena. Auto má servisku a kompletní historii. Jak často vy, majitelé 1.4TSi, měníte řetěz? Předpokládám, že tuto závadu jen tak neodstraním, i když jsem v motoru vyměnil 3 díly, které by to měli způsobovat podle Škodovky - přestavovač, napínák, řetěz. Upraveno Červen 11, 201510 r od xstastnyr@seznam.cz
Červen 26, 201510 r Nedavno mi preskocila moje 1.4 tsi.nyni vse opraveno a jezdi ale pocitac mi hlasi maly tlak oleje na nastavovaci vacky(ten jediny se nemenil cca 12 000kč).je mozny ze by se pri preskoceni a potkani motoru nejak poskodil?dali jsme nove cerpadlo a nic se nezmenilo.tak nevim jestli jit po tom nastavovaci nebo co by tam jeste mohlo byt?
Červen 26, 201510 r ten zvykne aj hrkotať , bude zrejme KO , prakticky skoro vždy je , ak nehrkoce tak má vyťahané zuby a po chvíli zničí novú reťaz
Červenec 10, 20169 r Ahoj, nevite zda u tohoto motoru lze kontrolovat protazeni rozvodoveho retezu stejne jako u 1,2 TSI, tzn. vysroubovanim napinaku a naslednym natocenim pripravku a jake jsou pripadne pripustne hodnoty?
Červenec 10, 20169 r Pokud vím, tak takový postup neexistuje. Podle tohoto článku SM ovšem lze provést kontrolu rozvodů jiným způsobem. 3_pdfsam_Motor 1.4 TSI ve vozech Škoda.pdf
Červenec 10, 20169 r Diky za prilozeny clanek, nemel bys jeste jeho zbytek?. Jinak jsem si stahnul dilenskou prirucku a uz to vidim, je to uplne jinak reseny nez u 1,2 TSi, k napinaku neni pristup bez odmontovani vika rozvodu. Upraveno Červenec 10, 20169 r od karel borec
Červenec 10, 20169 r napínák je pod deklom , preskočená reťaz sa dá zmerať práve tým osadením na prípravok zaistenia , ak vôjde je to ok , ak nevôjde je to skočené
Červenec 15, 20169 r Ahoj, nemel by jste nekdo clanek ze SM 39/15, rubrika bazar: Motor 1,4 TSI ve vozech skoda? Upraveno Červenec 15, 20169 r od karel borec
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.