Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

jj,musí mít koncové "E"-alespoň u Golfu a naprd je že ani z Vinka se nedá zjistit co tam je,musí kryt dolů

jop

post-51372-0-02688700-1427656145_thumb.j

post-51372-0-26177600-1427656158_thumb.j

post-51372-0-76987200-1427656170_thumb.j

post-51372-0-79149000-1427656179_thumb.j

post-51372-0-81701900-1427656197_thumb.j

Upraveno od suri.

Ahoj,

nevíte jak to je s kulancí u vozidla roku výroby 2009 se 45 t. km. Pravidelný servis + řádně vyplněná servisní knížka?

Začalo mi to po ránu rachotit, hlavně co jsem vypozoroval tak kolem 0C až +10C a až přes noc ráno. Předpokládám, že řetěz.

Mám nějakou možnost? Koupeno před měsícem v autobazaru SkodaPlus.

Bylo mi řečeno, že se na to podívají, ale pokud bude řetěz OK tak si tuhle reklamaci zaplatím ze svého.

Předem díky za odpověďi.

Mas vymeneny olej? Otec nedavno koupil 1.6 FSI a taky to pri startu obcas zachrastilo. Vymenili jsme olej, vytekla divna hnedocervena sra*ka. Potom jsme ho asi za 3 mesice vymenili znova, vytekl olej cerny skoro jako z dieselu. Ted uz je olej krasne cisty a rachtani jsme uz dlouho neslyseli. Za pokus to mozna stoji. Jestli olej dlouho nebyl meneny... :kol-32:

I kdyz pises, ze mas radne vyplnenou servisku... :kol-32:

Upraveno od LucasCZE

Ano, olej vyměněn před měsícem. Dělána servisní prohlídka.

• 1 měsíc později...

Zdravím. Vie mi niekto poradiť? Je to 1.4 TSI r.v. 2012, po druhej výmene oleja pri 55 000 km začalo takto klepkať. Bolo v servise, vymenili rozvodovú reťaz a nejaké špéci koliesko pri vačke - podľa slov mechanika bolo pridreté. Oprava stála 850 euro. Klepanie neprestalo. Včera prepláchnutie motora + výmena oleja a stále to klepká avšak nie vždy, niekedy ide pekne potichu. Je to počuť len pri voľnobežných otáčkach náhodne bez ohľadu nato či je motor teplý alebo studený. Pri štartoch probém s tým silným vyššiespomenutým klepaním nieje.   

https://youtu.be/-KSmTAYnoSk -je potrebné volume UP

Příště otevři kapotu a nahraj to přímo - tady z toho asi nikdo nic moc nepozná, zároveň zkus zjistit, z jakého místa se to ozývá.

Podle mě ti vyměnili přestavovač vačkového hřídele, ten stojí kolem 11 000 Kč.

• 2 týdny později...

Zdravim mam skocene rozvody na 1.4tsi najeto 160tis.po dlouhem hledani volani bez uspechu se obracim na vas.jde mi o ozubene kolo na vacce kde je nastavovac.da se vubec sehnat jen to ozubene kolo bez nastavovace? S tim ze vlastne stary nastavovac nasroubuji na nove ozubene kolo.vsude to maji komplet cca 12 tisic coz mi prijde na palici!!momentalne nevim co s tim.dekuji vsem za kazdou radu.

Upraveno od KKarlos111

A motor se nepotkal? 

Potkal.par ohlych ventilu jinak zadna hruza.nastesti to skocilo jen pri startovani.prebrouseni hlavy novy ventily vahadla a zdvihatka.tesneni atd atd.

Upraveno od KKarlos111

S přestavovačem bývá také problém, otázka je, zda ho tedy nevyměnit.

S prestavovacem nikdy problem nebyl proto hledam reseni jak vymenit jen ty ozubeny kola a vyhnout se te nesmyslne palce dvanacti tisic.

Dívám se do Etky a jako originální díl je to pouze komplet. Navíc je teď ten přestavovač od 11.5.2015 v nějaké nové variantě.

• 2 týdny později...

Jsem nově majitel staršího vozu se 45t. km. Stáří 5 let - původní majitel důchodce. Měnil jsem přestavovač vačkové hřídele v kulanci a preventivně rovnou řetěz a napínák. Řetěz trochu řachtal po studeném startu.

Zjistil jsem, že řetěz byl už měněn za inovovaný, ale nikde v historii Škoda nebyla tato informace zanesena. Auto má servisku a kompletní historii. 

Jak často vy, majitelé 1.4TSi, měníte řetěz? Předpokládám, že tuto závadu jen tak neodstraním, i když jsem v motoru vyměnil 3 díly, které by to měli způsobovat podle Škodovky - přestavovač, napínák, řetěz.

Upraveno od xstastnyr@seznam.cz

• 3 týdny později...

Nedavno mi preskocila moje 1.4 tsi.nyni vse opraveno a jezdi ale pocitac mi hlasi maly tlak oleje na nastavovaci vacky(ten jediny se nemenil cca 12 000kč).je mozny ze by se pri preskoceni a potkani motoru nejak poskodil?dali jsme nove cerpadlo a nic se nezmenilo.tak nevim jestli jit po tom nastavovaci nebo co by tam jeste mohlo byt?

ten zvykne aj hrkotať , bude zrejme KO , prakticky skoro vždy je , ak nehrkoce tak má vyťahané zuby a po chvíli zničí novú reťaz 

• 7 měsíců později...

..docela by me zajimalo jak to dopadlo..

ten tu nebol odvtedy čo položil dotaz  :kol-44:

• 5 měsíců později...

Ahoj, nevite zda u tohoto motoru lze kontrolovat protazeni rozvodoveho retezu stejne jako u 1,2 TSI, tzn. vysroubovanim napinaku a naslednym natocenim pripravku a jake jsou pripadne pripustne hodnoty?

Diky za prilozeny clanek, nemel bys jeste jeho zbytek?. Jinak jsem si stahnul dilenskou prirucku a uz to vidim, je to uplne jinak reseny nez u 1,2 TSi, k napinaku neni pristup bez odmontovani vika rozvodu.

Upraveno od karel borec

napínák je pod deklom , preskočená reťaz sa dá zmerať práve tým osadením na prípravok zaistenia , ak vôjde je to ok , ak nevôjde je to skočené 

Ahoj, nemel by jste nekdo clanek ze SM 39/15, rubrika bazar: Motor 1,4 TSI ve vozech skoda?

Upraveno od karel borec

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.