Listopad 17, 20195 r Ale iOS ten bezdratovy CarPlay podporuje, neni podporovany na starsich autech, pry ho podporuje jen Scala, Kamiq a O4, takze Jailbreak neni potrebny, jen jde o ten doplnek pro auto. Kdyby to nebylo tak drahe, tak bych do toho sel i za cenu nefunkcnosti. Ale 5k je dost, v cine neco podobneho maji taky, ale i tak za to chteji 3k.
Listopad 17, 20195 r Tak jednoduche to neni. Carplayi se venuju uz od zacatku, takze uz leccos vim. Pokud vuz wireless CP primo neumi, ocekava tedy pripojeni kabelem pouze s iPhonem, nic jineho ho nemuze nahradit (ani iPad). Pokud podporuje bezdratove CP, spoji se pomoci vestaveneho bluetooth a wifi opet pouze primo k iPhonu. Tohle udelatko by se tedy muselo kabelem spojit s vozem, ktery ho bude vnimat jako dratovy a zaroven s telefonem, pro ktery se bude tvarit jako bezdratovy CP. To muze byt pomerne slozity a vypocetne narocny retezec. Mam jistou teorii, ze v te krabicce mozna vlastne jedou CarPlayje dva - jeden bezdratovy, ktery prijima data z iPhonu a druhy kabelovy, ktery je predava do vozu. Oba dva si pak mezi sebou predavaji data. Tim spis by vsak bylo pravdepodobne, ze cele toto pripojeni nebude zrovna stabilni a bez zpozdeni. Ale chtelo by to zkusit. Taky se ale nabizi jednodussi vysvetleni - fake. Tezko rict.
Listopad 19, 20195 r A nevis nahodou, zda kazda Scala ma bezdratovy CP? Ne a ne se pripojit jinak nez kabelem, uz jsem z toho jelen.
Listopad 19, 20195 r Co koukam do konfiguratoru tak asi ne. Bezdrátové smartlink je v paketu média. nebo paket connectivity. Upraveno Listopad 19, 20195 r od komodo
Listopad 19, 20195 r před 18 minutami, Drapa napsal: A nevis nahodou, zda kazda Scala ma bezdratovy CP? Ne a ne se pripojit jinak nez kabelem, uz jsem z toho jelen. 10 sekund hledani a hle https://youtu.be/aRG05tuEC4o
Listopad 20, 20195 r Bezdrátový smartlink tam připlacený je, to video jsem právě taky viděl a tak mě to zarazilo. Měl jsem za to, že to jde bezdrátově pouze pro Android. Auto je spárováno s iPhonem přes Wi-Fi i přes Bluetooth a stejně to nejde, vždy je možnost CP zašedlá. Zkusím se pak zeptat v servise, je to jedna z prvních Scal, tak třeba to bude řešit nějaká aktualizace.
Prosinec 10, 20195 r Zdravím, uvažuji, že bych si nechal v autorizáku odblokovat SmartLink. Při nedávné objednávce na výměnu oleje jsem se o tom nezávazně bavil s technikem a ten zmínil, že zákazníci s Androidem mají často problémy s funkčností a stabilitou. Při pročítání tohoto tématu se mi zdá, že to nejspíš nebude tak špatné, tedy pokud člověk použije kvalitní a krátký USB kabel a nainstaluje si Android Auto, jenže spousta lidí tady píše o Boleru ale já mám Rapida 2018 se Swingem s Bluetooth. 1) Jaká je vaše zkušenosti se SmartLink a Android Auto na SWINGu? Funguje spolehlivě, něco na co si dát pozor? 2) Nějaká možnost jak/kde (Brno) bych mohl svůj telefon (Motorola Moto G5) s nainstalovaným Android Auto vyzkoušet než koupím za 5k zajíce v pytli? Appku mám v nejnovější verzí i s češtinou a spustit jde, ještě bych chtěl vyzkoušet spojení s autem a použití Google map & Waze. 3) SmartLink na eshopu Škody momentálně výjde na 5003,- (prý zlevněno z 5 252,-), nevíte jestli tam bývá někdy v akci ještě levněji? Co jsem koukal tak v akci tam občas mají daleko výraznější slevy.
Prosinec 10, 20195 r ahoj Tom, som tiez z Brna, tak sa kludne ozvi cez PM, a viem ti ukazat , ako to funguje,. akurat teda nemam SWING ale Bolero, ale aspon to budes vidiet.... Tiez som to riesiel neskorsim odblokovanim, cenu som mal myslim rovnaku ako ty...
Prosinec 11, 20195 r Mam Octavku (2019) se Swingem a smartlinkem a vse jede naprosto bez problemu. Telefon s Android Auto naviguje, prehrava hudbu, telefonuje, sms to cte v pohode...Kabel mam 0.5m dlouhy, nijak jsem ho neresil, prostě jsem vzal prvni, co jsem doma nasel. Sparovani pokaždé napoprve. Jen jsem se chtel zeptat, jestli jde nejak zmenit - zmensit to navigacni okno pri navigaci pres google mapy, pripada mi, ze je to zbytecne velke a zabira to misto pro mapu....
Prosinec 15, 20195 r V 10. 12. 2019 na 18:10, TomBRQ napsal: 2) Nějaká možnost jak/kde (Brno) bych mohl svůj telefon (Motorola Moto G5) s nainstalovaným Android Auto vyzkoušet než koupím za 5k zajíce v pytli? Appku mám v nejnovější verzí i s češtinou a spustit jde, ještě bych chtěl vyzkoušet spojení s autem a použití Google map & Waze. Jsem z Brna, klidně ti předvedu, jak to funguje.
Prosinec 17, 20195 r Presel jsem z Android Auto na Carplay a mimo celkoveho zlepseni stability mne prekvapilo, ze pres carplay funguje navigace pres waze i v tunelech. Nevi nekdo, na jakem principu to funguje - napada mne, ze waze ziskava data z tachometru auta pripadne iphone pouziva senzor zrychleni pro odhad rychlosti...? Nikde na netu jsem o tom nic nenasel.
Prosinec 17, 20195 r CarPlay pouziva aj polohu dodavanu autom samotnym (tie iste data co su vyuzivane zabudovanou navigaciou) Na urovni iOS systemu to kombinuje s datami o polohe z mobilu samotneho (GPS a ostatne senzory) a toto potom podhodi ostatnym apkam pouzivajucim polohu - takze na urovni apky samotnej nie je treba ziadny dalsi vyvoj aby dokazala vyuzit data z vozidla. AndroidAuto ako platforma samotna by tiez malo umoznovat vyuzitie dat z vozidla pomocou SDK. To znamena ze to zatial nerobi tym sposobom ako CarPlay a je to teda ponechane na vyvojara aplikacie, ci a ako si spravi spracuvanie dat z vozidla. Co sa tyka Waze tak myslim, ze povodne chceli pockat, kym AndroidAuto neposkytne vo svojom "fused location provider" obdobny sposob ako to robi CarPlay.
Prosinec 17, 20195 r Je to i timhle..A malo by to fu govat aj na androide.https://www.automobilrevue.cz/rubriky/clanky/pro-ridice/diky-sluzbe-waze-funguje-navigace-i-v-tunelech_47065.htmlOdoslané z JSN-L21 pomocou Tapatalku
Prosinec 17, 20195 r Google mapy po strate GPS dopocitavaju predpokladaný pohyb v tuneli. Nedokážu presne detekovat rýchlosť a polohu bez Carplay. Waze beacons je potrebné nainštalovať do tunelov. V Brne také majú. U nás nie. NDS sa k tomu stavia odmietavo. Využívať to môžu aj iné apky, je to otvorený systém, myslím že okrem Waze to používajú oba Google maps.
Prosinec 17, 20195 r Slava, po 5ti letech AA oficialne v CR v Google Play... Upraveno Prosinec 17, 20195 r od Martin Bednář
Prosinec 18, 20195 r ne, neni. je stale nedostupna. Pozor, neplest si to s AA pro Android 10, kde je aplikace uz je soucasti systemu Upraveno Prosinec 18, 20195 r od JiVi
Prosinec 18, 20195 r Vraj ak bol používateľ prihlásený do Play Store na Androide 10, tak sa mu AA sprístupní aj na ostatných zariadeniach.
Prosinec 18, 20195 r Google mapy berou i polohu z auta v AA, Waze ne. U aut s pokoveným sklem je rozdíl docela znát.
Prosinec 31, 20195 r Jj, Android 9 a stale mam AA k dispozici v GP. Ale kolega to tam nadale nevidi. Vubec netusim, cim to je... Mozna jeste na porovnani, verze obchodu play: 17.9.17-all (0)(PR)284629082 Upraveno Prosinec 31, 20195 r od Martin Bednář
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.