Přejít na obsah

SmartGate


kokta7

Doporučené příspěvky

Dnes sme dali s wirerom stretko a otestovali si Smartgaty... 

 

Môj Smartgate.. aktualizovaný fw cez môj mobil (S8+), vedel som sa pripojiť iba cez klasickú wifi bez podpory dát, ale aj napriek tomu mi mobilné dáta už fungovali. Zaujímavé, že mi nefungovala konfiguračná stránka 192.168.123.1, aby som si pozrel konfiguráciu Smartgatu...

 

Skúsil som svoj mobil napojiť na wirerov neaktualizovaný Smartgate.. mobilné dáta prestali fungovať, ale aktualizáciu firmwaru neponúklo. Skúšali sme hádam 15-20min a za celú dobu nič nevybehlo.

 

Potom sme presadli do môjho auta, šiel som sa pripojiť a zrazu konečne opýtalo pin kód k wifi directu. Pár krát sa to reštartlo, ale nakoniec sa nadviazalo stabilné spojenie s podporou dát cez wifi direct. Konečne nabehla aj konfigučačná stránka, môj aktualizovaný fw bol 1152 (alebo tak nejak, zabudol som spraviť screenshot).

 

Smartgate je strašne nedorobená a nestabilná somarina, navyše ukončili podporu Škoda Drive (už sa nedá nalogovať na svoje konto) a cez MyŠkoda prestalo naťahovať niektoré dáta z auta ako stav tachometra a s tým súvisiaci počet km/dni do servisnej prehliadky. Smartgate sa už dá využiť iba v appkách Performance, G-Meter alebo MFA Pro.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jo, jsem nevěděl, že jste měli potlach :-).

Já z toho používám jenom na IOSu Skoda OneApp, to zatím funguje.

 

Dop: Na androidu existuje SmartGate appka Skoda Motorsound, jestli chcete vyzkoušet největší hovadinu na světě, tak doporučuji :D:D:D.

Editováno: , autor: Galaxy64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OneApp ťahá tak čudne.. skúšal som ju, ale tá skôr ťahá dáta cez Smartlink+, čiže cez Mirrorlink.

 

Motorsound už tiež nie je k dispozícii na Google Play, ale dávnejšie som si stiahol apk......... a bola to tá najväčšia zhovadilosť akú som kedy počul! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam Android (Huawei P9), potrebujem to rozbehat u seba. Len najprv potrebujem mat v smartgate FW minimalne 1023, aby mi islo Wifi Direct, teda data+smartgate. Skusal som teraz s Lenovom, no aj tak nic, ziadna aktualizacia FW v smartgate, pretoze ak som pripojeny k autu, nespustim data a naopak. 

 

iOS je manzelkin, s tym som sa hral vcera, ci neponukne aktualizaciu FW v smartgate. Ak by ponuklo, stiahnem, nainstalujem a pouzivam svoj Android. Lenze nedari sa, aj ako pisal brrrrm, nic z toho :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Jen takové malé všobecné info k Smartgate. Nešlo mi to spustit na mé F3 MR 2018..na starší MR 2016 mi to fungovalo dobře. Zovolal jsem tedy do zákaznického centra a tam po několika telefonátech mi bylo na závěr řečeno, že od MR 2018 se smartgate do auta už nedodává, takže jak jsem zjistil pohledem později po sedačku řidiče, kde ta krabička je, tak tam už nic nemám.  takovým vodítkem je i samotná informace viz obrázek..že do F3 je možné dodat toho zařízení jen do 22/2017.

 

smartagate F3.jpg

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ronskispeed  no jo no, proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě :-)  před tím stačilo pustit na mobilu v autě wifi a okamžitě mi to fungovalo..nějaké propojování kabelem mi nepřipadá moc komfortní a vzhledem k tomu, že můj mobil mirrolink neumí, tak to mám vyřešené :D

 

mimochodem smartlink+ je něco jiného než smartlink ? neuvědomuji si, že bych měl v autě ikonu s nápisem smartlink+ je tam ikona v nastavení s nápisem smarlink, která obsahuje jako již tradičně android auto, apple car play a mirrolink.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nieco mi hovor... trvalo mi dost dlho a par chvil som presedel v aute a prelustroval net, kym som prisiel na to, ako to vlastne funguje. Hladal som wifi ako idiot a stale nic... experti v showroome sa na mna pozerali, ze o com to vlastne hovorim... nakoniec z utrzkov na nete som dosiel k vysledku... Klasicky smartlink neobsahoval smartgate... ten bolo treba dokupit zvlast... obsahoval iba AA, CP a mirrorlink (aspon sa mi tak zda). Smartlink+ obsahuje uz aj smartgate, takze ho netreba dokupovat zvlast... lenze je to zase podmienene funkcionalitou mirrolinku a kablom... tiez ma to stvalo, ale kaslat na to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brrrrm ok, takže mám tedy MR 2018, takže smartlink+..ale předpokládám, že to asi nebudu mít aktivovaný..já jsem u bývalého auta stejně používal z toho jen AA, kvůli zrcadlení navigace waze a google map, ale dneska mám Amundsen s navi, takže to neřeším..jen jsem to dneska zkoušel spojit kabelem to android auto, ale vůbec se to nespojilo..

nebo ještě jinak ?  dá se nějak laicky poznat, jestli je ten smartlink aktivovaný nebo ne ?

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už v tom mám trochu hokej :D  v amundsenu v menu je ikona Smartlink a po jejím zmáčknutí je tam nabídka AA, Apple car a mirrorlink..to ještě neznamená, že je to aktivní ?

 

ve výbavě mám mezi PR kody toto viz foto :

 

1.jpg

 

jinak jsem se ted podíval do PR kodů bývalého auta, kde to všechno fungovalo a je tam taky ten kod 9WT  Mirrorlink, jako u této nové..

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 4. 2018 na 17:46, brrrrm napsal:

A máš vo výbave Smartlink+? Je iba za príplatok 3500kč.... pozri do papierov od auta, či to tam máš uvedené v dodatočnej výbave.

 

U nás na Slovensku ho máme v základe pre výbavu Style...

 

 

Mám style aktualizované Bolero a Wifi direct mi nenajde skúšal som to a nič mám s toho hokej, vieš viac poradiť ako a čo ?? Vďaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Eric_  a máš vůbec tu krabičku smartgate v autě ? to, že máš style a aktualizované Bolero ještě automaticky neznamená, že tam smartgate máš..podívej se pod sedačku řidiče, zdali tam máš tuhle krabičku z obrázku, měla by na ní svítit zelená dioda..pokud jsi tam nemáš, tak nemůže wifi logicky nic najít..

 

1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...