ZubrCZ Vloženo 24. Říjen 2014 Vloženo 24. Říjen 2014 Čau chlapy, před pár dny mě začal blbnout ventilátor na chladiči. Stačí někde zastavit na půl minutu/minutu a hned se mi sepne ta větrná elektrárna vepředu - dovnitř se přenášení lehké vibrace, ale to by tak ještě nevadilo. Ale ventilátor to sepíná i když teplota motoru je teprve na 50 stupních. Stalo se mi to i chvilku po nastartování. Co by to vše mohlo dělat? Nebo má s tím někdo nějaké zkušenosti? Moc děkuji za cokoliv. Jinak jsem to měl napíchnutý a psalo to tam chyby - 05658, 01025 a recirkulace výfukových plynů. Citovat
Martttin Vloženo 23. Prosinec 2014 Vloženo 23. Prosinec 2014 Ahoj, robi mi presne to iste co kolegovi vyssie. Teplota motora ukazuje ani nie 70°C a roztoci sa mi sahara. Taktiez som si vsimol, ze ked v sucasnom "zimnom"pocasi (povedzme +/- 4°C) idem pohodovou jazdou (~90km/h, rovne cesty), tak mi niekedy mierne klesne rucicka teploty. Ak napriklad idem z kopca, t.j. brzdim motorom, tak klesne este viac.... sedliacky rozum mi hovori, ze by to mohlo mat nieco s termostatom, pripadne nejakym cidlom teploty? diagnostika neukazuje ziadne chyby... motor BXE 350t km Predpokladam, ze na Octavii II a toboz 1.9 TDI neexistuje zavada, ktora by sa tu na fore nevyriesila, takze budem rad za kazdu radu Citovat
PetrL Vloženo 2. Listopad 2016 Vloženo 2. Listopad 2016 (editace) Ahoj, mám také podobný problém. Mně se ale začíná spouštět při 90°C. Začalo to dělat až někdy v září. Přes léto ne. Když ráno jedu do práce(teplota venku je někde kolem 0°C) tak se spouští sahara(jen ten větší ventilátor). Všechny tři chladiče jsou přitom studené. A teploměr na palubce mně ukazuje teplotu OK(ručička přesně na 90°C). K přehřívání určitě nedochází. Zapíná se ten větší ventilátor. Je jedno, jestli mám zapnuté topení nebo ne. Když zastavím a nechám běžet motor, sahara se chvíli točí a pak se vypne. Myslím, že by se zapínat neměla, ne? Kde hledat závadu? Je to vůbec závada? Dá se provést nějaká diagnostika? Kabel mám, kde najdu ty čidla a jejich teploty v diagnostice? Může někdo pomoci? Dík moc. Editováno: 3. Listopad 2016, autor: PetrL Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.