tomasdu Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 sTebliczek, prosimta, mal si to podobne ako popisuje tu Mav07(vid nizsie) v teme Climatronic ? Podla toho, co popisujes, Mav07 to mal tiez a v servise to uzavreli, ze je to normalne. tak je to ina zavada alebo ako? Piskanie a bublanie tiez pocitujem znacne, po precitani prispevku Mav07 som sa na to chcel vykaslat, ale ked vravis, ze tebe to predsalen uznali ako zavadu... V 19. 5. 2016 at 12:01, Mav07 napsal: Nechci zakládat nové téma co se týče Climatronicu. Chci se podělit se zkušenostmi se syčícím, bublajícím a různé další zvuky vydávajícím Climatronicem. Často při zapnuté A/C slyším někde v místě ofuků čelního skla zvuky podobné, jako když je zavzdušněné topení, nebo stará lednička (jakési "přelévání tekutiny") - celkem nepříjemný zvuk. Dával jsem do autorizáku, kde se jim naštěstí moje "závada" projevila a začali tedy jednat. Servisní mašinou zjistili, že chladiva je plný stav a tedy nikde žádný únik. Po konzultaci s výrobcem je závěr Škoda auto takovýto: zvuky jsou provozní a tedy se nejedná o reklamovatelnou závadu, je to prý zkapalňováním plynu v klimě a následné "stříkání" na výparník. A ve F3 je to konstrukčně řešeno prý tak blbě, že je to dost slyšet. Pravdou je, že i jiná F3 na prodejně se takto projevuje. Ach jo ... - snad si zvyknu Najeto cca 8000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 Ano, presne to same...piskani/bublani z mista ofuku predniho skla. Vymeneny klimakompresor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikino69 Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 Fakt sa zacinam stracat. Reeshanek opisuje ze mu pískanie sposobovala hadica " husí krk " po vymene zvuk prestal. s Tebliczek pise o tom ako mu piskanie sposoboval klimakompresor. Obydve veci sposobuju tu istu zavadu teda piskanie poprípade bublanie - klimakompresoru. :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 husi krk nezpusobuje zadne bulbani... husi krk zpusobuje piskani velmi vysokeho tonu pri jizde ustalenou rychlosti 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 (editace) Co jsem pochopil tak bublání plus pískání od čelního skla/klimy způsobuje klimakompresor a to i u stojícího auta. Husí krk při jízdě Editováno: 20. Září 2016, autor: MilanHos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 21. Září 2016 Sdílet Vloženo 21. Září 2016 jsou to dve uplne odlisne veci, komu to piska pri ustalene rychlosti a pri hybnuti plynem to hned prestane tak je to hadice, komu to piska dal tak to bude klima, u m hadici vymenili a prestalo to ale klima piska dal takze s tim casem pujdu taky... proste tohle auto je i nadale jedna velka beta verze a uz nikdy neudelam tu chybu ze poridim auto co bylo na lince teprve rok, idelane vzdy az tak rok po faceliftu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 24. Září 2016 Sdílet Vloženo 24. Září 2016 Tak jsem neska byl v autocentrum, řekl jsem jen že když zapnu klimku tak píská, takovej jemnej piskavej zvuk ale obtěžuje to, já mu to v motoru ukázal a chlap automaticky dle vin objednal novou hadici a řekl že se o problému ví, pak mě ukazoval myslím v Else už ty problémy co se s tím řešily i fotky. Takže za týden jdu na bezplatnou výměnu. Zatím mě to tam zafačovaly aby to nerezonovalo a pak se uvidí dál, prý klidně se může měnit i celej kompresor. Tak pak napíšu jak dopadnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasdu Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Lulinak pise, ze piskanie klimy a hadice su odlisne veci. Pitrsmanovi menili hadicu a mozno budu aj klimakompresor? takze mu piska aj klima aj hadica? Alebo ako to teda je? Pitrsman, prosimta piskalo ti to iba pri ustalenej rychlosti alebo ako? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Pitrsman to asi motá dohromady a technik buďto hraje jeho hru nebo nevim. Pokud píská klima po zapnutí při stojícím autě tak přece nestačí vyměnit hadici. Hadice při pískající klimě asi moc nepomůže pokud se nejedná o hadici co ma co do činění s klimou. Tak to mohl technik rovnou objednat i klimakompresor, ale necháme se překvapit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikino69 Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Presne tak. Pokiaľ to píska iba pri zapnutej klíme a vypnutej nie tak to hadica nie je. Zbytocna straca casu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Před hodinou, MilanHos napsal: Pitrsman to asi motá dohromady Nic dohromady nemíchám, vytáhni si třeba hadici od puštěného vysavače a pak mluv. Husí krk prostě rezonuje. Zatím se řeší hadice, kompresor když tak po sléze a je mě jedno kolikrát tam pojedu, hlavně že to bude opravený. Pak napíšu jak to dopadlo, teď tam maj plno tak se mě ptali jestli to nějak vadí, říkal jsem klidně za týden, teď to mám při jízdě stejně vyplé.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Ale však v pohodě, píšu že pokud nemá ta hadice co dočinění s klimou, ale myslím že ta hadice ke klimě nepatří. Klima má přece hliníkový nebo nerezový trubičky ne? A někdo tu už psal že mu hadice nepomohla ale však uvidíme až ti to udělají třeba budeme mile překvapení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Třeba budeš mít pravdu, však pak napíšu jak to bude hotové co a jak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Ten husi krk 1) nema ni spolecneho s klimou a za 2) rezonuje pri jizde, nikoliv ve stoje. Takze tvoje radost z toho, ze ti to technik hned meni, je celkem neopodstatnena, jelikoz technik vubec nevi, co dela 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 U mě ta hadice nějakou spojitost s klimou měla. Pískalo to při ustálené jízdě, mělo to vliv na polohu plynu, ale jakmile jsem klimu vypnul tak byl klid. Po výměně je to OK. Možná to má spojitost s množstvím dodávaného paliva do motoru, které může být při zapnuté klimě vyšší. Hadice totiž vede do nádržky s aktivním uhlím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 26. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Mluvíme tady o vypnuté klimatizaci nebo kompresoru? Jen ať vím a dneska vyzkouším, protože pískání poslouchám skoro denně :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Mám climatronic, tzn. pokud zmáčknu tlačítko A/C, regulace dále běží, jen nechladí. Kompresor ani nevypneš, vždy běží na pár % výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejbuch Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 (editace) Climatronic vypneš tak, že otočíš větráky úplně doleva, aby si neviděl, žádné "čárky" větráku a pak ještě jednou stáhneš víc a pak se to celé vypne včetně displaye. Editováno: 26. Září 2016, autor: vejbuch Přidal jsem video, co jsem asi před měsícem nahrával 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 (editace) před 8 hodinami, sTebliczek napsal: Ten husi krk 1) nema ni spolecneho s klimou a za 2) rezonuje pri jizde, nikoliv ve stoje. Takze tvoje radost z toho, ze ti to technik hned meni, je celkem neopodstatnena, jelikoz technik vubec nevi, co dela a jak víš co mě to dělá a nedělá, psal jsem že to píská, a po třetí, první se vyřeší hadice protože ta na výměnu je a pak se bude řešit třeba kompresor, mě je to fuk, hlavně že klima nebude pískat. Za čtvrté, já auto potřebuju a nemíním jim to tam nechat týden (dle zákoníku měsíc na odstranění závady) na nějaký zkoušení až se k tomu slavnostně dostanou, objednám se na výměnu v přesnou dobu, popř. na výměnu kompresoru... Jinak technik moc dobře ví co dělá... Editováno: 26. Září 2016, autor: Pitrsman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasdu Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 no ja piskam bez ohladu na zapnutu/vypnutu klimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 30. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2016 Taky jsem zkoušel a klima v mém případě nemá žádný vliv na pískání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 7. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 Takže proběhla u mě výměna zmíněné hadice a pískání je skutečně pryč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 (editace) To Editováno: 9. Prosinec 2016, autor: Tominek16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 8. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 Donesl jsem TPI, které tady někdo nahrával, tímto bych mu chtěl poděkovat, a hned mě objednali. Výměna trvala chvilku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 (editace) .. Editováno: 9. Prosinec 2016, autor: Tominek16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.