Únor 4, 20196 r Plný souhlas, úplně ty spotřebičkáře nesnáším. Hlavně netuší, že tím co ušetří si stelou na průšvih a zakarbonovaný motor. Problémy dříve či později přijdou.
Únor 4, 20196 r Ono vždy záleží na trase a počasí. Já jel v létě Brno - Praha po D1 za 5.4l/100km, ano, jel jsem po dálnici, ale je třeba doplnit, že v té době byla na polovině díky opravám maximální rychlost omezena na 80km/h. Jinak na dálnici to při 130 žere kolem 6-6.5l/100km.
Únor 4, 20196 r před 55 minutami, brrrrm napsal: Všetci tu chodia po diaľnici 110, takže je to reálne. Jo. A jezdi ze severu na jih, takze to maji "z kopce" ?
Únor 4, 20196 r @motorpower Čekám až bude zapsána do knihy rekordů jako nejdelší placené parkoviště světa ?
Únor 4, 20196 r Nechápu některé příspěvky, sám jezdím po dálnici s nastavnou rychlostí 110 km/h, pokud vidím, že jsem rychlejší než vozidlo předemnou a je třeba předjíždět, tak zrychlím, po předjetí opět nastavím 110 km/h a pokračuju dál. Nikde není napsáno, že po dálnici se musí jezdit minimálně 130 km/h. Pokud vidím, že mě někdo chce předjet, nebráním mu a ani ho neomezuji, nikdy nemůžu vědět proč spěchá, ale já jsem řidič a mám zodpovědnost za rodinu v autě a když člověk hraje v autě s rodinou nějakou hru, třeba slovní fotbal nebo podobnou, tak ve 150 km/h se špatně přemýšlí - mám to vyzkoušeno.
Únor 4, 20196 r Každý nech si jazdí ako chce, ak neobmedzuje druhých.. ale keď niekto píše o spotrebe na diaľnici, nech doplní rýchlosť, akou sa po nej pohybuje. Keď niekde čítam o jazde po diaľnici, predstavujem si minimálnu rýchlosť 130... a nie 110. Touto rýchlosťou zvyknem jazdiť po okreskách... a po mestských obchvatoch, keď sa ráno ponáhľam do práce.. ;) Po diaľnici jazdím prevažne tempomat na 140 (GPS cca 132).. a mám problém sa dostať pod 7l.. moja sledovaná trasa však je dosť kopcovitá.. na 170km úseku je rozdiel medzi najvyšším a najnižším bodom nejakých 700 výškových metrov. Upraveno Únor 4, 20196 r od brrrrm
Únor 4, 20196 r Tak samozřejmě, z kopce je to méně, do kopce zase více. Snad tu nebudeme ještě řešit spotřebu s větrem v zádech a při volném pádu ?
Únor 4, 20196 r před 6 hodinami, los pakos napsal: Nechápu některé příspěvky, sám jezdím po dálnici s nastavnou rychlostí 110 km/h, pokud vidím, že jsem rychlejší než vozidlo předemnou a je třeba předjíždět, tak zrychlím, po předjetí opět nastavím 110 km/h a pokračuju dál. Nikde není napsáno, že po dálnici se musí jezdit minimálně 130 km/h. Pokud vidím, že mě někdo chce předjet, nebráním mu a ani ho neomezuji, nikdy nemůžu vědět proč spěchá, ale já jsem řidič a mám zodpovědnost za rodinu v autě a když člověk hraje v autě s rodinou nějakou hru, třeba slovní fotbal nebo podobnou, tak ve 150 km/h se špatně přemýšlí - mám to vyzkoušeno. Ty mě úplně děsíš, snad nehrajete i poker? Pokud to hraješ aby jsi ve 110 neusnul, tak budiž, ale i tak by jsi se měl 100% věnovat jízdě a ne slovnímu fotbalu.
Únor 4, 20196 r @los pakos mne je tiez jedno kto si akou rychlostou ide, ak je to v sulade s pravidlami, alebo sa to zaokruhlene GPSkovo podoba limitom. Ja som vyjadril rozcarovanie nad pomalymi blokovacmi laveho pruhu. U nas na zapadnej D1 je este taky fenomen - neskolaudovana docasna trojprudovka z Blavy do Trnavy. To ti je kokot na kokote vo vsetkych pruhoch. Bez vynimky....Teda okrem mna...
Únor 4, 20196 r To máš hele podobnou náturu jak ta vaše náplava co si tu většina zvolila za premiéra. Všetci sů kokoti, no okrem mna samozrejme ? A mi sa nezbavite, nikdy!!! Ale sdílím tvůj názor na “levičáky”, to potom leze spotřeba nahoru když se k nim přiblížíš a předchozí plynulá rychlost vyšla nazmar.
Únor 5, 20196 r @motorpower ano, jsem to ale rebel ? ale teď vážně, mě udivují i spotřeby ostatních, jezdím couračky po Ostravě po městě a mám spotřebu 5,8 při prům. rychlosti 25 km/h, mimo město jezdím za 4,5 - 5 litrů. Mám doma ještě Passata v TDI a jezdím s ním za 3,5 litrů mimo město. Prostě jsem divný, ale není třeba se divným lidem hned posmívat. EDIT: zní to divně, ale jezdím primárně podle předpisů, spotřeba je druhořadá, vzhledem k mým možnostem nemám zapotřebí jezdit s nízkou spotřebou Upraveno Únor 5, 20196 r od los pakos
Únor 5, 20196 r @MilanHos dufam ze si pochopil ze srandujem Ale prirovnat ma k čápovi z hnizda? Toto ma ranilo [emoji85]
Únor 7, 20196 r Když tu rozebíráte tu pomalou rychlost šetřílků... Dnešní cesta z Rakouska. První část asi 120km přes kopečky po okreskách, milion vesniček s křivolakými uličkami a dodržováním rychlosti tak max 60/110, už jsem tam platil, pak přes Znojmo až do Pohořelic - za tuto část spotřeba 4.5l. Dále 200 km po dálnici rychlostí 130-170km/h, nejčastěji 140 na tempomat. Tady už spotřebu nevím, jen celkovou za celou trasu a ta je 5.3 l. A to jsem se nijak extra nesnažil, zvláště na dálnici. Je to 6kvalt 81kW. Benzín tentokráte Tank Ono, jinak většinou Efecta, ale nevidím rozdíl. Ten dojezd je 630 km + 180 km po dálnici od pumpy, takže při té rychlosti celkem asi 800km. Upraveno Únor 7, 20196 r od noaid
Únor 14, 20196 r Mno, tak ja Praha-Mikulov pres D1 a Brno a po prijezdu do Vidne s rakvi na strese, sam a na dalnici vetsinu casu tempomat na 135
Březen 5, 20196 r AHOJTE CHLAPCI prosim jazdy cez pomerne ucpane mesto casovo okolo 15-20minut, spotreba 9,5 sa mi to zda alebo to je naozaj vela? Kde moze byt problem? Díky
Březen 5, 20196 r Co máš za motor (verzi)? Problém může být třeba v tom ucpaném městě, ve městě je spotřeba vždy výhoda let vysoká a čím hustší doprava, tom víc roste...
Březen 5, 20196 r jj.. ja tiež dosahujem takéto hodnoty v meste... a to ani nemusí byť veľmi upchaté. Stačí, že človek musí stáť na každom jednom semafore a spotreba rastie.
Březen 6, 20196 r Diki za odpovede, Motor 1,2TSI 66kw, okey, aspon ste ma upokojili, ze to je normalna spotreba :o Som majitelom tejto motorizacie len par dni, tak som bol prekvapeny, kedze som bol zvyknuty zo stareho disla na spotrebu 7,5 :D Ano, viem... neda sa to porovnavat,
Březen 6, 20196 r Po Praze se studeným autem a nebýt brzda provozu = 10l/ 100km (jak jsem někde slyšel: auto, které nebere aspoň 10 litrů benálu je nějaký nemocný: nechutná už mu ani pít). Jinak po dálnici a rovné silnici první třídy jezdím za 4,9 - 6l / 100km, podle toho, jak moc člověk "spěchá".
Březen 9, 20196 r Ahoj přidám se mezi spotřebičkáře. Běžně tuto trasu dám za 4.4 ale dnes se to povedlo. Upraveno Březen 9, 20196 r od zwan
Březen 10, 20196 r okey, zla tema :D ale opytam sa.... Ako sa dostanem k tomuto zobrazeniu? mam Bolero autoradio, a tato funkcia tam nie je? Treba ju dokodovat?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.