Březen 12, 20169 r hele já se rozhodoval mezi osram nightbreaker unlimited +110%, osram cool blue intense a philips x-treme vision +130%... nakonec jsem dal na Tebe a koupil nightbreakery, ale do poslední chvíle jsem myslel na x-treme vision... (sice jsem chvíli uvažoval i to modřejší světlo u cool blue, ale nakonec jsem upřednostnil víc světla)...
Březen 12, 20169 r Už dlouho používám Osram. Od Allses ( nažloutlé H4), a nyní NB a posléze NBU (H7, H4, H1). Vždy do potkávaček a dálky. Spokojenost
Březen 12, 20169 r já tam nechal dát 4x NBU (2 a 2) a 2x CoolBlue do mlhovek... uvidím za jak dlouho ty NBU umřou, a zkusím ty Phillips X-treme Vision +130%...
Březen 12, 20169 r No do mlhovek se mi moc nechtělo. U F1 dost náročná demontáž, ale měl jsem nachystané NB H1. Teď jak mám corner jsem hledal na netu H8 a výběr je tristní, někteří je ani nevedou. Ty cool svoji cenou mi moc nevyhovují. Proto jsem tady rozvířil debatu o H11 právě kvůli většímu výběru na trhu.
Březen 12, 20169 r Autor CoolBlue bych do mlhovek nedával... Už původní H8 mě na mokré silnici tím svým relativně bílým světlem oslňovaly odrazem od silnice a díky tomu mi přišlo, že s mlhovkama vidím hůř než bez nich. Teď tam mám žluté žárovky a je to mnohem lepší, oslňují odrazem od mokrého asfaltu mnohem míň a to mají větší svítiovost (jsou to H11).
Březen 12, 20169 r hele já se rozhodoval mezi osram nightbreaker unlimited +110%, osram cool blue intense a philips x-treme vision +130%... nakonec jsem dal na Tebe a koupil nightbreakery, ale do poslední chvíle jsem myslel na x-treme vision... (sice jsem chvíli uvažoval i to modřejší světlo u cool blue, ale nakonec jsem upřednostnil víc světla)... Díky moc, asi vyhrajou ty Phillips.
Březen 18, 20169 r Tak se omlouvám za můj příspěvek o napětí. Nějak jsem si to špatně zapamatoval. Ne 13,1 ale 14,1. Na fotce je krásně vidět napětí naprázdno, start, chvilka klidu a po chvíli připnuté nabíjení. Takže žárovky dostávají záhul.
Březen 18, 20169 r Žárovky dostávají záhul .... Pokud si dobře vzpomínám, tak regulátory napětí se vždy (i minulém století) seřizovaly na napětí o 0,2 - 0,4 V menší než je plynovací napětí akumulátoru a to je 14,4 V. Takže 14,1 V je historicky prověřená a ustálená hodnota. ;-)
Březen 18, 20169 r Koukal jsem na tvůj příspěvek s testovacím napětím 13,2 a poznámku o snížení životnosti s každou desetino voltu nahoru. Alespoň ale regulace najede o chvilku později a světla nedostanou prdu zhaslá.
Březen 18, 20169 r Žárovky dostávají záhul .... Pokud si dobře vzpomínám, tak regulátory napětí se vždy (i minulém století) seřizovaly na napětí o 0,2 - 0,4 V menší než je plynovací napětí akumulátoru a to je 14,4 V. Takže 14,1 V je historicky prověřená a ustálená hodnota. ;-) Bejvávalo - zhruba do přelomu milénia, od kterýho se běžně používají baterky s Ca-Ca technologií = s deskama z olova legovanýho vápníkem. Ty mají plynovací napětí mezi 14,7 a 14,8V, takže je ani regec nastavenej na 14,5V nedožene k plynování.
Březen 19, 20169 r Tak jsem nechal nainstalovat (protože čas na výměnu teď opravdu nemám) do dálkových Osram Night racer a do potkávacích Osram NBU. Dálkové svítí opravdu výrazněji lépe a běleji. V příoadě těch projektorů jsem mírně zklamaný. Určité zlepšení jde pozorovat, hlavně v osvitu periférie vlevo a vpravo těsně před autem, ale... Nic světaborného, zřejmě tu zvýšenou svítivost dost tlumí optika a clona projektoru. Kéž by už konečně byly na trhu homologované LED náhrady H7 s vyšší svítivostí... Hned bych je do projektorů bral!
Březen 22, 20169 r Ahoj. Mam prozbu. Napiště mi seznam žarovek k fabie 3. Co kde sviti. Moc děkuju. Tomuś.
Březen 22, 20169 r V přiloženém souboru seznam žárovek do všech možných aut. A maj f tom PJEKNÝ BLBOSTI - třeba tam vůbec nemají rozlišenou fábuli II a rooma s H4 heligónama od projektorovejch H7 verzí a znalci dalších značek určitě najdou "chibi" i jinde ...
Březen 22, 20169 r V přiloženém souboru seznam žárovek do všech možných aut. Diky za pomoc. Nema tam trojkové fabie Ja potřebuju jen trojkové fabie. Jen zjistil že v : Předních světlometrech sviti: - denni P21W nebo led - tlumene a dalkove (pro verze active a ambition) H4 , pro verze s cočkou (ambition, style) H7 nebo H1 - potkavaci snad W5W clear Zbytek už neumim zjistit . Pomůžete mi tohle zjistit ? děkuju. Upraveno Březen 22, 20169 r od TOMUS
Březen 22, 20169 r Primo tabulku jsem tam nenasel, ale da se z toho vycist jake typy do kterých svetel jdou... kapitola 94 D4B8048499E-Elektricka_zarizeni.pdf
Březen 22, 20169 r Nebo třeba katalog autokelly http://autokelly.cz/Catalog/skoda-fabia-nj3-08-14-1-2-tsi-1197ccm-81kw-110hp-08-14-dily-karoserie-a-osvetleni-zarovky/39849642;39850140;7;40186439;40187183;40187646;40190289 nevím jestli je to správný typ auta. Upraveno Březen 22, 20169 r od McMatej
Březen 23, 20169 r Ahoj. Mam prozbu. Napiště mi seznam žarovek k fabie 3. Co kde sviti. Moc děkuju. Tomuś. Do návodu ses díval? Vždycky tam bývaly.
Březen 23, 20169 r Do návodu ses díval? Vždycky tam bývaly. Bojler -> ne. V navodě k oblsuze neni Upraveno Březen 23, 20169 r od TOMUS
Červen 10, 20169 r Chlapi ohľadom žiaroviek by som sa rád opýtal tiež niečo. Dal som do Fabie H7 Osram NB Unlimited a rozdiel som vo svetle nemal. Boli mi odporučené od viac známych XENESIS™ TruMatch™ 4000k, 60% vyššia svietivosť. Tak som ich kúpil a včera nahodil. Okrem toho, že svietia slabšie ako origo OSRAM, ktoré tam boli nevidím žiadny biely ani Xenonovy efekt. Viď priložené obrázky: Original OSRAM H7 od výroby: XENESIS™ TruMatch™ H7: Ja už neviem, kde môže byť chyba, že čokoľvek tam dám, svieti to takto žlto a slabo. Najsilnejšie boli zatiaľ vždy origo žiarovky. EDIT: Prikladám aj link na dané žiarovky: https://www.autoledky.sk/Item/xenesis-trumatch-halogenove-ziarovky-h7/ Upraveno Červen 10, 20169 r od RaDiS234
Červen 10, 20169 r Ak chces mat biele svetlo, tak pouzi OSRAM CoolBlue Hyper. Tie svietia naozaj na bielo. Ale pozor, nie su homologizovane! Ja som ich mal na predchadzajucom aute (tiez projektorovy svetlomet) a nikoho neoslepovali, nemusel som ich sklapat, ale v noci boli slabsie ako NightBreaker. Sice svietili nabielo v tme, ale mal som pocit, ze az tak do dialky to nedosvietilo. Nebal by som sa ich pouzit v aute, akurát na STK by som s tym nesiel :)
Červen 10, 20169 r Xenon HID konverzný kit je na SK povolené len tak alebo si to musím niekde dať zapísať?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.