LujdziL Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 Ok vdaka U starej Fabii II som menil olej po 10tisic km pretoze casto som jazdil mesto a tu aj tak budem menit skor hlavne tu prvu rozmyslam po 5tisic km a potom max 15tisic km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 A este olej aky pre premenlivy Castrol, Shel, Mobil..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 Po 10 tisících ..... Píšeš o první výměně, jestli je to nové a v záruce a chceš to dělat napůl po tajnu, bez nulování ŘJ, tak jde o to, aby tě ŘJ v 11 tisících (po 1 000 km s novým olejem) nehnala do servisu pro olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 Opravdu někoho při proměnlivém intervalu hnalo auto na výměnu s nájezdem po 20 tis.? Reálně jsem viděl zkrácení o cca 4 tis., více ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 (editace) Ako som pisal chcem ho priblizne po 5000km vymenit len som chcel vediet aky olej je dobry pre premenlivy interval Editováno: 12. Prosinec 2016, autor: LujdziL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 Ano je nove v zaruke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 To už bych raději absolvoval kolotoč servisů kde mě to překódují na pevný interval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 Normálně v autonova při opravě vyměnili olej i se změnou intervalu. S úsměvem nou problem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 Jakože někdy po 5000km ti vyměnili olej a změnili interval na pevný? Musím to probrat se známým co ve škodovce dělal, teď na soukromo, co si on myslí o tom proměnlivým intervalu. Mluvil jsem s ním několikrát ale na tohle jsem si zatím nevspoměl 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 5000 je docela malo, to je mozna skoda, ten LL by mel vydrzet dele (ale zalezi na stylu jizdy). Ja budu menit u Fabie LL olej po roce (a odhadem 13tKM) Nechaval jsem si to prekodovat u Octavky, v Autonove nerekli ani slovo, naopak pochvalili za dobrou volbu :-) Pri zmene na pevnej interval je dobre zduraznit, aby po prekodovani povolili cidlo oleje, protoze jinak auto neukazuje teplotu oleje (zmenou na pevnej interval se automaticky cidlo deaktivuje, protoze neni potreba) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogorum Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 (editace) A na to jsi přišel jak? S tím čidlem. Editováno: 13. Prosinec 2016, autor: gogorum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 No já se ptal aby upřesnil kdy tam jel na výměnu, sám bych v 5000 tam nejel. Asi v 10 - 15 000 tam zajedu podle toho kdy tam pojedu kvuli něčemu jinému a nechám si vyměnit a překódovat. Garančka je po roce? Každopádně já za rok najezdím víc jak 15k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 @gogorum Protoze auto prestalo ukazovat teplotu a resil jsem to tady s @Vaša Prvni garancka je az si auto rekne nebo po 2 letech podle toho co nastane drive. Tech 10-15 je rozumny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 Jezdim každý den do práce . Krátká trasa. A tak za rok pod deset. A když mi to vyšlo skoro přesně po roce na tu opravu tak sem si řekl i o výměnu oleje jak jsem si navykl odjakživa. Na pevný interval to změnili automaticky. O teplotě oleje nepadlo ani slovo ale ukazuje. A to mi ktomu ještě v radiu zapli fader. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 Je pravda ze se me to stalo u O2 FL MR2013. Mozna to cidlo aktivovali automaticky, nebo to ma F3 aktivovane vzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 13. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2016 Teplotu oleje ukazuje i po prechodu na pevny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub3211 Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 chcem sa vás spýtať to len my na svk sme taky? Zajtra som objednaný do servisu 30T prehliadka olej a filtre, predbezna cena 180e co tam idu davat zlaty olej? jako povedali ze si mozem doniest aj svoj ale ze potom ked sa stane nieo s motorom tak mi to neuznaju ze oni to poznacia do servisnej knizky. Co teda dat taku palku za servis alebo risknut ten olej. Dakujem za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 Väčšinou to poznačia, ale trvaj na tom, aby zaznačili okrem značky, aj presný typ oleja, vrátane schválenia VW ktoré spĺňa. Predpokladám, že olej ktorý donesieš, bude ešte zabalený. Vzhľadom na to, že sa použije olej ktorý zodpovedá tomu, čo predpisuje užívateľská príručka, o záruku prísť nemôžeš. Väčšinou ti nepotvrdia iba záruku mobility, čo je nadštandardná záruka ktorú pravdepodobne aj tak nikdy v živote nevyužiješ. Pri novom aute je totiž dosť málo pravdepodobné, že by si s ním niekde ostal stáť kvôli poruche. http://www.skoda-auto.sk/servis/zaruky/garancia-mobility Značkové servisy inak účtujú za liter oleja okolo 20-30 €, podľa toho, že o aký servis a aký olej sa jedná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 (editace) 20 hours ago, Jakub3211 said: predbezna cena 180e Niekedy prijmaci nadstreli, a potom nauctuje menej. Ak si nenechas doliat ostrekovace a vymenit stierace, tak odhadujem ze to bude nakoniec okolo 130. Co sa tyka tych zarucnych blabolov od niektorych autorizovanych servisov, dovolim si malu uvahu: v navode mas napisane ze tvoj motor moze spotrebovat az 0,5L/1000km. To znamena ze v extremnom pripade by si za cca 16tkm mal doliat kludne aj tebou zakupeny specifikaciu splnajuci olej v objeme 8L. Cize za to obdobie si dolial dvojnasobok naplne pre tvoj motor, a olej si nemal od nich, a konal si podla navodu na obsluhu. Prichadzas o zaruku??? Editováno: 20. Prosinec 2016, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub3211 Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 veď práve že som dolieval 1L pri 20T km a nepriešiel som o záruku lebo mi to doporučili v servise a teraz ked chcem priniesť 4L tak je problém no uvidím zajtra idem nakoniec som to presunul a nechám si to doliať od nich tak uvidím výsledú sumu potom napíšem vodu som si schválne dolial a ostatné im poviem že si neprajem vymienať nakoľko som stierače už menil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brabisson Vloženo 29. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2016 Uvažoval jsem jak se postavím k oleji a intervalům... Jako nejlepší možnost mi příjde ponechání proměnlivých a v polovině tajná výměna doma (budu mít jistotu, že aspoň jednou za ty dva roky je vyměněna kompletní náplň. Měl bych ale dotaz k olejovému filtru. Samozřejmě koupit originální, ale prodává se všude šedý a na autě je od výroby černý. Je nějaká možnost, že by to v servise při "oficiální první výměně" řešíli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 Kup originalni filtr v autorizovanem SKODA servisu a mas jistotu. I v pripade, ze by byl barevne jiny, je to ten, ktery sami pouzivaji a nic resit nemuzou i kdyby chteli. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 @Jakub3211 prave som nechal auto v servise, s vlastnym olejom. A presne ako som ti pisal, prijmaci nadstrelil odhad na 150€. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 Brabisson: Taky je možnost si starý filtr schovat a před oficiální výměnou ho namontovat zpátky. Ale nevím, jestli to už není moc velká paranoia. :-) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 To tedy je.... Myslím, že v dnešní době už snad je jen nepatrně servisů, co jim vadí vlastní olej a výměna dřív, než je předepsáno. Já jezdím po 10tkm (jezdím krátké trasy) a nikdo neřekne ani popel. Filtr vždy jejich. Uvědomte si, že je to pro ně snadný výdělek, žádná složitá práce a 300 Kč v kase (+ zisk na filtru). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.