Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

@Robert Fazekaš  k olejovému fitru musíš zespodu a odšroubovat ten plastový černý kryt..

1.jpg

post-7427-0-23859500-1447786168.jpg

@ski1961 Díky moc.

Ještě se zeptám - je nutný naky speciální postup nebo klasicky, vypustit řekněme zahřáty olej, odšroubovat filter, vyměnit za nový s těsněním + na šroub nasadit novou podložku ? Teda jestli je v sadě ? U BMW jsem měl vždy v sadě olej.filtru samotný filtr, těsnění + novou podložku pod vypustný šroub.

Díky.

@Robert Fazekaš nic zvláštního, prostě jak píšeš, akorát si myslím, že ve fitru podložka pod šroub není..aspoň já jsem ji tam nikdy neměl, pouze těsnící kroužek fitru..ale v autodílech je to otázka pár korun..

Upraveno od ski1961

Jen u HB, nebo pokud je paket pro špatné cesty tak bude asi třeba sundat kryt pod motorem :) 

@ski1961 @Martab 

Ok Ok díky.

Paket pro špatné cesty nemám. Pouze budu muset sundat ten plast co je fotce výše (pokud je na combi ?) 

nevím, podle jaké klíče dávali pod motor ten kryt..bud je ten malý, co vidíš na té fotce, ci jsem ti sem hodil a nebo je tam celokryt, kdy je zakrytý celý ten motor.. já mám např zakrytý celý motor na HB..

20799967_1857216354292553_8561239409265341213_n.jpg

Na combi je ten malý kryt.. a pokiaľ dobre pamätám, aj ten treba pri výmene oleja dať dole..

chlapci s tím krytem už jsme mimo téma, tak doufám, že adminovi nebude tak vadit :D

kryt musí dole kvôli filtru. ináč si dovolím skromný postup, tak pre inšpiráciu http://wirer.sk/vymena-oleja/

Upraveno od wirer

před 7 hodinami, ski1961 napsal:

k olejovému fitru musíš zespodu a odšroubovat ten plastový černý kryt..

post-7427-0-23859500-1447786168.jpg

ski1961, co je to na fotce za motor? Já mám výpustný šroub na druhé straně.

YDXJ0826.jpg

Díky za reakce pánové.

Díval jsem se - je tam ten malý. Něco si vzpomínám, že se psalo.. pod HB je kryt celý na Combi pouze "ukázka" krytu. A proč ? Protože soudruzi v MB machrovali, že dokáží udělat Combi s příplatkem "pouze" 10k - což ano ale za jakou cenu ? Kryt motoru i podvozku chybí a výplň 5, dveří je tragická.

BTW @jjjlll nevíš pls kolik těch šroubů musí pryč ? Rsp. jdou jasně vidět ?

malý 6, veľký 9

@jjjlll  chlape, ted jsi mě trochu dostal..ted už přesně nevím, z jakého motoru to je..vím, že ta fotka je tady ze skodahomu a už ted přesně nevím, z jakého motoru fabie to je..

tak jsem trochu popátral v dílech a vypadá to, podle toho umístění výpustného šroubu, že je na druhé straně od toho snímače oleje, že je to z tříválce 1.0.

Upraveno od ski1961

Bože, tady je to jak u blbejch na dvorečku - téma promazáno, příspěvky o krytu pod motorem přesunuty sem:

• 1 měsíc později...

Takže kluci, mám koupeno. ;)  Za 1259kč od firmy http://www.northoil.cz/  

Kdo je z Olomouckého kraje můžu dát kontakt na pána se kterým se dá setkat po Olomouci a okolí.

IMG_20180327_105010.jpg

IMG_20180327_104923.jpg

Upraveno od Pitrsman

To je opravdu ta cena tak vysoká, nebo dostupnost špatná? Zrovna se dívám po nějakém oleji a nabyl jsem dojmu že normální cena je tak okolo 700kč + poštovné (https://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-5-l/). Ale nevyznám se v tomto odvětví, možná jsou tam nějaké další poplatky, takže se rád nechám poučit ať vím na čem jsem :) .

To je docela darda za ten olej. U oficiálního distributora Shell (Pewag autocentrum) stojí 753,- 

Ja bych to s tou cenou uplne nehrotil, nasel jsem na netu popsane rozdily obalu...takze levnejsi take muze byt klidne kopie. Spise bych volil kompromis ceny a overeneho dodavatele...rozhodne bych olej nekupoval kvuli par stovkam od nekoho na ulici...

@Čečulák osobně kupuji tento olej z e-shopu, který je oficiálním distributorem Shell..a ty padělky ? Tohle je věc stará asi 3 roky někde v Rusku, která už je dávno rozprášená, tedy dle článků, které jsem někde četl..ale to neva..to, že bys koupil zrovna padělek je asi taková šance, jako vyhrát první ve sportce :lol:, ale jak už jsem psal, každého věc, za kolik si olej koupí..

No ja bych to tak uplne nepodcenoval v pripade hodne vyhodneho nakupu... pokud je to nekde na urovni VO ceny, tak to neni normalni...

Nevim jak v olejich, ale myslet si, ze padelky nejsou by bylo najivni.

Delam v obchodu, neco o tom vim...

@Čečulák jasně tomu rozumím, dneska se dá padělat skoro všechno, ale jak říkám, že by sis zrovna ty koupil padělek, to je velmi malá pravděpodobnost, nehledě k tomu, že nižší cena ještě neznamená, že to musí být padělek, stejný padělek může být i za mnohem vyšší cenu..ale jak říkám, já věřím obchodu, kde nakupuji léta a který je na seznamu oficiálních distributorů Shell pro ČR a to mi ke klidu stačí :lol:

tak kdyby to byla jedna firma co nabízí ten olej podezřele levně, ale když se člověk podívá třeba na tu Heureku, tak jich je plno s cenou do 700kč za 4l.

@ski1961 Mohl bys doporučit svého prodejce (klidně do SZ), za chvíli budu také řešit olej.

Pokud Shell tak jak už tu bylo zmíněno Pewag z Plzně. Je to ofiko distributor jeden ze sedmi a jeden z mála co má web obchod i pro běžné spotřebitele. Třeba AV-L 0w30 nemá ve 4 či 5L balení, protože toto balení není v ofiko ČR distribuci. Ano i to litrové balení lze sehnat ještě o stovku levněji - to ať si každý riskne sám.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.