Prosinec 6, 20177 r Já teda používám ty měřáky, co jsou na benzínkách (většinou jezdím na Shell). Jednou jsem půjčené dva různé manometry a nepřišlo mi, že by se to nějak enormně lišilo.
Březen 1, 20196 r Kecá:-) Když dofukuje, tak taky určitě kouká na barometr. Nemumím si představit, že by pokaždé od kompresoru připojil šlahoun na kolo a šel si sednout do auta, aby koukal na display :-)
Květen 22, 20196 r Ahoj, nějaký majitel faceliftovaného Scouta kdo by mi sdělil jaké tlaky má předepsány pro R18?
Květen 23, 20196 r Nemám, protože mám předFL a R18 mám dopsané na základě vyjádření ŠA. Ale správné tlaky jsem nikde nenašel.
Květen 23, 20196 r Výrobce pneu určuje maximálně nějaké mezní hodnoty. Požadavek na huštění pneu je nejvíce ovlivněn jejich použitím, resp. zatížením - takže automobilka
Květen 24, 20196 r Já dofukuju kompresorem, co byl ve Fabii v opravné sadě a tlak potom ověřuju klasickým manometrem Kovo :-) . Jinak moje 17" foukám tak, aby v chladnějších dnech a denní době neklesl tlak pod 2.3 . V létě počítám s minimální teplotou 10 stupňů. S ochlazením 10 stupňů klesne tlak v pneu o 0.1, při oteplení naopak. Doporučuju nefoukat gumy, když na jednu stranu auta pálí přes den slunce a druhá je ve stínu.. jsou tak rozdíly až 0.3 mezi stranami.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.