KarelM Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 Nezkoušel, ale nechápu, jak může charakteristika plynového pedálu souviset s posilovačem řízení. Citovat
JSvoboda Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 No do posilovace rizeni patri vsechno cim se auto ovlada... Citovat
KarelM Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 Nemohu posoudit, pravdou je, že když přepnu na režim sport, změní se nejen tuhost řízení (volantu), ale i charakteristika plynového pedálu. Citovat
JSvoboda Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 (editace) No ja muzu potvrdit ze kdyz prepnu to kodovani z krkokoveho rizeni casem na rizeno primo prahovou hodnotou tak zmizi prodleva ovladani plynoveho pedalu. Dokonce k tomu byla i graf krivka kde je znazornena ve ctverci krivka pedalu u prahove hodnoty byla od leveho spodniho rohu do praveho horniho rohu znatornena prima primka kdezto u krokove casoveho reizeni byl obloucek... Pokud jde o tuhost toceni volantem tu jsem nastavil na automat. Cim jedu rychleji tim volant tuhne. (ve vsech modech) Nevyhovoval mi pri sportu pri manevrovani v male rychlosti tuhy volant jak u skodovky 120. Editováno: 25. Září 2023, autor: JSvoboda 1 Citovat
KarelM Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 Nebyly ty grafy náhodou přehozené? Pokud tam byla přímka, znamenalo by to, že plynový pedál má v celém rozsahu stejnou charakteristiku. Ten "oblouček" může právě znamenat, že plynový pedál má na počátku dráhy "výraznější" vliv. Citovat
JSvoboda Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 Prave ze obloucek dolu znamena slabsi reakce na seslapnuti... 1 Citovat
KarelM Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 (editace) Viděl jsem asi jinou grafickou charakteristiku plynového pedálu, byla to, pokud si pamatuji, rostoucí logaritmická funkce, tzn. stejný krok na počátku dráhy pedálu zamenal silnější odezvu. Oproti lineární (přímka), kde v celém rozsahu má stejný krok stejnou odezvu. Je ale možné, že každý zmiňujeme jiný graf. Editováno: 25. Září 2023, autor: KarelM Citovat
JSvoboda Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 (editace) No hlavne podle tech krivek co jsem dal to podle mne tak funguje. Ta kriva na zakladnim nastaveni opravdu plyn reaguje laksne zebse na akceleraci proste ceka... to je znamy fakt a i prenastaveni na linearni reakci se jizda vyrazne zlepsi. Ve sportu muze byt ta krivka klidne do obloucku smerem nahoru. Ale zde bych rekl ze je to podle chovani presne podle toho grafu. Tak jak prodas pedalem tak reaguje motor... na zakladnim nastaveni pridas pedal a nic pridas vic a nic a pak to vystreli...absolutne pro mne nevyhovujici. Nyni mi to vyhovuje. Ted uz je to jen na turbodire tu mam ale chipem minimalizovanou... Editováno: 25. Září 2023, autor: JSvoboda 1 Citovat
JSvoboda Vloženo 25. Září 2023 Vloženo 25. Září 2023 Delal jsem to kamosovi na O3 RS TDI a pocitoval taky zmenu... nejdrive byl skepticky ale pak sam uznal zlepseni. Ale verim ze jsou lidi co to proste tak neresi a tedy nepoznaji rozdil... Citovat
r_e_n_e Vloženo 3. Říjen 2023 Vloženo 3. Říjen 2023 (editace) Ahojte. Hľadal som to tu vo fóre, ale asi som zle hľadal. Tuším som to tu niekde čítal, ale už to neviem nájsť... Riešil niekto dokódovanie zatvárania kufra tlačidlom na stredovej konzole? Otváranie funguje. Mám aj komfortné otváranie/zatváranie nohou, ale toto Škodovka asi kvôli bezpečnosti nenakonfigurovala. Mám VCDS... Nájdem to niekde tam? Vďaka chlapci za odpoveď. Editováno: 3. Říjen 2023, autor: r_e_n_e Citovat
JSvoboda Vloženo 3. Říjen 2023 Vloženo 3. Říjen 2023 Nevim jak dneska ale bylo to nejak problematicke a muselo se jezdit do Strakonic k Ferdovi nebo jeste k nekomu mam pocit! Prostym kodovanim myslim stale nelze. 2 Citovat
Polli Vloženo 3. Říjen 2023 Vloženo 3. Říjen 2023 Ahoj, Ferda mi to nakódoval na dálku, jen jsem si musel půjčit někde kabel. Přes VCDS to nešlo udělat. Ale je to paráda otevřít i zavřít zevnitř 1 3 Citovat
DavesMan Vloženo 4. Říjen 2023 Vloženo 4. Říjen 2023 Pomocí VCP to Ferda udělá i na dálku. Já ten dataset nemám.😏 Je to řešeno parametrizací. Kódováním ani adaptacemi to nejde a už nikdy nepůjde. Koncern se snaží vše přesunout do EEPROM. Citovat
Jakub Octavia II RS Vloženo 4. Říjen 2023 Vloženo 4. Říjen 2023 zavírání kufru na tlačítko není problém v Praze a Praha východ ,na počkání (10minut). ... v případě zájmu pošlete zprávu . Citovat
JSvoboda Vloženo 4. Říjen 2023 Vloženo 4. Říjen 2023 Tak to by si mnozi udelali i sami teda... kdyz uz "to jde na par kliknuti" treba se nekdo zde sveri s tim ;)... Citovat
roubic Vloženo 4. Říjen 2023 Vloženo 4. Říjen 2023 Pokud nekdo ma vcp a nudi se mam tu jeden dataset na kufr ale nezarucuju funkcost nemam jak vyzkouset stazeno z ruskych for ale tim ze to mam tak kdyby neco nechci to zrusit Citovat
Jakub Octavia II RS Vloženo 4. Říjen 2023 Vloženo 4. Říjen 2023 před 3 hodinami, roubic napsal: Pokud nekdo ma vcp a nudi se mam tu jeden dataset na kufr ale nezarucuju funkcost nemam jak vyzkouset stazeno z ruskych for ale tim ze to mam tak kdyby neco nechci to zrusit z drive.ru vyzkoušet můžete, ale je to pouze pro jeden daný software...... Citovat
DavesMan Vloženo 5. Říjen 2023 Vloženo 5. Říjen 2023 (editace) Budu se opakovat, od Ferdy mám tento: Adressword : 6D (Deck Lid Control Unit} - J605 HDSG-Modul VAG no. : SW: 5Q0959107J HW: 5Q0959107J SW version : 0253 # Coding : 0D88 ASAM: UDS, EV_DeckLidCONTIAU736 001012 DATASET: 3V0771t____ >>> No faults found Jen upozorňuji (znovu), že některé datasety na zavírání kufru tlačítkem vyžadují, aby uživatel držel tlačítko stisknuté po celou dobu zavírání kufru. A mohou mít různé jiné anomálie. Tento funguje parádně. A ano @Jakub Octavia II RS, parametrizace je zpravidla pro konkrétní HW/SW typ jednotky a verzi SW. @JSvoboda parametrizace je opravdu na pár kliků a je třeba jen VCP (dá se koupit 😄) a onen soubor s datovou sadou... spousta datasetů je v souboru 6D.zip ke stažení zde https://www.drive2.ru/b/639294819247599097/ Editováno: 5. Říjen 2023, autor: DavesMan 1 Citovat
JSvoboda Vloženo 5. Říjen 2023 Vloženo 5. Říjen 2023 Tak to ne to delat nebudu... Ja myslel ze jste prisli na neco v kodovani. A vcp nebo dalsi diag nehodlam resit. Ale diky vam Citovat
Ondra16V Vloženo 5. Říjen 2023 Vloženo 5. Říjen 2023 @Jakub Octavia II RS příspěvek přímo nad sebou se necituje, viz pravidla fóra! Citovat
homy Vloženo 6. Říjen 2023 Vloženo 6. Říjen 2023 Je tu někdo z Prahy, za kým bych přijel, aby mi za pět minut upravil jednu nakodovanou funkci? platím flaškou či penězi:-) Citovat
bojler Vloženo 23. Říjen 2023 Vloženo 23. Říjen 2023 Možná blbá otázka, ale jste schopni s VCP fungovat na Win 11? Nejsem schopen aplikaci zprovoznit a dostat se u nového PC k funkční aplikaci a něco udělat. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.