Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

@bojler pausal chtel 8.500,- kdyz jsem chtel jen 2 upravy, dostalo se to na 4.500. Kdyz bych se spokojil s jednou, odhadl jsem to na 4 tisice. Ale jako nic proti tomu, pokud dela neco exkluzivniho, klidne at to neco stoji. 

Vloženo (editace)

za to se da sehnat funkcni ODIS 😄 nechapu ze se okolo flashovani firmwaru/datasetu u aut dela takova aura tajemstvi..

@tech 10minut verejne dostupne to neni ale rekl bych ze staci nahrat posledni verzi softu pro kameru ale k ni "fix dataset" od skodovky co potlacoval chyby pro stare volanty

https://www.drive2.ru/l/660491204407870463/

upravou datasetu to skoro na 100% nikdo nedocilil protoze datasety pro tyhle novy kamery maji podepsany dataset klicem (takze je to nejaky z oficialnich datasetu primo od skodovky)

Editováno: , autor: oneb1t
Vloženo
V 4. 7. 2024 na 16:33, ExecutedDonut napsal:

A nemá faceliftový Superb už náhodou 2q0 kameru? To co tu všechno dáváte je fajn ale myslím, že vám to v tomhle případě bude trochu k ničemu. A jestli si Ferda účtuje 4k za nahrání parametrizace, která je na internetu k dispozici, tak nevím co si o tom myslet...

Asi bych měl taky zvednout ceny

číslo hw je 2Q0980653, verze H11, auto z 3/2020

Vloženo

No tak to máš už tu novou kameru, pokud chceš pouze aktivovat lane assist tak to lze v podstatě přes obyč diagnostiku, pokud bys chtěl to prodloužení tak to se dělá přes zmiňovanou parametrizaci má to ale několik háčků:

1) oficiální parametrizace od škodovky s prodloužením nečekaně neexistují, takže je potřeba parametrizaci upravit.

2) parametrizační soubory jsou šifrované jak zmiňoval @oneb1t takže si je na koleni už nikdo neupraví

3) existuje pár lidí, kteří úpravu parametrizace umí ale není to levné, u jednoho projektu jsem si od někoho z východní evropy nechal odemknout všechny swapy (funkce chráněné klíčem) a nechal udělat vlastní parametrizaci, dělalo se to na dálku a byl k tomu potřeba ODIS (což ne každý má :D)  nicméně za parametrizaci jsem určitě 4K nedával...

Vloženo

A nemusi se do kamery i nahrat treba upraveny firmware, ktery pak vezme upravenou parametrizaci bez spravneho sifrovani? Jinak ja mam tu samou kameru jako @diverpeet jen H13 (11/2020). Zatim jsem preddomluveny s @Joco776, ze by mi to na tech 10 minut udelal. Snad to s touhle kamerou pujde.

Vloženo (editace)

firmware je taky podepsanej ale historicky existujou "development" firmwary pro nektery jednotky (napr. FL_2Q0907572AA_X390___S) ktery umoznujou obejit SWAP kody ale myslim si ze jak se postupne zacina vic dbat na bezpecnost tak tohle uz se prakticky nestane

existuje jeste moznost ze nekdo vypacil klice z kamery at uz nejakym exploitem nebo v laborce ale prijde mi celkem miziva neni to zajimavej cil utoku

ja si proste myslim ze existuje kombinace origo firmwaru a origo datasetu ktera zpusobuje tenhle "10 min" glitch 🙂 

Editováno: , autor: oneb1t
  • o 2 týdny později...
Vloženo

@dfga Základní nastavení jsou skoro všude stejná, ať se jedná o ODIS, VCP, VCDS, atp.

Je tam basic setting, adaptace spojek, adaptace po výměně mechatroniky, a další různé věci. I resety. Jen bacha, abys nesmáznul něco, co se pak zase "samo" nenaučí.

Vloženo

Tak mám 200km po resete.

Je to určite lepšie ako predtým.

Za mňa odporúčam.

Ale niekedy aj tak cukre keď zaradí z volnobezky (ale tej čo nejde vypnúť pod 25km/h).

Vloženo

Ja jsem si nechaval prehrat soft u SgsMP a ze zacatku super, hezky se to rozjizdelo bez zbytecneho prokluzovani a parada. Po case ta prevodovka zacala lenivet, a nyni je to jak pred upravou takze takova na pohodu :)pomala pri rozjezdech, podtaceni jako pred upravou...  

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...