usergroup Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Ahoj, ujel jsem s novým Roomstrem 10 tkm skoro přesně (nové vozidlo). Při kontrole měrky jsem zjistil, že je pod minimem, dolil jsem asi 3 deci (správného) oleje, měrka byla nad minimem, teď jsem kontroloval za 100 km znovu a je zase pod minimem. Má někdo zkušenosti se spotřebou oleje v průběhu záběhu? Má cenu to ještě dál zkoušet dolívat Stalo se Vám to nebo je to prostě pondělní směna ve Škodovce - a tudíž radši hned pohodit ve Škoda servisu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjdefort Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 A pod autem se loužičky netvoří? Já mám teda najeto 32tkm a ještě jsem od začátku, teda ani behěm záběhu, neregistroval úbytek na měrce..normální to neni rozhodně.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 normalni to neni, ale pokud vim, tak skodovka ma limit tusim 0,5 litru na 1000km?? ale nebal bzch se, zajel do skodovky, oni si s tim uz poradi.. auto je nove, v zaruce, tak s tim bez do servisu nez to zadres. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Pokud není únik, a za 10t. km ti motor sežral cca třeba litr, není velice co řešit. Jak píše kolega nade mnou,mám taky dojem že norma je minimálně 0,5l/1000km. Vše by tedy s přehledem bylo v normě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 no, on píše po 100km 3 deci, coz moc ok neni.. ovsem-pokud vis jiste, že ti to žere olej a nikde to neteče, tak se vzbodni na fora a normalne s tim jed do skodovky na reklamaci, muzes mit neco s motorem.. rikam, norma je TUSIM 0,5l/1000km, možna vic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Když tam naleješ 3dcl. tak nepoznáš v podstatě nic. Já to beru tak že od nového auta najel 10t. km, podíval se na rysku a byla pod minimem. Z toho usuzuji že to vzalo cca litr. Možná, já to přesně nevím. Nehledě na to že to při záběhu opravdu může vzít i víc...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martius Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Mám stejném motor jen v FII kombi a nikdy jsem ještě nedolel ano kapku. Kontrolu provádí nahodile, ale vždy je tam přesně - úbytek žádný. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Kontoloval jsi to když auto bylo nové?sestřenka vzala auto ze salonu superba 2.0tdi a přijela doma a manžel se koukal na kapaliny a olej nebyl ani na měrce...:-(mohl jsi stím minimem jezdit 10tis km.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 3 dcl sa naozaj skoro nedajú vidieť. Dolej po max, zapíš si km a sleduj kedy budeš na strede a kedy na min. Kontrolu aj dolievanie rob pri studenom motore, a po dolievaní počkaj, kým olej stečie (daj mu aspoň 10-15 minút), až potom rob kontrolu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 14. Duben 2014 Sdílet Vloženo 14. Duben 2014 10 tisíc km mám taky najeto a olej je stále uprostřed měrky, nepřibývá ani neubývá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 (editace) Stala se mě taková zajímavá věc. Mám novou 1,4 a najeto cca 1000km. Olej po předání přesně mezi ryskama. Včera jsem jel po dálnici cca 200km. Večer, asi hodinu po příjezdu, jsem chtěl mrknout zda je olej ok. Měrka byla úplně suchá, což mě znervóznilo. Tak jsem znova měrku zastrčil a po vytáhnutí byl olej uprostřed, takže ok. Zkusil jsem to asi 3x a vše v pořádku, olej pokaždé uprostřed, takže jsem si myslel, že byla měrka možná omylem povysunutá. Dneska cesta cca 100km. Když jsem byl doma, tak jsem schválně zkusil olej. Měrka byla správně vložená a žádná kontrolka v autě na mě nesvítí. A ejhle, zase vytáhnu měrku a je suchá. Zastrčím, vytáhnu hned znova a hladina je ok. Takže olej je v pohodě, ale proč je měrka při prvním vytažení úplně suchá a hned podruhém vytažení je hladina uprostřed. Tohle se mě u žádného auta nestalo. Nevíte co to způsobuje? Kdyby mě tohle někdo řekl dřív, tak se zasměju, ale teď na to čumím jak z jara. Editováno: 24. Květen 2015, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 (editace) Tak už pochopeno, ekkar mě to vysvětlil přes SZ na můj dotaz. Ve zkratce: dolu do vany jde trubička ve které je měrka a ta trubička je delší. Nahoře měrky je těsnící gumička a díky té se v trubičce vytvoří při běhu motoru vzduchový vak, protože hladina přirozeně činností olej. čerpadla klesne. No a jak se motor zastaví fyzika ze základní školy nedovolí oleji vstoupit do trubičky. Prvním vyndáním měrky tam pustím vzduch a je to pak ok. Samozřejmě, že po delším stání se tam ten vzduch dostane přirozeně a nic podobného se nestane. No nic, lepší blbec tady než v servisu :-) Ekkar ještě jednou dík za vysvětlení ;-) Editováno: 29. Květen 2015, autor: mkaba 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 (editace) Stala se mě taková zajímavá věc. Mám novou 1,4 a najeto cca 1000km. Olej po předání přesně mezi ryskama. Včera jsem jel po dálnici cca 200km. Večer, asi hodinu po příjezdu, jsem chtěl mrknout zda je olej ok. Měrka byla úplně suchá, což mě znervóznilo. Tak jsem znova měrku zastrčil a po vytáhnutí byl olej uprostřed, takže ok. Zkusil jsem to asi 3x a vše v pořádku, olej pokaždé uprostřed, takže jsem si myslel, že byla měrka možná omylem povysunutá. Dneska cesta cca 100km. Když jsem byl doma, tak jsem schválně zkusil olej. Měrka byla správně vložená a žádná kontrolka v autě na mě nesvítí. A ejhle, zase vytáhnu měrku a je suchá. Zastrčím, vytáhnu hned znova a hladina je ok. Takže olej je v pohodě, ale proč je měrka při prvním vytažení úplně suchá a hned podruhém vytažení je hladina uprostřed. Tohle se mě u žádného auta nestalo. Nevíte co to způsobuje? Kdyby mě tohle někdo řekl dřív, tak se zasměju, ale teď na to čumím jak z jara. Této záhady jsem si taky všiml Editováno: 24. Květen 2015, autor: froggy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 Taky to ve mě pěkně hrklo, když jsem po 1000km u nového motoru vytáhl úplně suchou měrku. By se ve mě v tu chvíli krve nedořezal. No hlavně, že je to jen taková blbost :-) zřejmě si konstruktéři nějak potřebovali zašpásovat :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 26. Květen 2015 Sdílet Vloženo 26. Květen 2015 Nerozmýšľal si už nad tým, že by si si dorobil nejakú zvlášť kontrolu hladiny oleja ktorá by ti ukazovala pribúdanie/ubúdanie oleja počas jazdy v reálnom čase? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 26. Květen 2015 Sdílet Vloženo 26. Květen 2015 (editace) Hodila by se Editováno: 29. Květen 2015, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo_27 Vloženo 28. Květen 2015 Sdílet Vloženo 28. Květen 2015 Musím to vyskúšať ale neviem.... Doteraz vždy keď som pozeral olej tak po prvom vytiahnutí mierky bola cca 10 cm od oleja - tj musel som mierku utrieť do handričky a tak zmerať. Takýmto spôsobom bolo meranie vždy OK..... Takže dosť iné chovanie ako sa tu píše a rovnaký motor - pravda je že som to nikdy nerobil hneď po jazde.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 28. Květen 2015 Sdílet Vloženo 28. Květen 2015 Možná je to jen u nového, dokud ta gumička na vrchu měrky těsní a drží vzduch. Časem určitě povolí a tahle zvláštnost zmizí :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo_27 Vloženo 28. Květen 2015 Sdílet Vloženo 28. Květen 2015 Máme na aute 5000km...Olej som skúšal zo začiatku cca prvých 1500km cca každý týždeň a tak ako som písal....nuž záhada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 29. Květen 2015 Sdílet Vloženo 29. Květen 2015 Ja meril olej asi 3x a vzdy po vytahnuti merky byl olej rozprskan na cele merce. V prvni chvili jsem se lekl ale po utreni a novem mereni uz byl v norme a to v mem pripade na stredu. Merim vzdy u studeneho motoru, vetisnou az druhy den po prijezdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 18. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2015 Ahoj. Poslední půlrok pozoruji, že se mi tratí olej. Ale velmi zvláštním způsobem. Když doleju těsně pod MAX hladinu, tak za nějákou dobu olej ubude na MIN a odtama už dále dolů neleze. A to se mi stává pořád dokola. Za půlrok jsem dolel už litr a pořád by to chtělo. Vždycky co to doleju, tak za chvíli zase MIN a tam se ustálil. Měl jsem v listopadu nehodu. Motor byl utržený na jedné straně z držáku, ale vše nasvědčuje tomu, že je OK. Může být přece jen někde poškozen? Nebo to může způsobovat něco jiného? Díky za reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2015 Kolik za tu dobu najedeš kilometrů a na jakých trasách (město, nebo dálnice...) a kolik to má najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 18. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2015 (editace) No kazdy den najedu 50 km do prace. Pul na pul mesto a mimomesto. Auto ma najeto 93tis. A je na LPG. A jinak leju olej Mobil 1 Super 3000 5W40 Editováno: 18. Červenec 2015, autor: TraCker Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 (editace) Ten LL mě štve, teď jsem ujel 600km po dálnici a opět si to tak decku dvě vzalo. To radši přejdu na 5w-40. Editováno: 11. Říjen 2015, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 ty jsi zase měřil olej???!! :-D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.