Martab Vloženo 5. Květen 2019 Sdílet Vloženo 5. Květen 2019 @Petr AMF Jaké motorizace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 6. Květen 2019 Sdílet Vloženo 6. Květen 2019 Obě tsi 70kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 6. Květen 2019 Sdílet Vloženo 6. Květen 2019 Tak to je docela síla, jediný motor pro Combi a Style výbavy a ještě tak dlouhá čekací lhůta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radlat Vloženo 6. Květen 2019 Sdílet Vloženo 6. Květen 2019 Že by způsob, jak co nejvíc odradit zákazníky od koupi a pomalu tak model utlumit?! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 6. Květen 2019 Sdílet Vloženo 6. Květen 2019 Anebo, že by příprava na toto: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/pokud-chcete-nove-auto-nakupujte-rychle-nova-pravidla-eu-opet-ocesou-nabidku/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ibe Vloženo 6. Květen 2019 Sdílet Vloženo 6. Květen 2019 No nejvíc odrazuje od nákupu EU jejich novýma normama.. Bude to ještě zajímavé, co v nabídce vůbec zůstane za motory. Těch 95 gramů Co2 na kilometr je už celkem masakr...☺️ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dovi Vloženo 7. Květen 2019 Sdílet Vloženo 7. Květen 2019 Přihodím aktuální zkušenost: Naši 4 roky starou Fabii III 1.0 MPI přenecháváme synovi a tak jsem koncem března, tedy zhruba před měsícem a půl, objednával nové auto. A to opět Fabii III (teď už po faceliftu), a opět tu "sociální" - nejlevnější a s (pro moje potřeby) skvělým motorem 1.0 MPI. Výrobní doba, jak mi tehdy koncem března řekl prodejce, je (tehdy byla) asi 7 až 8 týdnů, plus ať počítám další týden na dovezení z Boleslavi, vyřízení papírování a přípravu auta k převzetí zákazníkem. Takže prý bude ve druhé polovině května, nejpozději koncem května. Včera (zhruba 6 týdnů od objednání) jsem prodejce požádal, ať se podívá do systému, v jakém stavu ta objednávka momentálně je - a ještě jsem žertoval, jestli už na tu moji novou Fábku aspoň začali válcovat plechy - že tady na vévévéškodahoum čtu nedobrý zprávy o tom, že na Škodovky (respektive na Fabie) s oturbenýma litrovýma motorama zdejší kolegové čekají i víc než půl roku, a že snad dokonce u některých je teď dodací doba i 3/4 roku. Prodejce mi na to říká, že to ví, a navíc teď že už se prý to bohužel týká i těch atmosfér, takže jsem to prý ještě v tom březnu chytil na poslední chvíli. Nicméně že když se teď dívá na moji objednávku, tak v systému že teď vidí jako pravděpodobný termín 25. týden, čili konec června. To by tedy bylo zatím asi o 5 týdnů později, než jak to vypadalo původně v době objednání. Takže když to dobře dopadne, na Fabii se "sociálním" atmosférickým litrovým tříválcem 1.0 MPI budu čekat 3 měsíce. Dám pak vědět, jak to dopadlo - kvůli natěšenému synovi však věčně čekat nemůžu... P.S. Jo, a tehdy při objednávání vozu v tom březnu vůbec nechtěl zálohu. Divil jsem se tomu, ale trval na svém a řekl, že kdybych si pak nakonec tu Fábku nevzal, že ji během pár dní prodá dalšímu ze zájemců, kteří přijdou do autosalonu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 7. Květen 2019 Sdílet Vloženo 7. Květen 2019 @Dovi To se jedná o 1.0 MPI v 55kW nebo 44kW variantě? (jen se ptám, protože 55kW už není dostupná, jen 44kW) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dovi Vloženo 7. Květen 2019 Sdílet Vloženo 7. Květen 2019 44 kW V nízkých a středních otáčkách to má stejný průběh krouťáku jako ta 55 kW verze, a já stejně chodím normálně při klidné jízdě jen tak do 2.5 až 3 tisíc otáček, víc jen při silnější akceleraci, ale to je výjimečné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 7. Květen 2019 Sdílet Vloženo 7. Květen 2019 Jo, to vím jaký je průběh, nyní mají obě verz už i stejnou převodovku, pokud se nepletu. Šli mi hlavně o to, zda se posunutí týká té silnější (již nelze objednat) verze, nebo slabší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dovi Vloženo 7. Květen 2019 Sdílet Vloženo 7. Květen 2019 (editace) @Martab OK, rozumím a potvrzuji, že se to týká té slabší (nejslabší) 44 kW verze MPI. Ani by mě totiž nenapadlo teď nedávno v tom březnu objednávat tu silnější 55 kW variantu, protože i se svou stávající starší Fábkou III 1.0 MPI 44 kW (z roku 2015) jsem s tím motorem za ty prachy spokojen. O té silnější 55 kW variantě jsme se proto s prodejcem vůbec ani nebavili - chtěl jsem prostě jen tu nejlevnější Fábku s motorem 1.0 MPI 44 kW... :-) A že se Fabie s motorem 1.0 MPI 55 kW už nedá (nebo nedala) objednat, to jsem ani nevěděl (bylo to pro mne irelevantní). Editováno: 7. Květen 2019, autor: Dovi Oprava překlepu v nicku adresáta 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 8. Květen 2019 Sdílet Vloženo 8. Květen 2019 Motory mpi s dodací lhůtou jsou v pohodě, říkal prodejce. Ještě dodám k objednávce ty dvě tsi, krátká má objednánu navigaci amundsen, možná proto bude o měsíc později. Budu s ní jezdit, služební vozidlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Kučera Vloženo 14. Červen 2019 Sdílet Vloženo 14. Červen 2019 Tak nova Fabia objednana 3.4.2019. Style+, DSG, 81kW. Termin dodani nekdy rijen / listopad. Docela me prekvapil vcerejsi telefonat z autosalonu ze auto uz tam maji a ve stredu 19.6. jsi pro to jdu. Prijemny sok :D 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 14. Červen 2019 Sdílet Vloženo 14. Červen 2019 Toto teda fakt potesi... Dnes nebudes ani spat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.