Přejít na obsah

Podvozek po 180 tisících km


Pawlisko

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,

 

mám Octavii 2.0TDi 2009 kombíka a protože mi na parkovišti jeden mladík s 19 dní starým řidičákem poškrábal při vyjíždění zadní část auta, měl jsem tu možnost vyzkoušet novou Škodu Octavii 1.4TSi + CNG v kombíku. Oprava trvala 14 dní a tak jsem si na ni docela i zvykl, protože jsem s ní najel okolo 1500 km. Do té doby jsem si říkal, že moje Octavia je pohodlná, ale docela jsem se mýlil. 

Kousek od baráku je tankodrom, protože tam dělají novou kanalizaci a tak jsem měl ideální podmínky na testování. Než jsem neměl půjčenou novou Octavii, říkal jsem si, že je normální, že se mi auto na tom povrchu třepe, ale když jsem tudy projel s novou Octavii, tak jsem si hned říkal, že něco není v pořádku. 

Je mi jasné, že nemůžu porovnávat 3. generaci Octavie s 10 tisíci km s 2. generací Octavie se 180 tisíci km. Jsem druhým majitelem od 120 tisíci a vím, že se na podvozek ani jednou nesáhlo.

Protože mě čeká 24. srpna oprava hlavy motoru (respektive auto jde do servisu - RF auto v Brně), říkal jsem si, že bych možná nechal udělat i něco s tím podvozkem, ale otázkou je co. Nevím na kolik přijde celá ta sranda s hlavou motoru a tak jsem se chtěl zeptat na rady zkušenějších. Postačí nové originální tlumiče? Tam je investice okolo 5000 Kč bez práce. Nebo se během toho musí vyměnit i pružiny a další materiál? 

Kdyby to nebylo až tak "nákladné" tak bych do toho šel, ale přednost má ta hlava.

Snižovat podvozek nepotřebuji, mám 17" kola a s autem jezdím, takže spíše pohodlí než krása sníženého podvozku. Jde mi spíše o to, abych se v autě netřepal při každé nerovnosti.

Předem díky za názory :)

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám 1,9TDi rok 2006 najeto něco přes 200tis. Na podvozku kromě brzd a  zadních ložisek vše originál z výroby. Nikde není žádná vůle a tlumiče na pohled taky O.K.

Otázka zní, má někdo realnou zkušenost jestli  měnit tlumiče. Jde mi jen o to aby tonebyli vyhozené peníze a velké zlamání.

Auto jinak zatím super mám ho 6 let a asi se ho nikdy nevzdám bo takové už se dnes nevyrábí. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Třeba Rolba udává, že origo tlumiče vydrží 200-250tkm, to že jsou na tom 17" je trošku ke škodě.

 

osobně bych vyměnil na přední nápravě zadní silentbloky, ty odchází nejčastějí a vyměnil bych je za plné (stále origo díl) předek bude pak jistější. Po tolika km jsou už kolikrát unavená pera, takže bych zkusil zkontrolovat jejich délku, zda už nedošlo k deformaci.

 

A co si budeme spousta velkých Silentbloků už bude unavená i vzadu :/ Materiál za gumové díly je cca okolo 3tisíc, ale třeba zadní pomocná ramena ti budou chtít měnit jako celek, takže to si musíš domluvit bokem.

Editováno: , autor: ka_r_los
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I na té nové Octavii byly 17" kola a stejně to bylo "lážo, plážo".... O silentblokách mi už říkalo pár lidí, že už je skoro na čase je vyměnit, ale zatím mi to nikdo nebyl schopný nacenit.

Jinak přesně jak píšete, nechci vyměnit něco, vyhodit za to 5 tisíc a zjistit, že to ani nepomohlo :|

Ikdyž vzadu mám už oskákané gumy, načež jsem si myslel, že to je špatnou geometrií a ono to bude spíše tlumičema, protože to je z vnitřní strany u obou gum a to jsou prý tutově tlumiče. Takže zadek asi budu muset udělat tak i tak. Proto si říkám, jestli už rovnou neudělat ten předek, abych něco nedělal jen tak na půl.

Zkusím zjistit jakou délku by měly mít nové pružiny a zkusím to poměřit. Po 180 tisících už to bude taky určitě znát :|

No jednoduše, nechce se mi vyhazovat peníze za něco, co nebude mít výsledek, to raději udělám spojku s dvouhmotou :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...