Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

dneska jsem nastaroval a ihned po nastartování jsem slyšel zvuk podobný tomu, jako když projede kolem auto s povoleným řemenem (třeba k altíku). Když jsem ale sešlápl spojku, tak zvuk přestal, po vyšlápnutí opět začal. To samé to dělalo i při popojíždění v koloně na dálnici, kdy jsem měl zařazenou jedničku a jel bez plynu. Doposud je auto bez závad, spojka zabírá tak jak má, neprokluzuje. Napadl mě přítlačák či vypínací ložisko, ale nejsem mechanik. Děkuji za pomoc, v pondělí se objednám do servisu, ale ať jsem připraven na možnou závadu a její řešení. Jinak typ auta: O2, 2.0 TDI CR (2010, CFHC), najeto 140 000 km. Asi bych s tím asi neměl moc jezdit, že?

Martin

Vloženo

Děkuji za odpověď, toho jsem se bál nejvíc. Když to začalo, tak jsem ujel cca 50 km (3 km v koloně). Za jak dlouho mohu asi udělat (vyfrézovat) díru do převodovky. Teďkom mám strach, abych dojel do servisu (5 km).

Jakmile budu něco vědět, dám info.

Martin

Vloženo

Ahoj,

auto už je v servisu. Dle informací servisu (po rozdělání) je prasknutý přítlačný koutouč, v převodovce vyfrézovaná drážka, ale naštěstí je celá. Takže se mění spojka a ložisko. Setrvák je zatím OK. Výrobce všeho je Sachs. Foto nemám ale bude to stejné, jako výše uvedené.

Martin

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj,

před třemy týdny mně skončila čtyřletá záruka a auto začalo dělat to co popisuje při  založení tématu bartasek. Moje OII má najeto 67000 (také 2.0TDI). Viděl jsem tady několik příspěvků s podobnými závadami, ale při vyšších nájezdech. Myslím že nejezdím příliš agresivně (ještě mám původní brzdové destičky) takže nemám pocit že bych k závadě nějak výrazně přispěl způsobem jízdy. V servisu, když jsem se ptal po kulanční záruce protože vlasní záruka skončila před 3 týdny a nájezd auta je za čtyři roky spíš symbolický, tak byly dost nevstřícní. Mám proto dvě otázky:

1) je možné závadu způsobit při tomto nájedu bežným užíváním auta (vlek v podstatě nepoužívám)?

2) je to nějaká známá konstrukční chyba (OII je vyrobena v lednu 2013)?

Pavel

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...