miklisek Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Díky příspěvku RWE {přeplatek za plyn} jsem zrealizoval výměnu xenonů za původní halogen. Xenony jsem sehnal kompletně osazené na S- bazaru. Výměna proběhla v servisu {o nekvalitě v mém tématu zde http://forum.skodaho...48#entry2098188 }, doladění polohy vůči karoserii a nárazníku jsem si musel udělat sám. Jinak kontrolka prasklých světel zatím nesvítí, problémy s tím tu měl zemlik. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 jenom se zeptám, je to fakt plug and play ? možná seženu xenony, ale ten týpek tvrdí, že jsou jiné kabely a BCM jednotka, mě to přijde jako kravina - možná, jestli to není jiné u xenonů pro Rapida MR2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Rypicong jéééé jak sem ti říkal kup to s výroby tak si říkal že je nepotřebuješ to samé Climatronik hahahahahahahah a teď tito chybí Miklisek super práce 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Světlo je jen jedno číslo 5JB941017A a 018A. Do 1.9.2014 byly ještě 015A a 016A, ale ty jsou vyřazeny z výroby a nahrazeny těmi prvními. Kabel byl plug and shine, nic se nezměnilo. Žádná ŘJ nikde v Etce není napsaná. Ono pořád si ty lidi myslí, že je to plnohodnotný xenon a musí to být ostřik, nivelace a řídící jednotka nebo předřadník. U Rapida tomu tak není. Úspory úspory úspory a přitom to to auto pozvedne na vyšší úroveň {která jinými problémy je sražena zpátky tam, kde byla před tím}. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 (editace) Rypicong jéééé jak sem ti říkal kup to s výroby tak si říkal že je nepotřebuješ to samé Climatronik hahahahahahahah a teď tito chybí Miklisek super práce no jo pořád, vždyť už jsem to přiznal... Jenže vaše argumenty byly slabé ani jeden člověk neřekl, že Rapid svítí průměrně až podprůměrně, každej se oháněl bezpečností... Lepší žárovkou se to kompenzuje, jasný že to není jak xenon, ale už je to úplně cajk... Ale nějak mě to nebaví každý rok kupovat žárovky a kdyby byla příležitost... tak proč nevylepšit vzhled a svit a ani jeden člověk neřekl, že se Rapid uvnitř potí jako kráva, takže automatická s odmlžováním předního skla je lepší, to bylo jenom jak se nemusí nic štelovat apod. To pro mě není argument, když já buď topím naplno, nebo naplno chladím Editováno: 16. Říjen 2015, autor: Rypicong Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Světlo je jen jedno číslo 5JB941017A a 018A. Do 1.9.2014 byly ještě 015A a 016A, ale ty jsou vyřazeny z výroby a nahrazeny těmi prvními. Kabel byl plug and shine, nic se nezměnilo. Žádná ŘJ nikde v Etce není napsaná. Ono pořád si ty lidi myslí, že je to plnohodnotný xenon a musí to být ostřik, nivelace a řídící jednotka nebo předřadník. U Rapida tomu tak není. Úspory úspory úspory a přitom to to auto pozvedne na vyšší úroveň {která jinými problémy je sražena zpátky tam, kde byla před tím}. ok, díky, myslel jsem si to, osobně si myslím, že tahle varianta low xenonů jako má Rapid je skvělá věc pro auta tohodle segemntu nebo cenové kategorie... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Ja vzdy tvrdil ze Rapid sviti jako bludicka a nechapu jak s tim s klasickou h7 muze vubec nekdo jezdit. Miklis to tvrdil taky. Auto clima je diskutabilni, ne kvuli tomu ze by se rapid potil - to ja nezaznamenavam, ale celkove. Auto bez auto klimy uz nechci. Mne vyhovuje na 100% pred tim jsem mel manual a toto je nebe a dudy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 jjj Petrr dobře napsáno a vidíš jak sem psal že xenony svítí mnohem lépe jak H7 tak jsem byl za blbce podle některých ikdyž jsem udělal na srazu test H7 vs xenon a tam viděli rozdíl všichni. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 ví někdo, jaký je rozdíl mezi těmi XENY s označením 15A/16A a 17A/18A ? Mám ty starší tak bych rád věděl o co jsem přišel ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Já mám levý starý 015A a pravý nový 018A. Ale pokud ŠA nahradila jedno číslo jiným předpokládám, že je to kompatibilní. A není nikde napsáno "pokud měníte levý 015A za 017A dejte i pravý 018A místo 016A". Rozdíl ti neřeknu, mě se zdály provedením oba stejný {teda až na to, že jsou L a P} Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Co máte s tím pocením? Mně to přijde celkem cajk, okna čistím Clinem s antifogem za pár korun a je to lepčejší než Matiz nebo Citron. Tam jsem po vylezení z bazenu měl vždycky zamlženo, tady pohoda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 jjj Petrr dobře napsáno a vidíš jak sem psal že xenony svítí mnohem lépe jak H7 tak jsem byl za blbce podle některých ikdyž jsem udělal na srazu test H7 vs xenon a tam viděli rozdíl všichni. Můžu dosvědčit - viděl jsem to na vlastní oči (rozdíl byl markantní), taktéž i směšnou svítivost mlhovek s corner funkcí. Ovšem oproti Astře to svítí, ba dokonce moje světla pro denní svícení na Octavii svítí víc, než oplácké mlhovky. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Miklisku, nechal jsi v těch xenech ty původní H15 nebo jsi je rovnou vyměnil za něco typu COOL BLUE INTENSE ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 do jiných H15 za současných cen asi nikdo nepůjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Ještě k těm číslům. Zajímavé je, že vyběhlý typ 015A vyrobili 14.07.2014 a novější 018A už 26.05.2014. Obě Made in Spain, firma VALEO. H15 zatím odolávám. Ta cena je zatím fakt brutální. Spíš budu šetřit na LED mlhovky...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeMo Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Možno mimo tému, ale stále som nepochopil tú nutnosť ostrekovačov pre xenoch s jasom nad 2000lm Keď si predstavím vyluxované a napulírované auto, s naleštenými sklami i svetlami..a tu zrazu by mi to všetko ofrcal lepkavý saponát...nepochopím k čomu to je dobré. Ono to ostrekne samo od seba, alebo to tam strieka v nejakých intervaloch? Alebo ako to vlastne funguje? Nikdy som také svetlá nemal, no z tohoto dôvodu ani by som nikdy nechcel. Ale spomínam si ako ma v mojich teenage časoch fascinovali také stierače na svetlá od volva možno aj saaby to mali...to bola mega vec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Chlapi, o tom, ze se da u Rapida vymenit xenon za H7 dle principu Plug&Play jsem tu psal pred dvema lety. Ale prima, asi jsi prvni, kdo to skutecne zrealizoval (a zainvestoval ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 (editace) LeMo, ty ostrikovace svetel strikaji spolu s ostrikem predniho skla. Ostriknes sklo, ostriknou se svetla. Zadna automatika v tom neni Editováno: 17. Říjen 2015, autor: vlakras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Tuším že jsem až bronzový s tou výměnou. Prvni byl heckeer, druhý zemlik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 I zigulik to mel :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 kontrola prasklých světel, nevím proč by měla něco hlásit, když H7 nehlídá... Mě praskly obě najednou a počítat mi nic nehlásil, někdo tu pak psal, že potkávačky to vůbec nehlídá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Jediný problém je s BCM verzí 7H0(tj. jen úplně ty první modely). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 tak to je cajk, tu nemám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Jen pro upřesněnní. Chápu to tak, že když má někdo Rapida, např. vyrobeného 5/2013, tak výměna klasických světlometů za orig. xenony určené pro Rapid je možná a potřebuje jen ty xenonové světlomety a nic víc? Nevadí jim ten klasický pokles napětí při manipulaci s volantem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 někdo tu psal, že se to dokonce zlepší... Ale jak psal Ferda25, první Rapidy mají nějaký problém s BCM jednotkou... Jinak to je opravdu plug and shine... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.