Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

miklisku, tie cúvačky sú super, asi si ich dám nech poriadne vidím kam budem cúvať :kol-142:

Upraveno od pobr74

• Autor

Tak k LED couvacím žárovkám přidány sériově odpory 22 Ohm. Svítí to nyní líp tzn. už to tolik neoslňuje, intenzita světel víceméně sjednocena.

post-6633-0-27778900-1454882969_thumb.jppost-6633-0-11236400-1455139640_thumb.jppost-6633-0-53677300-1455139638_thumb.jp

EDIT: doplněny fotky odporu.

Upraveno od miklisek

• 4 měsíce později...

Ahoj, koupil jsem si LED žárovky do blinkrů a mám problém s kontrolkou na hlídání prasklých žárovek, to by se nejspíše dalo vyřešit vypnutím této kontroly, přes kódování. Druhý problém je ten, že když zapnu blinkry na jednu stranu, tak mi šipečky ukazující směr odbočování na přístrojové desce blikají jak zběsilé (samotné LED žárovky zvenku blikají normálně). Četl jsem o těch odporech atd., ale do toho se mi nechce. Nemáte někdo zkušenosti s výměnou přerušovače blinkrů? Fungovalo by to na všechny blinkry?

Např. tento přerušovač: http://tuning.autodoplnky.cz/autoalarmy/auto-elektro/prerusovace-blinkru/prerusovac-blinkru-led-12v-0-02-20a-pro-evropske-s493210065

Díky za Vaše poznatky.

• Autor

Já jsem s LED do blinkrů zatím skončil, odpory se mi nedařilo zprovoznit tak, aby to nebyl bastl a fungovalo to spolehlivě. Sice to už blikalo dobře ale odpor se pořád moc hřál. A to jsem koupil ty, co všichni na všemožných fórech na LED žárovky doporučovali, a nejen na DLR ale i právě do blinkrů.

Rapid podle mě nemá klasické relátko, jako měla třeba OI za spínačem varovných světel. Ani ve schématech jsem ho neobjevil. 

• 2 měsíce později...

RAPID má riešené smerové svetlá cez riadiacu jednotku, žiadne relé tam nie je. To čo cvaká je reproduktor na budíkoch.

je to tak, při nezapnutém pásu to je krásně vidět - pokud kvičí že není zapnutý, blinkr nevydá hlásek :)

• 1 měsíc později...

Za me pecka. Mít rapida uz to tam mám :-)

Vyzera to pekne, len skoda tej homologizacie:rolleyes:

• 2 měsíce později...

Так гораздо интересней))

• Autor

Zajímavý, ale v Čechách nepoužitelné. Jinak by mě zajímaly ty Ledky, co tam Yurij dal......

• 3 týdny později...

Zdravím, prosím o radu koupil jsem si led žárovky s can bus do zpátečky a po namontovaní mi to ukazuje prasklou žárovku kde je chyba nebo dá se to nako obejít? r.v 10. 2016

Díky mooooc uz jsem v koncích

DSC_0970.JPG

Dá, zmerať na LED žiarovke prechádzajúci prúd a doletovať paralelne k LED príslušný odpor a danej watáže. Na klasickej žiarovke je príkon 21 W pri 14 voltoch. Prúd teda tečie  cez žiarovku 1,5 Ohmu. Ostatné si hádam dopočítaš. :)

Alebo dat nakodovat cloveku co to vie.

Přátelé, nemuselo by mě to zajímat, ale aspoň ze zvědavosti, když jsem letmo prošel toto téma: u Rapida nelze upravit jednotku, aby správně pracovala s LED žárovkami, tedy aby nebyly třeba všechny ty odpory a podobně?

Da sa to, ale neviem ci vsade.

• Autor

No bylo by dobré překódovat aspoň ty blinkry. Zbytek není třeba řešit (aspoň u mr

F3 spiatocku zmenis iba na jednej strane. Netusim preco, nik s tym nevedel pomoct, tak som aspon vyriesil to, aby nehlasilo chybu. Akurat ak sa vypali, nebude hladit ani vtedy :/
Ostatne ziarovky nahradit LED velky problem nebude. Zatial som ale neobkednaval

• 3 týdny později...

Vypadá to moc dobře , ale bude stále problém s hlídáním žárovek.

Podle mě je jediná cesta překódování BCM .

Odpory jsou řešení , ale nelíbí se mi.

Koupil jsem si je , mám několik druhů LED a stále řeším , jak elegantně vyřešit přední.

• 1 rok později...

Zdravím miklisek, mám rapida Mr 2016, dal jsem stejné led žárovky do couváků, jako vy na foto, (jak jste tam zatmavoval tu horní čočku, ale hlásí to kontrola žárovek v couvacích světlech. Přitom stejné led mám i v O2 2008, tam kontrola nesvítí. Je nějaký rozdíl v can rapid a O2? Píšete zde o doletovaní odporů ale já mám rapida ještě v záruce tedy míč pájet zatím nebudu. Vám to chodí bez odporů. Protože co jsem tak četl odpory jste dával jen pro snížení intenzity svícení. Děkuji. 

• Autor

S tím CAN-BUSem to nevím, každá verze BCM je, jak vidět, naprogramována jinak. Já mám ale hlídání žárovek kvůli LEDkám vypnuto u všech světel, protože třeba parkovačky mě čínské šmejdy kontrola nehlásila a Philipsky jo. Takže nezbývá než k někomu zajet a nechat si to udělat přes kabel, nebo zkusit použít OBD2 adaptér a Caristu.

Nepoužívejte výraz CAN-BUS, nemá s tím nic společného.
Pokud už tak něco jako výraz "Error Free".

Jinak není nad to, když auto svítí jak stromeček, ale na autě nefungují blinkry a brzdová protože každý debil tam nafláká LED s odpory!

Pokud to jde nepoužívejte do bezpečnostních systémů LED a nebo si tam nechte nastavit kontrolu odběru (to je ten váš CAN BUS) pokud to jde! Díky za všechny ostatní řidiče

před 8 hodinami, miklisek napsal:

S tím CAN-BUSem to nevím, každá verze BCM je, jak vidět, naprogramována jinak. Já mám ale hlídání žárovek kvůli LEDkám vypnuto u všech světel, protože třeba parkovačky mě čínské šmejdy kontrola nehlásila a Philipsky jo. Takže nezbývá než k někomu zajet a nechat si to udělat přes kabel, nebo zkusit použít OBD2 adaptér a Caristu.

Přes caristu nejde vypnout hlídání zpátečky, mám odzkoušeno ?

• Autor

On má 2016, ty už 2018 nebo 2019. Třeba to u něj ještě půjde. Každopádně kabel by byl jistějším řešením.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.