Přejít na obsah

Chiptuning

Albrecht

Doporučené příspěvky

ja bych do toho nesel,soused to udelal a hned mu zacala klouzat spojka,je fakt,ze mel najeto 140tis,tak to o 60tis uspisil..........

Tak tu spojku bych spise prisuzoval uzivately.Ocatvie 66kw natrst vykonu na 145 koni upravou softu a trysky 764 a spojka drzi.Je to proste jen o uzivately.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nemáte někdo čipnutej 2,0litr?

Máme ho v práci - r.v. 2003 - jsou s tím, ale neustále problémy co se týče řízení motoru - v servisu se z toho mechanik chytá za hlavu - prostě neodladěnej sw už od výrobce, problémy se spotřebou oleje (bylo nutno vyměnit píst. kroužky) teď žere "jen" litr na 4000km, předtím žral tak litr na 1500km. Doporučil nám už do toho auta neinvestovat a rychle se ho zbavit - jezdí s tím druhý člověk, auto má najeto cca. 120tis. Mechanik říkal, že jak se u tohodle motoru šáhne takřka do čehokoliv tak se sere - jezdí mu jich tam víc a u všech problémy s managementem motoru. Proto dle těchto zkušeností pokud to jezdí a nesere se to tak do toho nešahat !!!

Odkaz ke komentáři

Koupit Octavii r.v.1998, 66 kW + chip, na faktuře ze autor. servisu cena cca 20tis za ŘJ 1,8 20V turbo (zřejmě cena za čipování) a přiložen výkonový daigram firmy Cimbu? Má cenu do toho jít?

Tak tomuhle absolutně nerozumím....co to chceš vlastně koupit?????? Co s tou jednotkou z 20Vturbo???? Asi je na mě ještě moc brzy.... :feve:

Odkaz ke komentáři

Koupit Octavii r.v.1998, 66 kW + chip, na faktuře ze autor. servisu cena cca 20tis za ŘJ 1,8 20V turbo (zřejmě cena za čipování) a přiložen výkonový daigram firmy Cimbu? Má cenu do toho jít?

Tak tomuhle absolutně nerozumím....co to chceš vlastně koupit?????? Co s tou jednotkou z 20Vturbo???? Asi je na mě ještě moc brzy.... :feve:

Hehe, ze by 1,9TDi 66kW s ECU a chipem na 1,8T ? Zajimava kombinace :) To bude nejspis faktura k necemu jinemu...

Jinak k tomu chipovani 1,9 TDi - souhlas s tim, ze 66 kW Octa ma strop nekde kolem 100 až 105 kW, protoze pak uz to opravdu nebere spojka a na 4 a 5 klouze. Nechtel bych pak videt zakaznika, co by na to rikal:-) Takze kdo chce vic jak 100 kW z 66 kW, je potreba sehnat spojku a pritlacak z 81 kW.

Z 1,9 TDi se da bez vetsich problemu dostat vic softwarem i bez vymeny trysek (ted jsme na nejakych 120 a zkousime dal - podotykam, ze moje Octa ma nalitano 214000 s chipem bez problemu - je to vsechno o tom, jak se k te kare chovas. Kdyz clovek toci permanentne do cervenyho nebo po studenym startu hrabacka, tak klekne jakykoliv auto..:o)

Zdarec

Odkaz ke komentáři

Hehe, ze by 1,9TDi 66kW s ECU a chipem na 1,8T ? Zajimava kombinace :) To bude nejspis faktura k necemu jinemu...

Jinak k tomu chipovani 1,9 TDi - souhlas s tim, ze 66 kW Octa ma strop nekde kolem 100 až 105 kW, protoze pak uz to opravdu nebere spojka a na 4 a 5 klouze. Nechtel bych pak videt zakaznika, co by na to rikal:-) Takze kdo chce vic jak 100 kW z 66 kW, je potreba sehnat spojku a pritlacak z 81 kW.

Z 1,9 TDi se da bez vetsich problemu dostat vic softwarem i bez vymeny trysek (ted jsme na nejakych 120 a zkousime dal - podotykam, ze moje Octa ma nalitano 214000 s chipem bez problemu - je to vsechno o tom, jak se k te kare chovas. Kdyz clovek toci permanentne do cervenyho nebo po studenym startu hrabacka, tak klekne jakykoliv auto..:o)

Zdarec

Z 66kw se da dostat rozumne 85-90kw pokud chces vice tak trysky 764 a pak soft a jde to az na 110kw.Z 81kw rozumne 105 az 107kw bez koure.Pak uz bych sel do trysek a tech 115 se da udelat.Vetsinou zalezi i od motoru.

Editováno: , autor: TDIfun
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
tak jsem se rozhodl načipovat svoji octavku 81kw facelift, kdo ma zkusenosti??? na kolik to mam cipnout??? a kdo mi to nejlepe z olomouckého kraje, pak zlin, brno, ostrava nebo jeste dal na pockani nacipuje... jen neco osvedceneho.. a kolik za to?????

Jestli mas zajem napis SZ poslu tel.Ostravsko. Kvalita zarucena, cena pohodova.

Odkaz ke komentáři

tak jsem se rozhodl načipovat svoji octavku 81kw facelift, kdo ma zkusenosti??? na kolik to mam cipnout??? a kdo mi to nejlepe z olomouckého kraje, pak zlin, brno, ostrava nebo jeste dal na pockani nacipuje... jen neco osvedceneho.. a kolik za to?????

ok zájem mám posli tel. Cislo na me je 731 541 589 a kolik mam pocitat tu cenu?? ;)

Odkaz ke komentáři

ok zájem mám posli tel. Cislo na me je 731 541 589 a kolik mam pocitat tu cenu?? ;)

poslal jsem SMS ;)

Odkaz ke komentáři

Sakra vsude tolik kritiky na ceny cimbu & sportmotor a pak sami verejne cenu ani nepisou. Co si o tom maj chipu chtivi lide myslet ?

Ono to totiž není tak jednoduché.....děláme softwary na míru dle přání......a tudíž každý stojí trochu jinak.....jestli je to na origo hardware, nebo jestli si k tomu nechá zároveň měnit trysky....tam se dá bavit o nějaké nižší ceně...nebo i turbo.....nebo jestli chce jen lehký soft...nebo nějaký brutálnější....jak si představuje nástup kroutícího momentu.......je toho celá kupa. Prvně je třeba domluvit co vlastně člověk chce...a pak se dá domlouvat cena! Taky záleží, zda je to po kabelu...nebo se musí pájet...(v tomto případě po kabelu). Snažíme se neplácat tady cenama, pokud nevíme o jakou úpravu se jedná. Kdo dělá jen chipy na origo hardware si to může dovolit....má jeden soft a ten stojí furt stejně. U nás to tak není.

Když má někdo zájem, nechť napíše na tdi.upravy@email.cz a samozřejmě se mu budeme věnovat, dáme různé možnosti navýšení výkonu a od toho se bude odvíjet cena.....

Tolik na vysvětlení, ať si nemyslíš, že je to nějaké tajné, nebo co.

Odkaz ke komentáři

...chlapci...tak se tu nehádejte.....11mmhlavu, C-čkové čidlo, GT2052 a Race trysky asi Cosby nenaladí....no......to je jasné.....tak ať se každý rozhodne sám....

Jsi to teda vyresil :palec2: jen me udivuje proc nedela neco cemu rozumi a ne nalivat naka data do RJ co nevi ani jak dale resit pokud neni nekdo spokojen.Ale OK omlouvam se za takovou reakci ale trochu me to nastvalo :)

Odkaz ke komentáři

Ok cena klasickeho chipu treba i s nakym dolazenim je 5-6tis pokud se jedna o clena fora a v poho cloveka co nam popripade udela i dobrou reklamu svou verejnou pochvalou tak se to da i levneji.Dobre odvedena prace a spokojeni lidi to je pro nas dulezite!!!!

No vidis to sem chtel slyset, pekna cena.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

doporučím ti p. Uhlíka 777 103 833. Bydlí u Uherského Hradiště. Je to člověk, který chipuje auta již mnoho let a to hlavně VW motory. Také pracoval u VW v Německu, takže motory dobře zná.

Realita: chip mé TDI 66 kW

Chipoval mě to když jsem měl najeto 170 000 km. Výkon po chipu byl hodně znát, akcelerace se snížila asi o 2,5 - 3 s z 0-100 km/hod. Zvýšila se i max. rychlost asi o 10 km/hod. Spotřeba se snížila o 1l/100km. Byl jsem překvapen, že při plném sešlápnutí plynu nehulí černě z výfuku. Jen velice slabě. S chipem jsem najel 60 000 km, tj. 230 000 km celkem a to pořád s původní spojkou a auto jsem rozhodně nešetřil. Doporučil jsem toho pána pár lidem. Chipoval jim 1xTDI 66 kW, 2x TDI 81 kW a 2x1.8T. Všichni byli naprosto spokojeni a jen potvrdili to co jsem zde napsal.

Teď mám Oct. TDI 96 kW a chip zase od toho pána. Opět naprostá spokojenost!

Jen doporučuji

Zavolej mu a odkaž se na mé jméno (Tomáš Zaviačič).

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

doporučím ti p. Uhlíka 777 103 833. Bydlí u Uherského Hradiště. Je to člověk, který chipuje auta již mnoho let a to hlavně VW motory. Také pracoval u VW v Německu, takže motory dobře zná.

Chipoval mě to když jsem měl najeto 170 000 km. Výkon po chipu byl hodně znát, akcelerace se snížila asi o 2,5 - 3 s z 0-100 km/hod. Zvýšila se i max. rychlost asi o 10 km/hod. Spotřeba se snížila o 1l/100km. Byl jsem překvapen, že při plném sešlápnutí plynu nehulí černě z výfuku. Jen velice slabě. S chipem jsem najel 60 000 km, tj. 230 000 km celkem a to pořád s původní spojkou a auto jsem rozhodně nešetřil. Doporučil jsem toho pána pár lidem. Chipoval jim 1xTDI 66 kW, 2x TDI 81 kW a 2x1.8T. Všichni byli naprosto spokojeni a jen potvrdili to co jsem zde napsal.

Jen doporučuji

Hmmm...My zas umíme naladit auto na bednu ve sprintech...máme grafy z brzd a bohaté zkušenosti se všemi typy motorů 1,9 TDI od VW. Takže obyč úpravy máme v malíku. Ale samozřejmě porovnat nemohu....

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Jen doporučuji

Hmmm...My zas umíme naladit auto na bednu ve sprintech...máme grafy z brzd a bohaté zkušenosti se všemi typy motorů 1,9 TDI od VW. Takže obyč úpravy máme v malíku. Ale samozřejmě porovnat nemohu....

Tomu věřím, že ladit auto na bednu na sprinty umíte. Dokonce jsem Vás i viděl jak vám to jede. Ale bohužel auto, které bych používal jen na sprinty nemám. Auto mám na ježdění po republice s obyč chipem jak říkáš. Rád bych, aby mě ten motor nějakej čas vydržel a hlavně nehulil moc černě. Ale až budu mít auto určené na sprinty, určitě se ozvu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Jen doporučuji

Tomu věřím, že ladit auto na bednu na sprinty umíte. Dokonce jsem Vás i viděl jak vám to jede. Ale bohužel auto, které bych používal jen na sprinty nemám. Auto mám na ježdění po republice s obyč chipem jak říkáš. Rád bych, aby mě ten motor nějakej čas vydržel a hlavně nehulil moc černě. Ale až budu mít auto určené na sprinty, určitě se ozvu.

Jenom to nechápeš...to je vše....naladit auto na takové hodnoty obnáší daleko hlubší znalosti funkce motoru a jednotlivých map než stačí pro obyčejný chip! Proto když umíš naladit auto na špičku a jsi schopen konkurovat speciálům, software na normální ježdění není problém a je daleko propracovanější, než od člověka, pro kterého je to, co ti nasype do auta vrchol umění. Chipovat na změněný hardware znamená opravdu hlubší znalosti. To že to na sprintu hulí, značí maximum možného výkonu. Ale to už záleží na tom, co vlastně od toho chceš. A taková přání jsme schopni splnit. Ladíme dle představ každého!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...