Publikováno Únor 6, 20169 r Zdravím, potřebuju poradit, mám problém s brzdovým pedálem u Felicie 1.3. Je tvrdý a nejde sešlápnout. Když nastartuju a chci se rozjet, auto je zabržděné (i když je ruční brzda vypnutá). Auto parkuje už asi měsíc v hodně vlhkém počasí a sněhu. Ještě před týdnem jsem se rozjela ale při prvním brždění byly slyšet zvuky připomínající drhnutí. Zajímá mě v čem je zakopán pes a jestli je možné auto zprovoznit vlastními silami. Děkuju předem za rady! Káča
Únor 6, 20169 r To drhnutí je normální v tomto počasí. Na brzdových destičkách a paknách se vytvoří povlak (koroze) a po pár zabržděních se strhne a je vše v pořádku. Ty už to máš nejspíš přirostlé. Buď rozjezdem utrhnout, nebo rozebrat a vyčistit.
Únor 6, 20169 r to "drhnutí" je relativně normální. Ale to že se nedá sešlápnou brzda, zas tak normální není. Dá se to urvat, že se alespoň o kousek rozjedeš? Jestli jo, tak s tím párkát hrkni dopředu a dozadu - při tom by se to mělo zlepšit
Únor 6, 20169 r Autor Díky. Jenom nerozumím tomu, proč nejde sešlápnout brzdový pedál. Čím čistíš tu rez z destiček?
Únor 6, 20169 r Autor Právě že se nehnu ani o kousíček. Parkuju na rovině. Auto se chová přesně tak, jako kdyby byla zatažená ručka...
Únor 6, 20169 r Autor Když nastartuju, pedál se trochu pohne, ale není to zdaleka o tolik jako za normálního stavu.
Únor 7, 20169 r To vypadá na to co jsme psali výše. Prostě je zkusit utrhnout jízdou vpřed a vzad. Pokud to nepůjde, musí se stáhnout bubny a podívat se, co je za problém. Šmirglem obrousit a očistit dosedací plochy. Pak se kouknout na prasátka a ty rozchodit a promazat a vůbec celý mechanismus. Přitom promazat a zkontrolovat táhla ruční brzdy. Vyhledej a stáhni si dílenskou příručku, nebo Jak na to. Jsou tam obrázky a postupy.
Únor 7, 20169 r Autor Už jsem s tím pohla. Tři lidi tlačili, motor zabíral. Brzdí to zase jako předtím, bez zvuků. Budu s tím jezdit častěji, zvlášť když napadne sníh, aby to nestihlo přirůst. Díky za rady=)
Únor 9, 20169 r A s tím mazáním bacha - musí se vědět co mazat, čím mazat a kolik mazat - aby se mazání nedostalo tam kam nemá a brzdy opravdu brzdily ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.