Publikováno Březen 9, 20169 r Zdravím, při zimních radovánkách jsem nešikovně trefil obrubník a ohnul přední levé rameno. Rameno si koupím použité a již se silenblokem. Jak bude těžká výměna, zvládnu to v garáži sám ? Představuju si to takto: Vyšroubuji šroub/šrouby u těhlice, na straně u hliníkové konzole povolím matku, co je v tom zadním silenbloku, vycuknu rameno. A jelikož v ''novém'' ramenu již silenblok bude a nic nemusím přelisovat, tak rameno zamontuju zpět. Jak moc se mýlím? Děkuji.
Březen 9, 20169 r Jestli budeš měnit i s čepem, budeš potřebovat stahovák. Jinak by to mělo proběhnout jak píšeš.
Březen 9, 20169 r Autor Musím povolovat tu matku náboje kola? Pak by zas byl problém finálního dotahování té matky. Z toho videa jsem nepostřehl k čemu to pán povoloval. Jinak moc děkuju. Upraveno Březen 10, 20169 r od Pawouk Odstraněna citace.
Březen 9, 20169 r Sakra člověče, necituj bezprostředně předcházející příspěvek. K čemu je to dobré to tady mít dvakrát i s tím videem? Je to nesmysl, navíc to odporuje pravidlům fora.
Březen 9, 20169 r Pavle uprav to prosím ťa,dík! Tu matku si povolil preto,aby si mohol lahsie vytiahnut rameno z toho spodneho capu ...ono kto to trošku ovláda,tak vie,že to ide aj bez toho povolenia matice poloosy,chce to len zručnost
Březen 11, 20169 r Autor Zdravím, tak jsem se do toho pustil. Dneska jsem se do toho pustil, vše ok. akorát mi rameno nejde vyndat v zadním uložení na hliníkové konzoli. Páčim s ramenem nahoru dolů, promazávám to, ale rameno nechce vylitnout ven. Bušil jsem do ramene kladivem, ale prostě se tomu nechce. Nikde nedrží, jen v gumovém silenbloku. Někdo nějaké rady prosím?
Březen 11, 20169 r No pokud jsi to prostříkal nějakým uvolnovačem,tak by už zítra to mělo jít. Popř. nějakou tyčkou přes otvor silentbloku klepej na čep ramene.
Březen 11, 20169 r Když máš ten silentblok utržený,tak bych to zkusil obřezat nožem úplně dokola a pak by se to venku dělalo lépe
Březen 11, 20169 r aké jednoduché ... To video je boží - krásně se na to kouká. Hlavně jak je to čistý a jak mu to pěkně jde - normálně bych z toho udělal televizní přestávky
Červenec 19, 20223 r Zdravím, prosím vás, když nemám ten olej podle dílenské příručky, který údajně vytvoří lepkavou vrstvu a usadí lůžko? Mám to nalisovat nasucho? Krásně jsem do hladká vybrousil konzoli, aby to šlo co nejlépe a protože jsem neměl ten spešl olejíček, namazal jsem to motorovým. Po 150 km mi oba povylezly :-(
Červenec 20, 20223 r Odpovím, protože jsem to teď o víkendu sám dělal na své fabii (už podruhé co ji mám). U mého auta jde do levé konzoly silentblok jak po másle, do druhé jde zalisovat jen dost ztuha a navíc musím ubrat na novém silentbloku třeba 0,5 mm šmirglem (prostě je ten otvor menší). Otázka je, jak snadno ti to šlo nalisovat, jestli to nekladlo moc odpor a lisoval jsi normálně nějakým přípravkem, tak to podle mě nemůže moc vyjet. O kolik to povyjelo? Když jsem to dělal minule, nešel mi ten jeden zalisovat úplně (neměl jsem dokonalé přípravky), zůstal mi čouhat tak 2 mm, nechal jsem to být a nic se nestalo (a 120 tis. km to vydrželo). Jestli to jde lisovat příliš hladce, tak bych to nemazal naopak vůbec, je to zbytečný. Upraveno Červenec 20, 20223 r od Honza K.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.