Mozol45 Vloženo 3. Září 2017 Sdílet Vloženo 3. Září 2017 (editace) Nefungovalo mi zavírání zrdcátek, zámek u řidiče a zámek dveří za řidičem. Světlo osvětlující nástupní prostor mrkalo a na maxidotu skákalo přerušovaně otevření a zavření dveří. Navíc bych řekl, že gateway neuspal jednotky a tak se mi nadměrně vybíjela baterka.Prostě jsem takhle nenastartoval. Strávil jsem neděli nad letováním dvou drátů mezi dveřmi a sloupkem vepředu u řidiče. Nakonec jsem odstrojil dveře a spojil vodiče mimo jakékoli místo ohybu. Vypinoval jsem ten přípojný konektor a dráty vytáhl přes kulatou díru ve dveřích tak, aby byly úplně volné. Pak jsem roztáhl origo piny u těch přerušených vodičů a nacvakl kleštěmi na nové kousky drátů, které jsem sehnal v dílně. Pak už jenom naletovat, zatavit smršťovačky a celé to poskládat. Není to těžké ale dá to dost práce. Nechápu jak si škodovka může myslet, že vodiče z izolace tvrdé jako štolverk, můžou přežít v tak exponovaných místech jako je místo mezi sloupkem a dveřmi. Je to podobný problém jako u twindoru. Tam už to mám naštěstí za sebou v origo servise Editováno: 3. Září 2017, autor: Mozol45 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 24. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2018 (editace) mám chybu airbags 01221 crash sensor side airbag; drive side (G179) >> čeká mě oprava kabelového svazku a měl bych pár dotazů. 1. jak vycvaknout tu průchodku s husím krekem, abych ji nezničil. Někde jsem četl, že se při vycvakávání lámou zobačky. Neví někdo správný postup? 2. jak vypinovat piny z toho konektoru? 3. jaké přesně jsou to pin konektory (druh a rozměr)? Koupil bych GM nové a nacvakl na drát. Nechce se mi požívat staré. většinou se při rozevírání poškodí. Moc dík za rady Editováno: 24. Říjen 2018, autor: koudy_123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pokornja Vloženo 26. Únor 2021 Sdílet Vloženo 26. Únor 2021 Ahoj, já mám zatím problém jen s průchodkou - ulomil se mi na ní ten horní zoubek, příslušící k A sloupku, takže to tam nedrží. Průchodku mám koupenou novou a potřeboval bych to vyměnit, ať do toho konektoru nezatéká. Už to mám od podzimu provizorně přelepené izolepou... Jde to nějak zvládnou svépomocí, nebo je to nereálné? Pokud se musí ty dráty jednotlivě vytahat z toho konektoru, sundat dveře, tak do toho teda nejdu. Díky za jakýkoli postřeh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 26. Únor 2021 Sdílet Vloženo 26. Únor 2021 Dveře sundavat nemusíš, ale vypinovat z konektoru to musíš. Konektor ti průchodkou neprojde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 28. Květen 2021 Sdílet Vloženo 28. Květen 2021 (editace) Pro ty, co se ptali po čísle pinů nebo kablíků, koukněte sem, může se hodit: http://www.catcar.info/audivw/?lang=en&l=c3RzPT17IjEwIjoiQnJhbmQiLCIyMCI6IlNLT0RBIiwiNDAiOiJTdXBlcmIgRXVyb3BlIiwiNTAiOiIyMDExIiwiNjAiOiJFbGVjdHJpY3MiLCI3MCI6Ijk3MjM4In18fHN0PT03MHx8YnJhbmQ9PXNrfHxtYXJrZXQ9PUNafHxtZGw9PVNVUCAgfHxFcGlzPT02MzJ8fEVpbnNhdHo9PTIwMTF8fE1haW5Hcm91cD09OXx8QmlsZHRhZmVsPT05NzIzOHx8R3JhZmlrPT0wOTcyMzc2MzI%3D Konektor na sloupku- item 2, jsou tam čísla pinů 000979025E, 000979242E a 000979026 a překvapivě se dají sehnat pod těmito čísly i u nás :-) https://www.skoda-dily.cz/katalog/superb/nahradni-dily/elektricka-vybava/elektricke-svazky-svorkovnice/piny-kabelova-vedeni-745.html Editováno: 28. Květen 2021, autor: JohnnyH Editovaný link Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 4. leden 2022 Sdílet Vloženo 4. leden 2022 Prosím jaký kabely a průměry používáte na opravu přetrhlých kabelů ve dveří i v 5 zadních . Stačí obyčejný nebo silikonový prý jsou odolnější . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 4. leden 2022 Sdílet Vloženo 4. leden 2022 Já bral u conrada, pro příklad: https://www.conrad.cz/p/leoni-76783010k000-1-kabel-pro-automotive-flry-a-1-x-035-mm-cerna-metrove-zbozi-602693 Průměry kabelů máš v elektrických schématech v dílenské příručce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kostelka Vloženo 12. Únor 2022 Sdílet Vloženo 12. Únor 2022 Mě to také dva měsíce trápilo, včetně zlomeného přívodu k ostřikovači. Tak jsem zvolil nejlevnější sadu kabelů a zatím dobré, chce to origo kleště: Opravná sada kabelu, zadní dveře FEBI BILSTEIN 107055 — Autodílos (autodilos.cz) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RkrausR Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Ahoj Bando, mám tu anomálku co by mohla někomu pomoct. Na Maxidotu se mi otevřeli zadní dveře za spolujezdcem a přestalo u obou zadních dveří fungovat zamykání a stahování oken. U řidiče na dveřích nešli ovládat zadní okna a po zamčení auta byli stále zadní dveře odemčené. Zde na fóru jsem mrknula na zlomené dráty a tak hurá na to, jenže žádný drát ulomený nebyl a pojistky OK. Takže jsem přes diagnostiku zjistil, že se mi RJ zadních dveří 62 a 72 vůbec nehlásí a píší chyba komunikace. Po menším pátrání se mi u obou předních dveří jednotky 42 a 52 zaškrtnul na Bajtu 07 Bit 4 (LIN-Databus). Po odznačení (vypnutí) Bitu 4 mi ihned zacvakali zámky na zadních dveří a vše funguje jak má :-D Auto zamyká všechny dveře a opět fungují všechny okna ;-) PS: Nemám tušení zda hodili přední dveře nějaký tovární nastavení při odpojení baterie nebo co to přesně způsobilo, ale zjistil sem to náhodou, že mi při zamknutí Supa svítí Ledka na dveřích půl minuty a pak teprve bliká. Vzal sem za kliku zadní dveří a hele odemčeno, ale přední ne. Tak zatim ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liplo Vloženo 2. Březen 2023 Sdílet Vloženo 2. Březen 2023 Zdravím. Superb mi zničeho nic napsal vadné keyless. Po kontrole dveří u řidiče jsem měl jeden kabel přetržený. Kabel opraven a zkontrolovány byly i ostatní. Bohužel to opět svítí vadný keyless. Na diagnostice to načetlo tuto chybu viz obrázek. Může někdo poradit, či opravit Kolín a okolí. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 3. Březen 2023 Sdílet Vloženo 3. Březen 2023 Jestli se nemýlím tak tohle závada spojená s jednotkou motoru a ne keyless. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liplo Vloženo 3. Březen 2023 Sdílet Vloženo 3. Březen 2023 Tak s vcds to načetlo tohle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 11. Březen 2023 Sdílet Vloženo 11. Březen 2023 chyba kodování - nejsíš je v autě neco, co není registrované do RJ gateway, najít, zaregistrovat a je po problému. Chyba kliky je nejspíše kabeláž KO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liplo Vloženo 11. Březen 2023 Sdílet Vloženo 11. Březen 2023 Svazek jsme prošli a vše špatné opravili. Je tu někdo z Kolína nebo okolí, kdo by to mohl zkontrolovat, popřípadě opravit a vše vyřešit? Docela mě to vadí, že to pořád hlásí na palubnim počítači. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sideA Vloženo 1. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2023 (editace) Zdravim Vas a prosim o pomoc, superb2 predFL 2012. Zadne lave dvere uplne mrtve, nefunguje zamykanie, podsvietenie, vystrazne svetlo, indikacia otvorenych dveri, ovladanie okna v zadnych dverach ani z miesta vodica. - prepipany kabel hnedy, cervenozlty a fialovo biely z B stlpika do LZ dveri bez chyby, 12V do dveri ide. Vymenena riadiaca jednotka LZ dveri (bez dodatocneho kodovania) aj zamok - obe bez uspechu. Poradite prosim, co by som mohol skusit dalej? Pre ,,boriso” ktore kable si mal zlomene v prednych dverach, co mali vplyv na tie zadne? Editováno: 1. Červenec 2023, autor: sideA doplnenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 1. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2023 vyměn svazek u řidiče dle VIN .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sideA Vloženo 1. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2023 hanztd, dik za radu, min. 1 kabel-zeleny je v prechodce prednich dveri k.o.. Objednavam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.