Přejít na obsah

Auto do 400k. Octavia vs Superb


Pawlisko

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

 

protože půjde již brzy moje současné auto (Octavia 2009 facelift - najeto 193xxx) do světa a pokoukávám nad novějším, přemýšlím, do čeho jít. Chtěl bych zůstat u Škodovky, protože se mi líbí, že auta drží cenu. Rozpočet je takový, že do těch 400 tisíc s DPH (jsem plátcem) bych klidně šel, ale i za menší peníz bych se nezlobil.

Nedávno jsem našel tuto nabídku:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16534713

- laurin
- český původ
- najeto 110 tisíc
- 2011

Jenomže když člověk kouká po internetu, najde za podobný peníze i Superba v pěkné výbavě, akorát s nájezdem okolo 150 tisíc. A tak přemýšlím a přemýšlím. Roční nájezd mám cca. 25 tisíc km a přiznám se z většiny to jsou kousky do 50km tam a 50km zpět. Ty dálky jezdím jen občas. Čeká mě zřejmě stěhování do Prahy, kde to auto potřebovat nebudu, ale bez něj být také nechci. Parkoval bych v parkovacím domě mého klienta, takže o krádež bych se nebál. 

Už mi není 22 když jsem kupoval svou první (a po krádeži i tu současnou) Octavii a upřímně, jsem rád, že jsem auto zaplatil a nemusím se o to už tak starat. Zase jsem si říkal, že je lepší to prodat teď, protože by mě za chvilku čekali (20 tisíc km) rozvody, zřejmě dvouhmota a to jsou peníze, které mi nikdo nedá a už bych to raději prodal. 

Když budu v Praze, autem pojedu max. 3x do měsíce domů na Moravu (3x 600km) což je 1800 km za měsíc a nájezd cca. 20 tisíc maximálně. Nechci do auta moc sypat, proto nechci kupovat ani DSG (kdyby se něco podělalo, nedoplatím se) a vcelku chci auto na pohodu.

Takže bych se dovolil zeptat, čemu byste dali přednost vy. Octavia s nižším nájezdem (do 110 tisíc) nebo Superb s nájezdem okolo 150 tisíc.

Díky za každou moudrost :)

Pavel

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to bys toho superba jako za 2 roky prodával se stejným nájezdem jako teď octavii? To je pitomost - buď přitlač nebo si nech svou octavku a udělej rozvody. Můžeš kapnout na šrot a pak se nebudeš stačit divit..

Když už, radši bych vzal octavii vzhledem k tvým požadavkům (cena a požadovaná údržba za pár Ká).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Superba bych otočil taky po 3 letech, tam si myslím není nájezd 220 tisíc moc nebo se pletu?

Jinak jsem si taky říkal, že je asi lepším řešení vzít octavii o které navíc vím za ty 3 roky dost (taky jsem měl docela peklo s turbem, vstřikama, váhou, apod....). Současnou Octavii si ponechat nechci, je tam ještě motor PD, tak bych asi raději už volil CR s menší spotřebou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A u superba si myslíš, že rozvody vydrží kolik? Nechceš je dělat na svém ale na superbu bys je už udělal? Psal jsi, že je to zhodnocení auta, které nikdo neocení (s tim souhlasím) tak proč to rvát do něj?

Superb má stejný motor jako by měla octavia, takže ta údržba je tam v podstatě podobná nehledě na to, že rozvody, filtry a oleje by se měly dělat po koupi a to je taky skoro desítka s prací. Ujasni si, co od koupi jiného auta ocekáváš.. pouhá změna auta k šetření moc nejde - za předpokladu, že je tvoje auto v pořádku, určitě se nevyplatí jej prodávat, stejně za něj už moc nedostaneš..

Podle mě sis prostě usmyslel, že chceš jiné auto, což je v pořádku a tak se zvýšenými naklady musíš počítat.. turbo, spojka, setrvák, rozvody, vstřiky, váha, DPF, brzdy jsou prostě drahá spotřebka :)

Proto bych vzal auto s co nejmenším možným nájezdem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sven01 - i to bylo řešení, ale za 400 tisíc seženu očesanou verzi a já jsem raději pro ojeté ale ve slušné výbavě

michal2009 - rozvody budu dělat jak u Octavie tak u Superbu, ale auto bude mít menší nájezd, když udělám rozvody do svého auta, tak je udělám a za pár tisíc kilometrů stejně prodám. Auto s nájezdem 250 tisíc km tak nějak nechci. 

Nejde o usmyslení, že chci nové auto, chci mít jenom novější. 2009 nebo 2011 jsou 2 roky, nižší silniční daň, novější motor, menší spotřeba, i kdybych ho prodal za 2 roky, bude mít zase vyšší hodnotu než když prodám to svoje za další 2 roky, to už bude mít 9 let a za to dostanu "šrotovný"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za názory, aspoň jsem si to trošku ujasnil, ikdyž pravdou je, že teď jsem koukal po nových autech a za 400 se toho dá taky dost sehnat, otázkou však je, že to nové auto za 3 roky neprodám ani za polovinu.... Octavii jsem kupoval za 300 s DPH a za 200 s DPH ji po 3 letech prodám s přehledem (troufám si říct, že ještě za víc). To je 100 tisíc za 3 roky (3 a půl skoro), takže to vychází na 2 500 Kč na měsíc. A o to mi jde....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

byt tebou takbych druhe nekupoval,k cemu taky kdyz budes stejne v praze jak pises,navic u sveho uz vis co a jak,navic to cr je dost nachylnejsi na naftu atd a vubec nejede v zakladu oproti pd :D a davat jednou tolik za v podtate stejny model me prijde zbytecne,to uz si radsi kup OIII

jo a km bych zas tak moc neresil jde spis o stav a udrzbu,znam dost aut co maji do 100tis km najeto a sou to vrazdy

Editováno: , autor: foxdivemaster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...