Červen 16, 201510 r Dnes jsem navštívil Ferdu25 a vůbec nelituji zajížďky 200 km. Nastavil mi všechno možné a ještě jsme si u toho dobře pokecali ;-) K tomu co mi z mých požadavků udělali jinde s dovětkem, že ostatní věci nejdou: - koncová světla při denním svícení - Protočení ručiček po zap. zapalování - Signalizace nezapnutého pásumi dodělal:- Aktivace vypnutí denního svícení při zatažení ruční brzdy - Aktivace mlhových světel v zatáčkách CORNER - Aktivace druhého zadního mlhového světla - Aktivace sklopení pravého zrcátka při couvání - Aktivace asistentu rozjezdu do kopce HHC - Aktivace coming a leaving home pomocí mlhových světlometů - Aktivace kontroly tlaku v pneumatikách - Vypnutí Start-Stop - Deaktivace AM pasma na rádiu - Nastavení ESP, ESP sport, - dokódování Fader u radia - zobrazení množství paliva chybějící do plné nádrže Ferdo25, ještě jednou díky. Upraveno Červen 17, 201510 r od ladas
Červen 17, 201510 r toto som minule videl na jednom golfe... https://youtu.be/g_zqcuv9RG0?t=25s luxusne... skoda, ze octavka nema take nieco...
Červen 22, 201510 r Ahoj, lze nějakým způsobem dokódovat, že by hrálo rádio, dokud auto nezamknu zvenčí? Jak asi všichni víte, vypíná se automaticky při vypnutém motoru a následném otevření dveří a dost mě to štve, protože u minulého auta mi hrálo až do chvíle zamknutí. Nemám rád to náhlý ticho při otevření dveří
Červen 22, 201510 r Mel bych jeden dotaz. Prosel jsem kompletne vsech 26 stranek teto diskuze a nenasel jsem v ni odpoved, i kdyz se na to par lidi ptalo, lze nejak dokodovat Driving Mode Select? Bez tlacitka nebo i s montazi tlacitka?
Červen 23, 201510 r Hmm, takze az to Skodovka uvolni tak to teprve pujde dodelat ... to mi nerikejte, ze se neda dodelat jedno tlacitko a neco zaktivovat popr. nahrat jiny firmware do BCM?? Ferdo - tohle te prece nemuze zastavit?
Červen 23, 201510 r Celý problém je v gateway...tlačítko doděláš i BCMku nakóduješ, ale do gateway se musí nahrát aktivační klíč, který se musí digitálně podepsat soukromým klíčem, který musí odpovídat veřejnému klíči, který je v gateway(ten lze vyčíst z měřených hodnot). V tom klíči jsou i další informace včetně VINka. Gateway ověřuje validitu těchto dat a buď je uznán klíč validní a pak např. tempomat nebo volba jízdních profilů funguje nebo ne.
Červen 23, 201510 r Hmm a ta prace s klici je znama nebo ne? Tzn. kdyz ho vytahnu z GW jsem schopny ho zmenit tak aby odpovidal vybave a nasledne ho nahrat zpatky do auta? V jakem formatu je ten klic? Nebo je moje predstava prilis jednoducha. Ochrana SW klici je mi znama, mozna by se s tim dalo neco delat
Červen 23, 201510 r Ty dokážeš spočítat k veřejnému klíči soukromý klíč??? K čemu Ti je aktivační klíč funkce(to co bys vyčetl z gateway), který neobsahuje funkci, kterou chceš a na konci je podepsán soukromým klíčem. Tím pádem jak bys změnil obsah té části co je v ní informace o tom co je tím vše povoleno + VINko tak Ti přestane souhlasit ta část vygenerována soukromým klíčem a gateway to prostě odmítne zpátky nahrát. Když to tam nahraješ pomocí programátoru(pokud máš tu možnost), tak v rámci ověřování validity klíčů to taky neprojde. Upraveno Červen 23, 201510 r od ferda25
Červen 24, 201510 r No to je mi jasne ze se musi overit klice, ale myslel jsem si, ze ten soukromi klic je znam, kdyz je to moje auto. Tzn. ze to ma k dispozici maximalne nekdo ve Skodovce? Zacinam pomalu rozumet tomu co rikali, ze se zabezpeceni a moznost dodelavek strasne zmeni
Červen 24, 201510 r To je hodně zajímavá úvaha s tím vlastnictvím elektronického klíče, protože se jedná o tvé auto. Máš pravdu v tom, že je to z pohledu informatiky stejné s tím, jako kdyby Ti na salónu předali auto a chyběli v něm "fyzické" klíče a nemohl jsi s autem ani odjed. Je otázka zda je proto i podpora v rámci zákonů. Dle mého v této věci nemají úplnou jistotu ani v koncernu, protože u VW i mimo problematiku elektronických klíčů(to je v koncernu všude stejné) jedou tzv. chytré díly, které před prodejem u VW konfigurují, ale to se u Seatu ani u Škodovky neděje a Ty jako zákazník vozu si jen koupíš "hloupý" díl, který bez dalšího zásahu v servisu, Ti v tvém autě fungovat nebude(např. když jej objednáš vůči VINku a auto je po záruce). U těchto dílů se nejedná jen o nutnost kódování, ale o specifické úpravy eepromy v jednotce, které buď provedou u VW a pak Ti díl prodají nebo u Seatu a Škodovky Ti jej prodají a ty musíš do servisu, jinak prostě v tvém autě tento díl fungovat nebude.
Červen 25, 201510 r Tak se tak dívám do nových návodů 05/2015 a zaujala mě snad jen jediná nová věc: režim OFF-ROAD. Nevíte někdo, jestli je to čistě softwarová záležitost nebo by se musely měnit jednotky?
Červen 25, 201510 r To je hodně zajímavá úvaha s tím vlastnictvím elektronického klíče, protože se jedná o tvé auto. Máš pravdu v tom, že je to z pohledu informatiky stejné s tím, jako kdyby Ti na salónu předali auto a chyběli v něm "fyzické" klíče a nemohl jsi s autem ani odjed. Je otázka zda je proto i podpora v rámci zákonů. Dle mého v této věci nemají úplnou jistotu ani v koncernu, protože u VW i mimo problematiku elektronických klíčů(to je v koncernu všude stejné) jedou tzv. chytré díly, které před prodejem u VW konfigurují, ale to se u Seatu ani u Škodovky neděje a Ty jako zákazník vozu si jen koupíš "hloupý" díl, který bez dalšího zásahu v servisu, Ti v tvém autě fungovat nebude(např. když jej objednáš vůči VINku a auto je po záruce). U těchto dílů se nejedná jen o nutnost kódování, ale o specifické úpravy eepromy v jednotce, které buď provedou u VW a pak Ti díl prodají nebo u Seatu a Škodovky Ti jej prodají a ty musíš do servisu, jinak prostě v tvém autě tento díl fungovat nebude. No tak to je dobra otazka na pravnika. Mi treba take blokujem software klicem, ale kdyz si zakaznik koupi hardware tak k tomu dostane i klic a ten ma k dispozici, ale v podstate jen na jeden kus hardwaru...coz auto v podstate je Tezko rici.
Červen 27, 201510 r Zdravím Vás s dotázkem a to ohledně dokódování tempomatu v základní verzi 1,6tdi s maxidotem...máte s tím nějakou pozitivní zkušenost ? Děkuji moc za odpověď...
Červen 28, 201510 r A elektricky sklopná zrcátka jsou tedy nepřekonatelný problém? Že na můj dotaz nikdo nereagoval :-)
Červen 28, 201510 r Autor Dodělávky sem ani nepatří, pokud tam nemáš motorky, tak to těžko nakóduješ... A toto téma je o kódování, ne o výměnách či montážích.
Červen 28, 201510 r Ke spoustě zdejšího kódování patří i dodělání nebo výměna HW. Tak nechápu, v čem je rozdíl. Ale ok, prostě se nemám ptát.
Červenec 2, 201510 r Dá se odstranit omezeni hlasitosti v O III u amundsenu? Když zhlasuju hudbu tak se to cca ve 3/4 stupnice zastavi a dal už to zhlasit nejde
Červenec 3, 201510 r panstvo najde sa tu niekto kto mi dokuzli par peknych funkcii tu v SR cca do 100 km od Lucenca napr?
Červenec 4, 201510 r Dnes mi iwhy nakodoval nejake veci. Rychla, lacna a spolahliva praca. Najlepsie utratene peniaze do auta dik! Upraveno Červenec 4, 201510 r od MoRFi
Červenec 6, 201510 r A co třeba celý driving mode selection? Je potřeba nějaká řídící jednotka nebo by to šlo jen někde aktivovat? Vím že jde sport esp apod. jednotlivě. Ale co celou funkcionalitu?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.