Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Ahoj mám dotaz, kamarád si nechával dodělat corner light světla (kódování mlhovek) a teď když je po ránu tma tak se přišlo na to, že po zapnutí světel se rozsvítí dálková světla a nejdou ztlumit. Auto je O3 2016 bez automatického rozsvěcení světel, světla jsou obyč. halogeny. Jak nakódovat, aby se po zapnutí světel rozsvítili správně světla podle nastavení páčky tlumená/dálková? 

Když jsme našli návod na corner light tak jsme schopni vypnout funkce mlhovek atd. Ale nevím kde hledat to zapnutí dálkových světel

Upraveno od KnightT

Zajet k tomu kdo to kódoval, ať to opraví, jen on ví co tam nastavil špatně.

Jo to jsem zapomněl dopsat. Samozřejmě jsme se snažili kontaktovat člověka co to dělal, jenže to bylo před půl rokem a už si nevzpomene co mohl udělat blbě. Proto zkouším štěstí zde.

Ideálně udělat výpis jednotky a porovnat s autem co je OK, bude tam někde přiřazen špatně kanál dálkových světel k funkci. 

nejenom je ok ale taky má stejný typ světel, trochu mi tu chybí informace jestli je to předfacelift (paraboly, halogeny) nebo facelift (paraboly, biled)

Samozřejmě, ideálně i stejný MR, popřípadě ten co to dělal by měl mít LOG z úpravy (ale to asi zde padá). Popřípadě ŠA by za úplatu měla být schopná vrátit kódovani jednotek do továrního stavu a následně nakódovat to co uživatel požaduje, ale správně.

před 1 hodinou, ExecutedDonut napsal:

nejenom je ok ale taky má stejný typ světel, trochu mi tu chybí informace jestli je to předfacelift (paraboly, halogeny) nebo facelift (paraboly, biled)

Já čtu: "... Auto je O3 2016 bez automatického rozsvěcení světel, světla jsou obyč. halogeny. ..."

Mam halogen z oIII už čtyř očko ale myslím že kódování by mělo být stejně, určitě si předtím alespoň udělej zálohu.

6,7 tlumené světla

8,9 dálkové světla

Screenshot_20230926-122954.thumb.jpg.9a3b29001c735698c6724fb40ca6dc62.jpgScreenshot_20230926-123010.thumb.jpg.a86bd6cec6113e882c2471afa212a339.jpgScreenshot_20230926-123024.thumb.jpg.50417e1af8028ac79f1f045689ac19aa.jpgScreenshot_20230926-123110.thumb.jpg.c1e6625c8a5692fc0a99cf7d7bb5cc78.jpg

ExecutedDonut: Děkuju moc za 4 screeny podle kterých se našla chyba a teď O3 svítí tak jak má. Bylo to špatně nastaveno u dálkových světel 8 a 9 v kanálu Lichtfunktion B8 byli nastaveny tlumená světla a mělo být Lichthupe generell to samé pak pro pravé světlo kanál Lichtfunktion B9.

Ještě jednou moc děkuju

• 2 týdny později...

Potřeboval bych poradit s hodnotou bajtu 25 dlouhého kódování u aktivace HHC rozjezdu do kopce, jednotka 3, ABS. Asistenta jsem si aktivoval a funguje bez problémů, ale funguje ať zadám hodnotu 23 nebo 63, není v tom rozdíl, ale nějaký rozdíl tam musí být, jedna hodnota z těchto dvou je správná, potřeboval bych zjistit která. Našel jsem dvě varianty hodnoty na bajtu 25, může být hodnota v dlouhém kódování 23 nebo 63.  A teď jaká ta hodnota tam má být správně? Někde jsem se dočetl, že pokud je hdnota 20, tak má být 23, pokud byla hodnota 60, tak má být 63, je to tak správně? Jaký je teda rozdíl mezi hodnotou 23 a 63? Co jsem se dopátral tak je rozdíl v aktivací bitu 6 v bajtu 25. Co tento tento bit (6) nastavuje - znamená? nafta, bezín, tažné zařízení, adaptivní tempomat, .....? Dál bych chtěl poprosit, jestli by jste napsali jakou máte hodnotu pokud máte HHC z výroby, s tím že by jste napsali: Mám hodnotu 23, benzín, manuál převodovku. Nebo třeba mám 63, nafta, manuální převodovka, tažné, adptivní tempomat.

Upraveno od ales-r

@ExecutedDonut moc děkuji za tabulku. Jestli jsem tabulku dobře pochopil, tak pro nastavení rozjezdu do kopce (HHC), je správná hodnota kódování pro 1,4 tsi s manuální převodovkou, bit 23, na byte 25. Pokud bych měl automatickou převodovku tak by byla správná hodnota bit 21, na byte 25. Takže mám kódování správně, ještě jednou děkuji.

Upraveno od ales-r

• 2 týdny později...

Je tu niekto kto vie nakodovať OIII 2019 tak aby si pamätala posledný nastavený mod ? inak po novom štarte sa prepne vždy do Normal 

Možná bych se ještě optal na octaviaclub.cz fóru, pokuď se ti nikdo neozve.

no ja sa obavam, ze je to len uprava a nove nahranie datasetu...a to VCDS nevie. no mozno sa mylim

Ferda pisal ze to vie ale sem nechodi ... zadarmo to nechcem 

• 2 týdny později...

Ahojte, nevedel by niekto ako nakódovať aby sa predné svetlá rozsvietili až keď je naštartovaný motor? hlavne keď je prepínač svetiel nastavený na AUTO

Nestačí mít zataženou ruční brzdu?

To jako že při zatažené ruční brzdě a pouze zapnutém zapalování se nerozsvítí světla? To musím vyzkoušet 😄

Já to tak myslím mám. Teda doufám, že nekecám 😀

No mne sa rozsvietia aj pri zatiahnutej ručnej

Musí to být nakodované.

No jo, a ako to nakódovať?

Našiel som postup ako nakódovať aby DRL svetlá nesvietili pri zaťiahnutej ručke, ale na stretávačky to nefunguje..... 

Upraveno od sakin
oprava

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.