Pawouk Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Jestli si myslíte, že to sem píšu pro legraci, tak to se šeredně mýlíte! Příspěvky mimo téma smazány. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 Tak v sobotu hlaska PP doplnte olej. Tak jsem sjel na pumpu, kouknul na merku a fakt uz pod spodnim dilkem. Dolil jsem tam teda cca 3 dcl 5w-40 a jeli jsme dal. Dneska garancka a vymena oleje po dalsich 15tis. Je fakt, ze jsem to "trosku" pretahnul - aktualne najeto 32 a pul tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 za jakou dobuti to zahlasilo, ze mas olej na minimu? a nevis o kolik pak stoupla hladina na rysce (tzn kolik by cca mohlo byt od rysky k rysce)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 (editace) Posledni vymena byla v cca 15800km, hlaska se objevila 31600 (plus minus, nevim presne). Samozrejme uz mi auto celou cestu tam i zpatky hlasilo, ze chce vymenu oleje (pevny int 15tis)... Na pumpu jsem sjel par km potom, co to zahlasilo a na merce byl tak mm pod spodni ryskou. Kdyz jsem tam dolil (z litrovky tak tretinu oleje), tak jsem se dostal nekam na dve tretiny vzdalenosti mezi spodni a horni ryskou. Lil jsem to tak natrikrat skoro po kapkach, protoze jsem nevedel kolik tam dat, abych to naopak neprelil. Vic uz jsem nechtel riskovat, navic stejne dneska to slo vsechno komplet ven a fungl novy olej, takze jsem nechtel zbytecne plytvat. Radsi si ten dokoupeny olej necham v pohotovosti, kdyby zas neco... Editováno: 19. Září 2016, autor: epo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 Len tak pre zaujimavost? Aka znacka oleja? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camarena Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 17 000 a riska je nieco nad polovicov. Meranie podla navodu, zahriaty motor meranie 10 minut po vypnuti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 19. Září 2016 Sdílet Vloženo 19. Září 2016 před 2 hodinami, sk0d@ napsal: Len tak pre zaujimavost? Aka znacka oleja? Byl tam od posledni vymeny Eni i-Sint 5W-40. Doleval jsem Mobil Super 3000 5W-40. A ted tam dali pro zmenu Shell Helix Ultra 5W-30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 Len sa čudujem že po 15 000 km si mal málo oleja nejak ti ho moc žerie ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 Tak pokud to neni LL, jakoze tenhle nebyl, pak je tech 15 tak nejak hranicnich a po nich zkratka driv nebo pozdeji odchazi...? Ja jezdim skoro 90% dalnice, dlouhe trasy, takze zatez tam asi je. Nevim, nejsem mechanik, treba se pletu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 Cim vice dalnice, tim lepsi to pro olej je a ne naopak... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 Jsem 1000 km před výměnou (45 000 km) a olej stále v normě. Ještě jsem na tomto autě ani jednou nedolíval. Olej kontroluju tak 2-3x ročně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 len aby si to nebralo turbo ...aj to sa stáva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 pojezdime uvidime... az to znovu zahlasi problem s olejem a bude to prilis brzo, tak doleju a pojedu s tim do servisu, at zjisti pricinu a vyresi to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda0007 Vloženo 18. Duben 2017 Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 Zdar chlapi, mám Fabii style 1,2 tsi 81 kW a ted v neděli se mi stalo, že přesně na 14000 km se mi na palubním počítači ozvalo, že mám zkontrolovat hladinu oleje, tak jsem učinil, otevřel a kontroloval, olej při zahřátém oleji byl na spodní hranici a tak zavřel a hláška zmizela. Je to varovná hláška na 14 tis. km nebo to je na servis.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 18. Duben 2017 Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 Je to na dolití Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejbuch Vloženo 21. Duben 2017 Sdílet Vloženo 21. Duben 2017 Počítač si hlídá, že pokud otevřeš na 10 minut motor hláška na chvilku zmizí. Psal to někdo tu nebo je to v manuálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scypho Vloženo 27. Duben 2017 Sdílet Vloženo 27. Duben 2017 1.2 TSI 81Kw, prvych 15tis v pohode, olej vymeneny na 15 tis. Teraz mam 23tis km a uz som musel 0.5 litra doliat, lebo bol na spodnej ryske... je to normalne alebo to mam riesit so servisom? Citujem z manualu: Motor spotrebováva trocha oleja. V závislosti od spôsobu jazdy a prevádzkových podmienok môže spotreba oleja dosiahnuť až 0,5 l/1 000 km. To je dost absurdne. Ved by som ten olej za interval 2x vymenil len dolievanim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 27. Duben 2017 Sdílet Vloženo 27. Duben 2017 Kolega u Octavie III 1.2 TSI 77 kW má spotřebu od novoty 1l/1000 km což je údajně podle servisu hraniční údaj, já třeba za celou životnost svého vozu (58 000 km) nikdy nedolíval ani deci, vždy jezdím od výměny po výměnu 15 000 km, pohybuji se stále v toleranci měrky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 27. Duben 2017 Sdílet Vloženo 27. Duben 2017 Tak to kolegu pozdravuj a popřej hodně štastných kilometrů ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helmic-Svk Vloženo 27. Duben 2017 Sdílet Vloženo 27. Duben 2017 (editace) Ja som olej zatiaľ menil iba raz po 9600km. Odvtedy som prešiel cca 7500km a množstvo oleja je stále rovnaké ako po výmene. Dúfam len, že to tak bude aj naďalej Editováno: 28. Duben 2017, autor: Helmic-Svk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 30. Duben 2017 Sdílet Vloženo 30. Duben 2017 Určitá (nízká) spotřeba oleje u motoru TSi je normální. Měl jsem už pár aut s TSi a každý se ozvalo zhruba kolem 13-14tkm, tedy se spotřebou nižší než 0,1 l/1000km. Navíc do toho pochopitelně vstupuje režim, v jakém jezdíte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zkr72 Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 Včera při 22.500 se ozvala hláška ke zkontrolování hladiny oleje, byl opravdu na spodní části rysky, dolil jsem čtvrt litru a je zhruba v polovině rysky. Fakt je, že když jsem se po koupi díval, nebyla podle rysky hladina úplně plná, asi tak na 90 procent. V zimě taky, bohužel, auto absolvovalo poměrně dost krátkých tras. Mám proměnlivý servisní interval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JUICE. Vloženo 20. Květen 2017 Sdílet Vloženo 20. Květen 2017 Vyskočila už někomu hláška zkontrolovat hladinu oleje a přitom ho měl dostatek? Při poslední jízdě mi během cca 300km vyskočila 3x a přitom olej je v 1/3 mezi ryskami což beru jako normální stav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
naschd Vloženo 3. Září 2017 Sdílet Vloženo 3. Září 2017 Zdravim, dovolim si pridat aj ja skusenost s olejom, pre viac "informacii do databazy skusenosti " . Aktualne mam 30 005 km ... isiel som este na jednu jazdu ktoru som musel dat aj ked mi signalizovalo ze v rozsahu 1000 ( alebo viac ? nie som si isty) km budem musiet ist na servisnu. Vymenit filtre a olej. Mohlo to byt cca 29900, zahlasilo aj nizku hladinu oleja neskor ale bola tma a mal som cca 150 km domov po dialnici, najblizsia pumpa bola pri jednom meste nedaleko od domova tak som sa uz nezastavoval a pokracoval v ceste dalsich este plus 30 km domov po okresnej ceste. ( o 23:00 sa mi to moc studovat co tam mam liat a kolko nechcelo a ponahlal som celkom domov ) Olej som nesledoval za cely cas co vlastnim auto, myslim hladinu, netrapil ma. Malo by byt na to cidlo, teraz neviem ci to odhaduje podla tlaku alebo ako. Tak som rad ze ta kontrolka blikla. V pondelok/Utorok sa posnazim ist do servisu, dolievat nebudem ked ho budu hned menit. Ide o 1.2 ku 81kw verziu. Auto 2016/06 . Jazdim vacsinu po dialnici, a okresnych cestach (90) a od 130 do 145 na , vsetko na 6 prevodovom stupni. Aj lezerne , aj akcne ako kedy mam cas a ako sa podari. Takze pokial jazdite casto mesto tak moze byt ze to zerie viac oleja, ale nie som na to odbornik, domnievam sa. Jedine co som cital LL a premenlivy interval tak mi pride nie pravdepodobne ze by si to sledovalo kvalitu oleja. Na zaklade coho ??? Podla mna premenlivy interval je len ze bud nastane moznost 30 000 alebo ... 2 roky ? ktore pride skor. Ja som mal 30 000 v ramci roku tak ma to upozornilo vopred ze ta udalost nastane. Inac si u auta tejto kategorie neviem predstavit ako by to sledovalo kvalitu oleja. Viem si to skor predstavit pocitanim studenych startov alebo niecim podobnym ale to uz asi moc fantazirujem... Inak mozno to je naivne ale asi nebudem menit interval ani typ oleja. Myslim si ze ked to tak raz bolo navrhnute tak by som nemal zbytocne spekulovat... (nehovorim ze vsetko je v dnesnej dobre navrhnute 100% alebo aspon 99,9%). Je tu niekto kto ma LL a "variabilny "interval a ma najazdene nejak cez 40 000 ze by vedel napisat nieco k tomu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Září 2017 Sdílet Vloženo 3. Září 2017 Samozřejmě, že ŘJ nezná skutečnou kvalitu oleje. Kdy upozornit na výměnu vypočítává (mimo jiné) i právě z toho, co jsi uvedl - počet studených startů. Dále z teploty oleje, množství oleje, ujeté vzdálenosti, spotřeby paliva atd. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.