mhhory Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 chci se zeptat, nepoužíváte někdo při přezouvání elektrická utahovák ? případně vaše zkušenosti s ním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 (editace) Já používám ten z Lídlu. Mohu doporučit. Tedˇ je zarovnaný ve skříni za stavebním materiálem, takže se tam nepodívám. Ale myslím, že má max. utahovací moment 100 Nm, takže ideální v kombinaci s momentovým klíčem, kdy to mírně potáhneš a ocvakáš na správný moment. Prostě práce je snažší i rychlejší ! Dodávám když elektrický tak na 230V, né něco do autozapalovače, to také existuje, ale to ani omylem. Editováno: 2. Říjen 2016, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 Koupil jsem si tenhle http://www.cesky-obchodak.eu/elektro-telefony/eshop/24-1-Naradi-a-zahrada/1515-3-UTAHOVAKY/5/22295-Gude-GES-900-elektricky-razovy-utahovak-v-kufru-58093 , nebo je podobný. Nemám ho u sebe a nechce se mi hledat papíry. Německá výroba - údajně. Ale nejsem s ním úplně spokojený. Občas sám po sobě nepovolí. Těch inzerovaných 300 Nm pro povolování asi nebude pravda. Dotahuje ale dost. Zkouším ještě klíčem. A taky dodané ořechy jsou krátké a oťukal jsem si při prvním zkoušení litý disk. Musel jsem přikoupit prodloužený ořech 17mm. Na plecháče ty dodané by stačily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 Jj. ten Lidl je něco podobného, je toho na trhu spousta, jen si vybrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mhhory Vloženo 2. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 ted budou mit toto: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=60388 jde mi o to, že potřebuji povolit 2 krát do roka šrouby u kola a zase dotáhnout. A to by mělo toto bohatě stačit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 ten v odkaze mám, a jsem spokojený, jen počítej s tím, že při povolování, musíš šroub někdy odtrhnout klíčem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mhhory Vloženo 2. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 jak odtrhnout kličem ? nechápu.... zkus vysvětlit víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 jednoduše... pokud to nepovolíš utahovákem musíš použít klíč na kola .... Někdy když to v pneuservise utáhnou burčkem na prasáka tak musím vzít i trubku abych to povolil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2016 co to je burčko? na netu o tom není zmíňka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 3. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2016 To bude asi pneumatický utahovák. Na něm by se měla nastavovat síla utahování/povolování. Pro povolování větší. A když to potom mechanik při utahování zapomene přestavit na nižší sílu, tak to potom nejde povolit ani dvoumetrovou trubkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 3. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2016 Vůbec to není o tom.Všeobecně hliníková kola koncernu VW i když to dotahujeme momenťákem se blbě povolují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 3. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2016 Utahuju i povoluju kola (oceláky i liťáky) standartním klíčem z povinný výbavy. Sem docela bejk a tak sem si ho ještě asi o 25mm zkrátil abych náhodou nestrhnul závit. Nikdy se mi nepovedlo to utáhnout tak aby to nešlo povolit a ani utáhnout na předepsaných myslim 110Nm. Jednou sem to zkoušel ještě dotáhnout momenťákem a šroub se pootočil asi tak o další jednu dvacetinu otáčky. A naopak na konci sezony když měnim kola a namátkově skouším jestli sem je měl přes sezonu měl dost utažený, tak nevypadaj že by chtěly dotáhnout (že by se mi přes sezonu povolily). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 3. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2016 Ja mám na odťahovanie a zaťahovanie šrobov na kolesách tento kľúč A nikdy sa mi nestalo, že by som mal slabo alebo veľa zatiahnuté šroby. Keď vidím niekoho, že to zaťahuje s metrovou trubkou ešte tak ho mám chuť nakopať. Potom to neodtiahnú v servise ani so vzduchovou pištou na kamiony. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 ted budou mit toto: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=60388 jde mi o to, že potřebuji povolit 2 krát do roka šrouby u kola a zase dotáhnout. A to by mělo toto bohatě stačit. Stačit to jednoduše nebude:"Max. utahovací kroutící moment: 100 Nm".Takže na nic.Na "2 krát do roka" bohatě stačí klíč co je v základní výbavě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Proč by mu to nestačilo. On si chce předpokládám usnadnit a urychlit práci. Takže 100Nm je akorát. Nahulí tam šrouby na 100 Nm a pak to momenťákem ocvaká na těch 110 Nm. Pokud bude spořivej, a nebude chtít investovat do momenťáku, tak šrouby obyč klíčem prostě kousek potáhne, a je tam ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Pokud bude spořivej, nebude si na 2 krát do roka kupovat vergl na který se bude zbytek roku jen prášit.PS: Kam asi tak spěchá, že ho ruční zašroubování šroubů tolik zdrží, .... 2 krát do roka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mhhory Vloženo 4. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 wojnar: tak v podstatě máš pravdu, kam bych spěchal, ale čas jsou peníze a navíc si tu práci chci trochu zpříjemnit a vžít se do role mechaniků ve fromuli 1. Ne, dělám si srandu, možná u ruční výměny zůstanu jako doposud. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Ak mas sds plus vrtacku, tak sa da kupit gola adapter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 před 22 hodinami, Wojnar napsal: Pokud bude spořivej, nebude si na 2 krát do roka kupovat vergl na který se bude zbytek roku jen prášit. PS: Kam asi tak spěchá, že ho ruční zašroubování šroubů tolik zdrží, .... 2 krát do roka. Wojnare, ale on se neptá na tvoje pocity s ekonomikou tohoto problému a používání prachovky, to je případně jen taková omáčka kolem debaty, pokud mu něco užitečného sdělíš. On chtěl radu, je-li to použitelné a zkušenosti ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 S ekonomikou jsi přišel Ty: V 4. 10. 2016 at 10:12, dick napsal: ...Pokud bude spořivej, ... No a co, je to použitelné? Stačí to bohatě? Jak se výše dotazuje. Pořád mám na mysli pro zamýšlený účel a to dotahování šroubů kol. Já myslím že ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 Chystám se letos poprvé vyzkoušet aku šroubovák. Má ovšem jen 40Nm, takže budu muset dost dotahovat, ale doufám že to šroubování urychlí. Musím ještě dokoupit nástavec na matky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 9. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2016 Dnes jsem kola prohodil. Ten aku šroubovák mě moc nenadchl, zejména při sundávání kol je třeba šrouby hodně povolit klíčem. 40Nm je pro toto málo a je třeba dokoupit redukci šestihran na čtyřhran. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 A cos jako čekal? Vždyť je to jen třetinový moment co je potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 Čekal jsem, že bude stačit kolo povolit a pak použít šroubovák. Ale musel jsem povolit na zemi, zvednout a ještě povolit a pak šroubovák. Přitom vruty do dřeva to nažene bez předvrtání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 Nic ve zlém, co sis od tohoto mrzáka s pouhým momentem 40Nm sliboval? Běžně prodávané mají 100Nm, letos s takovým 100Nm z Lídlu, jsem dokonce ty matky i odtrhl, to už pak práci skutečně usnadní. To co máš to nebude nic na kola, ale něco univezálního pro kutily, soudím i dle toho, že nebylo součástí výbavy příslušenství, protože jinak je v příslušenství běžně nástavec a tři velikosti ořechů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.