pskodarapid Vloženo 1. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Ahoj, omlouvám se, ale nechci zakládat nové téma. Mám problém se svou OIII najeto 22000km dnes se mi za jízdy rozsvítila kontrolka EPC a auto ztratilo výkon, jelo jakoby v nouzovém režimu a jakmile jsem zastavil vůz, start-stop systém nevypl motor a na palubním počítači byla hláška závada start-stop systému. Nemáte někdo zkušenost? Moc díky Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Když jsi ho nezaložil ty, tak já ano. Napiš jaký máš motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 1. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Ahoj, vcera se mi stal podobny problem - pri kratke jizde za studena auto zacalo trosku cukat (skoro nepozorovatelne), rozsvitila se kontrolka motoru a pak zavada start/stop system. Motor se samozrejme nevypinal, ani kdyz nebyl S/S system vypnuty. Hlasku zavady to pak psalo jeste i po nekolikerem opetovnem nastartovani, ale uz bez svitici kontrolky motoru. Dnes uz to nepise nic... OIII, 1,4 TSI/110kW, najeto 8000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pskodarapid Vloženo 1. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Díky za založení, nevěděl jsem zda už tady podobné téma není, ale k problému. Mám motor 1.4 TSI model G-TEC. Problém se ukázal již cca před týdnem kdy se na křižovatce normálně motor vypl, sám nastartoval, hned zas vypl a byla napsaná hláška závada start-stop systému. Poté jsem najezdil cca 500km a vše bez problémů, ale dnes se za jízdy rozsvítilo EPC. Navíc výkon motoru rapidně klesl. Auto je rok staré a tak doufám, že diagnostika a případná oprava půjde za výrobcem... Pro Luckymann: Byl jsi s tím v servisu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 1. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Jelikoz zatim hlaska zmizela, v servisu jsem s tim jeste nebyl... takze zatim zahada. Pokud mas auto v zaruce, tak musi resit autorizak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pskodarapid Vloženo 1. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Zítra tam zkusím zavolat a až mě vezmou dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JardaHdc Vloženo 1. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2016 Ahoj, tohle jsme řešili před dvěma týdny na Rapidu a nakonec to byly překousané kabely od lambda sondy - kuně se zachtělo trochu tepla od motoru... Možná to budeš mít také tak, koukal jsi pod kapotu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pskodarapid Vloženo 5. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Diagnostika ukázala sporadickou závadu, technik ji vymazal, ale obávám se, že problém se tím nevyřešil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Sporadickou závadu čeho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlJi Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 já jsem byl v pátek v servisu s tím samým a byly to překousané kabely od turba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pskodarapid Vloženo 5. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Bohužel čeho nevím, jen mi přivezl technik auto a řekl toto, závadu smazal a prý pokud se to znovu ukáže mám se vrátit.... Pro AlJi: mně po znovu nastartování závada zmizí, také se vám to stalo, nebo závada na start stop svítila stále? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pskodarapid Vloženo 7. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 Tak dnes mi znova auto vykázalo závadu EPC + ztráta výkonu. Hned jsem jel do autorizovaného servisu(jiného než posledně) a údajně se jedná o jakýsi problém s regulací tlaku turba...nevím zda jsem to napsal přesně. Máte někdo zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 (editace) ja som mal podobny problem, tiez mi hlasilo chybu motora. Jednalo sa o tuto chybu Nasledne mi aktualizovali RJ motora, zatial bez hlasenie poruchy. Editováno: 7. Prosinec 2016, autor: jancoSV 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka.jirka Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 (editace) Taky jsem minuly mesic resil podobny problem. Auto cukalo predevsim pri lehkem pridani plynu a jednou mi blikala zavada vyfukovych plynu. I zavada start stop se mi jedenkrat objevila. V servisu mi rekli ze prehrali sw. Ze je na to nejaky pripis. Nic podrobneho jsem z nich nedostal. Nicmene auto sice mene ale cuka dal. Navic jsem vypozoroval ze studene vyrazne cuka mezi 1500 a 2000 otackami. I na tempomat. Auto jsem chtel odkoupit, protoze ho mam na operativni leasing, ale nemam z neho dobry pocit. Resit to uz nebudu. Za mesic ho vratim. 1.4 tsi 110kw, najeto 11tkm Editováno: 8. Prosinec 2016, autor: jirka.jirka Doplneni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka.jirka Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 před 19 hodinami, jancoSV napsal: ja som mal podobny problem, tiez mi hlasilo chybu motora. Jednalo sa o tuto chybu Nasledne mi aktualizovali RJ motora, zatial bez hlasenie poruchy. Obrazek je bohuzel necitelny. Muzes dat znovu? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 Tady je to kompletní: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 (editace) Mám ten istý problém, zvada SS už dlhšiu dobu a teraz sa pridala aj závada ECP, kódy chyb: P030000, P030100, P030300, P030400 a P130A00. Len ja mám motor 1,4 103kW CHPA, riadiaca jednotka SW: 04E 906 016 F HW: 04E 907309A. Bol som v servise, kde mi povedali, že treba kvalitnejší benzín, ináč je všetko O.K. - ten už dlhší čas používam ale žiadne zlepšenie. Tiež som vymenil sviečky a káble ku nim. Predpokladám, že to bude sw závada. Asi musím znovu do servisu a žiadať o novší sw do RJ motora... Neriešil už niekto podobný problém s motorom CHPA? Editováno: 19. Březen 2018, autor: rodolfo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aha Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 Mám stejný motor a stalo se mě to samé. Na displeji "Závada SS", kontrolka EPC a auto do nouzáku. Několikrát jsem vypnul motor a znovu nastartoval a závada zmizela. Volal jsem do servisu a tam mi řekli, že to může být slabá baterka. Jel jsem trochu delší trasu, kde jsem víc brzdil motorem a od doby žádný problém. Auto je v provozu od prosince 2012, takže baterka už začíná mít nárok na výměnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 aha diky za odpoveď, ale mne to nejako s tou baterkou nesedí. Skôr by som predpokladal chybu sw RJ motora, hlavne je potrebne vymazať adaptácie ako píšu v technickej servisnej konferencii 04/2017 prvý príspevok. Možno preto jirka.jirka píše , že po zmene sw mu to škubalo ďalej. electric_2017_ii_jaro_motor1.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 16. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2021 V 1. 12. 2016 na 20:47, pskodarapid napsal: Díky za založení, nevěděl jsem zda už tady podobné téma není, ale k problému. Mám motor 1.4 TSI model G-TEC. Problém se ukázal již cca před týdnem kdy se na křižovatce normálně motor vypl, sám nastartoval, hned zas vypl a byla napsaná hláška závada start-stop systému. Poté jsem najezdil cca 500km a vše bez problémů, ale dnes se za jízdy rozsvítilo EPC. Navíc výkon motoru rapidně klesl. Auto je rok staré a tak doufám, že diagnostika a případná oprava půjde za výrobcem... Pro Luckymann: Byl jsi s tím v servisu? Sice už to je delší doba, ale jaký byl výsledek? Mám stejný motor a taky se mi to rozsvitilo. Vykon a vse ostatní cajk.... SS mam permanentne vypnuty, takže js3m si toho predtim ani nevsimnul Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FabieIIIMonteCarlo Vloženo 8. Červen 2023 Sdílet Vloženo 8. Červen 2023 Dobrý den, mám stejný problém. Poprvé se rozsvítila kontrolka EPC, s nápisem závada start-stop. Po opakovaném nastartování to zmizelo a bylo to dobrý. Pak se to stalo znovu, co jsem přijela z myčky a zastavila auto, naskočilo to do nouzového režimu svítila kontrolka EPC+motor a psalo to závada start.-stop. Technik to napíchnul na diagnostiku a ukázalo to závadu klapky. Chybu vymazal a do teď to bylo dobré. Teď se. Mi To stalo znovu a svítila kontrolka EPC závada start-stop. Auto bez výkonu, nechtělo vůbec jet. Auto jsem nechala dotáhnout. Teď čekám na vyjádření a hlavně cenu ua výměnu dílu. A celkovou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 10. Červen 2023 Sdílet Vloženo 10. Červen 2023 Ja som mal rovnaky problem. Chyba u mna nezmizla ani po nejakom case. Takze auto ialo do servisu a bola to skrtiaca klapka. V DE ma oprava v autorizovanom servise vysla na vyse 700€, ale vela z toho bola samotna diagnostika (otvorenie kapoty je pomaly 200€ v DE...). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.