Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

už se tu o cvakání nebo klepání psalo, ale týkalo se to motorů s řetězem.

Mám RS 2.0TFSI, r.v. 2006 BWA, najeto 200 000km. Motor jak za studena, tak i za tepla na volnoběh jakoby cvaká (zvuk trochu podobný dieselu). Jakmile trochu přidám plyn, tak ten zvuk zmizí. Neví někdo, co může být příčinou toho zvuku?

Předem díky za odpovědi.

• o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo
V 4. 7. 2017 na 17:17, rayx napsal:

Asi přestavovač vačky/variátor a jeho pohon řetězem+napínák.

https://forum.skodahome.cz/topic/131837-cvrdlikání-cvakání-v-motoru/?do=findComment&comment=2026483

Přesně tak, chce to udělat komplet rozvody na vačku, napínák, řetízek a představovač...měl jsem to samí a problém je fuc...a kluci pozor na to, může to časem přeskočit a je to v háji...

• o 4 týdny později...
Vloženo

Dnes mam auto kvuli k tomu v servise, vyzkousej kdyz to bude klepat chytit palivove trubky, co jsem zjistoval tak to dela casto.... mlati o sebe a dela to debilni zvuk, ktery se rozleha az do interieru. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

U sebe jsem taky zpozoroval, že auto na volnoběh zní jako diesel. Nechal jsem tedy vyměnit to co píšu níže a tedy:

Zdvihátko

řetěz + napínák

vodní pumpa

rozvody

Problém je, že to chvíli potom byl asi placebo efekt, že je to v pohodě, protože mi příjde, že je ten zvuk zpět a celkem mě to rozčiluje. 

Neví někdo, co to ještě může způsobovat ? 

Chci se toho už definitivně zbavit. Jinak motor je BWA

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...