Publikováno Leden 7, 20178 r Zdravím, nevíte jaký druh akumulátoru se montuje do Citiga/up!a z prvovýroby (klasický bezúdžbový, Ca-Ca...) a měřil někdo multimetrem napětí na akumulátoru při spuštěném motoru (světla i všechny spotřebiče vypnuty). Díky.
Leden 8, 20178 r A na co chceš vědět napětí na akumulátoru při spuštěném motoru a při vypnutých spotřebičích? Pokud to správně vím, tak by se mělo měřit napětí při spuštěném motoru na cca 2500 ot/min. a při všech zapnutých podstatných spotřebičích ( klima, světla, rozmrazování okna, rádio atd.), aby se vědělo, jestli alternátor stačí dobíjet baterii. Nějak mi uniká smysl měření napětí na baterii při zapnutém motoru a při vypnutých spotřebičích.
Leden 8, 20178 r Však ano, když mám spuštěný motor (tak jak to popsal ferokulda), tak chci měřit napětí, které mi dodává do baterie alternátor. Baterii měřím multimetrem za klidového stavu motoru a stejně tak nejdřívě až cca 2 hodiny po jeho posledním zastavení, protože tesně po zastavení mi to vždycky ukáže o něco více.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.