hanzero Vloženo 2. Únor 2017 Sdílet Vloženo 2. Únor 2017 (editace) Zdravím, mám Fabii 1.4 mpi 44kw v servise a já, ani servisák už si nevíme rady, tak zkusím požádat o radu tady. Dal jsem auto do servisu s tím, že mi natekla voda do oleje (předtím mi motor žral vodu, celkem dost, ale jen jsem ji doleval a neřešil to). V servise se mi vyměnilo těsnění pod hlavou, pak ještě dvě součástky, bohužel nevím jak se jmenujou ani co to je. Jedna je takova "plastová černá věc" - byla prasklá, tak se dala nova. Pak se ještě vyměnila mrazová zátka. Oboje tuším z hlavy motoru. Po výměně těchto částí už to vypadalo, že to bude v pohodě, voda v oleji už není, akorat se dělala taková olejova emulze v nádobě, ta se zkoušela několikrát čistit, ale vždy se udělala znovu. Bohužel konec přišel při testovací jízdě, kdy oleje do nádoby nateklo celkem dost, až "voda" byla uplně černá. Prosím tedy o pomoc, je to hrozně divné, že předtím tekla voda do oleje, což je celkem normální závada a teď je to naopak, což opravdu normální není. Servisák ani já už nevíme čím by to mohlo být, všechno v hlavě prý těsní. Jestli tu je nějaky zkušený motorář a věděl by, čím by to mohlo, tak děkuji moc za rady. Editováno: 2. Únor 2017, autor: hanzero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 2. Únor 2017 Sdílet Vloženo 2. Únor 2017 Nejjednodušší, co jsem viděl, je obarvit vodu, natlakovat okruh a pak kouknout, kde to teče. Pak uvidíš přesně kde.Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 3. Únor 2017 Sdílet Vloženo 3. Únor 2017 Byla provedena dukladne tlakova zkouska hlavy? Ja mel hlavu kdysi prasklou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 3. Únor 2017 Sdílet Vloženo 3. Únor 2017 prasklý blok, hlava, nebo stále špatné těsnění - byla ta hlava před tím srovnána? Opravdu ta voda před tím tekla do oleje, nebo jen mizela? Dělal se na měrce oleje šlem? Ta černá věc mohl být termostat - neuvařil jsi to někde? Podobné "záhady" se zpravidla velmi rychle vyřeší návštěvou jiného servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Únor 2017 Sdílet Vloženo 3. Únor 2017 před 18 hodinami, noxik600 napsal: Nejjednodušší, co jsem viděl, je obarvit vodu, natlakovat okruh a pak kouknout, kde to teče. Pak uvidíš přesně kde. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk zruš si pls tu hlášku v tapatalku (viz pravidla) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 3. Únor 2017 Sdílet Vloženo 3. Únor 2017 Zrušeno. Takže udělat tlakovou zkoušku a pak napiš výsledek [emoji106] 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.