Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nazdar "rapidaci",
Mam dotaz na PTC. Je to aspon v nekterych TSI?
Jak to poznam? - nemam pristup k VCDS. Kdy to funguje?

Hledal sem na forum - ale byly 2 prispevky z OI z 2010 ...
Dekuji za vasi odpovedi.

• Autor

Diky za info. To je to co jsem hledal :)

• 7 měsíců později...

Do 1.0 tsi PTC bohužel nedávají, chtěl bych si ho dodělat; byl by někdo kdo má el. schéma,  co vše je třeba sehnat, dodělával jsem to i u jiné značky  a je to fajn věc, hlavně když se motor nestihne ohřát ve městě  tak to pomáhá. Předpokládám, že i Fabia  má stejné komponenty, tím by se snadněji scháněli díly.

• 3 týdny později...

Nikdo nic, kdo by byl schopen podat informace?

Upraveno od Petrzi
Pismo

• 3 roky později...

Zdravím dá sa nejako zistiť či mam v Rapide prídavné elektrické kúrenie? Motor 1,2 TSI 81kW 2016 výbava ambition plus, je tam aj climatronic.

Taky by mě zajímalo ptal se mě kolega v práci. Má taky 1.2T 2013. Já bych to tam nehledal.

Netýká se PTC u VWAG jen naftových motorů? 

Měly to některé 1.2 TSI EA111, už se ta tady někde řešilo. Což není případ tazatele, ten má EA211.

Napadlo má či by sa to nedalo nejak zistiť podľa poistiek pripadne niečo malo rozobrat a pozrieť alebo cez diagnostiku. Tak isto by som čakal že pri studenom štarte bude počuť zapnúť nejaké relatka no no môžu byt niekde kde ich nieje počuť.
Ak by mal niekto nejaký nápad budem rad. 

Zde se něco řešilo a jsou tam i další odkazy, ale mam pocit, že vše k 1.2 EA111.

https://forum.skodahome.cz/topic/138799-ptc-v-rapidu/

Výborne Ďakujem hneď zajtra sa na to pozriem a pridám nejaké foto z môjho Rapidu či to tam je alebo nie.

Tak dnes som sa pozrel na poistkovu skrinku a chyba tam poistky č. 4 a 5 ktoré by mali byt na PTC takze zrejme to nemám. 

FA4ED14E-6FCF-4CCE-B7D9-72BCC38BCACD.jpeg

Upraveno od mato-2301

• 1 měsíc později...

Dodělával jsem, kdo bude chtít vědět ať napíše, je to pracné, ke všemu špatný přístup, topí to,  ale hned, to je pozitivum.

Topný člen, pasuje od 1  Fabie,  je třeba natahat silovou kabeláž, patice s relé jde dat  do volných pozic, ovládání  je třeba vlastní, nebo využít možnosti BCM  co už autě je, zadní okno výhřev  sedaček, atd.

Je třeba rozpojit chladicí systém, rozebrat středový tunel- spodek topení.

Výsledek je takový, hřeje to do minuty, otáčky ventilátoru  mám většinou  nižší, vysoké otáčky nestíhají ohřát  vzduch,  mám nastaveno: topí to pod 10 stupňů  a když je motor studený po dobu 6 minut, do práce mi to trvá 8 minut, 

Jestli se to vyplatí, ano, hlavně na krátké trasy, motor se rychleji zahřeje.

F0371F71-06F3-4D10-A06C-B4E8752CEABC.jpeg

20977F8D-59AF-4BAE-8D6A-41255CC9DC9C.jpeg

Upraveno od pzi

A tvl nevědomky 2 účty :-D

• 10 měsíců později...

Podle rychlého odmrazení čelního skla a nástupu topení jsem žil v iluzi, že mám asi TPC taky, dle pojistek ho zřejmě asi nemám. 

IMG_20220210_112117.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.