kysilka Vloženo 3. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2006 Vážení, při snaze o výměnu svíček (za lepší :-) jsem po sundání krytu motoru 1,4 16V 55 kW (benzín, série BKY) zjistil, že nelze povolit svíčky obyčejným klíčem na svíčky, ale na každé je nasazen ještě odporový člen, který nelze vysunout prsty ani značnou silou. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nerad bych si vydělal... Díky Pavel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 3. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2006 To jsou indukční cívky, v servisech na jejich stažení maj spešl stahovák za který se zachytne takovým háčkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kysilka Vloženo 3. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2006 Díky za odpověď... tohle chápu taky, ale je možné ty cívky sundat i svépomocí, popřípadě jak a čím? Díky Pavel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 (editace) Mě to taky čeká, ale nechám si to vyměnit v servisu. Nerad bych s těmi cívkami něco provedl neodbornou demontáži (jsou dost drahé). Navíc svíčky jsou hodně zapuštěné v hlavě a utažené musí být předepsaným momentem. Momentový klíč taky nemám. Samozřejmě svíčky si seženu sám a levněji než ve škodovce. Možná by se k té demontáži mohl přesněji vyjádřit Jakr, psal, že to u svého auta dělal, co já vím cívky jsou tam podobné, ne li stejné. Editováno: 4. Říjen 2006, autor: pava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Vážení,při snaze o výměnu svíček (za lepší :-) jsem po sundání krytu motoru 1,4 16V 55 kW (benzín, série BKY) zjistil, že nelze povolit svíčky obyčejným klíčem na svíčky, ale na každé je nasazen ještě odporový člen, který nelze vysunout prsty ani značnou silou. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nerad bych si vydělal... Díky Pavel. to BKY je nejaka nova seria motora pre fabiu alebo je to motor v inom aute ? lebo pokial viem tak 1,4 16V 55kW pre fabiu boli starsie AUA a novsie BBY. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Vážení,při snaze o výměnu svíček (za lepší :-) jsem po sundání krytu motoru 1,4 16V 55 kW (benzín, série BKY) zjistil, že nelze povolit svíčky obyčejným klíčem na svíčky, ale na každé je nasazen ještě odporový člen, který nelze vysunout prsty ani značnou silou. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nerad bych si vydělal... Díky Pavel. to BKY je nejaka nova seria motora pre fabiu alebo je to motor v inom aute ? lebo pokial viem tak 1,4 16V 55kW pre fabiu boli starsie AUA a novsie BBY. Asi to jen spletl, bude mít ten samý motor co já BBY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vog Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 (editace) Pro vymenu svicek je potreba klic dlouhy min 25 cm a externi prumier kolem 21 mm. Vog Editováno: 4. Říjen 2006, autor: Vog Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vog Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Kto ne ma momentoveho klice to svicky dotahujeme rukou ako na obrazku; Vog Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SiTo Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Kysilka: co považuješ za lepší svíčky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kysilka Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Denso Iridium IK-20 přece... stále jsem se ale nedozvěděl, jak sundat svépomocí ty indukční odpory na svíčkách. Pavel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Volvak Vloženo 17. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2006 JAKÉ MI DOPORUČÍTE SVÍČKY DO 16V 55kW: CHAMPIONC6BYC4,NGKBKUR6ET10,boschF7LTCR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 17. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2006 ja tam mam bosch, vyrobca doporucuje (dava ) ngk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 (editace) ja tam mam bosch, vyrobca doporucuje (dava ) ngk Proč Bosch? Není lepší použít to co doporučuje výrobce, než provádět experimenty na vlastním autě? Co se týče původního dotazu, jedině výrobcem doporučené NGK BKUR 6ET-10 Editováno: 18. Listopad 2006, autor: pava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 (editace) ja tam mam bosch, vyrobca doporucuje (dava ) ngk Proč Bosch? Není lepší použít to co doporučuje výrobce, než provádět experimenty na vlastním autě? Co se týče původního dotazu, jedině výrobcem doporučené NGK BKUR 6ET-10 to mas to iste ako s olejom pokial splna specifikaciu a normu tak je to bezproblemove. olej s vyrobi je tam shell a servisy pouzivaju castrol. ja tam mam BP a je to to iste ako castrol jeden koncern. mozno ngk viac lobovala u skodovky a preto su tam a nie napr. bosch. ci si myslis ze je to inak ? Editováno: 18. Listopad 2006, autor: houmr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Volvak Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 A co CHAMPION Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 to mas tazko aj tu nafore sa ludia nedohodnu. niekto tu presadzuje original, ini zase bosch, denzo, championy......... pokial splnaju normu a su urcene pre dany motor nemal by byt problem. p.s. niektori tu tvrdia ze ine sviecky nez origo im zlepsil chod a vykon motora. si vyber Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 to mas tazko aj tu nafore sa ludia nedohodnu. niekto tu presadzuje original, ini zase bosch, denzo, championy......... pokial splnaju normu a su urcene pre dany motor nemal by byt problem.p.s. niektori tu tvrdia ze ine sviecky nez origo im zlepsil chod a vykon motora. si vyber Právě od toho jsou diskuze. Nedokážu dost dobře, proč se řídím doporučením výrobce. Možná proto, že jsem to dělal vždycky a neměl nikdy problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 pava: jasne experimentovat je blbost a na take rady daj tam tieto maju iny predzapal a to ti prida na vykone tak to urcite nie. ale pokial splnaju specifikaciu tak nevidim problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Já do aut které opravuju dávám Brisk a spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Tomas.cz: davas tam take brisk ktore su podla katalogu urcene pre dany motor a splnuju normu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Podle me neni duvod tam nedat ty, ktere doporucuje vyrobce. To, ze by ti to s nejakymi jinymi jelo lepe je naprosty nesmysl, takze imho neni duvod experimentovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Ja mam Chanpion RC 89 namontovali mi ich v zn. servise na zaruku maju najazdene 40 000km nedavno som ich pozeral vyzeraju ako nove-absolutna spokojnosť. DOPORUČUJEM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 ja stale tvrdim ze je to ako ktori vyrobca dealer u servisu zalobuje tak to davaju. to iste ako u doktora s liekmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Volvak Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 s co ty tak zvané tuningové? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Tomas.cz: davas tam take brisk ktore su podla katalogu urcene pre dany motor a splnuju normu ? Ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.