Publikováno Červenec 2, 20178 r Podrobnosti o tomto(1,6 TDi) a dalších(2,0 TDi) motorech dieselové stavebnicové řady (Entwicklungsauftrag) EA 288 lze najít v článcích: "Der Modulare Dieselmotoren-Baukasten von Volkswagen" _ Motortechnische Zeitschrift (MTZ) č. 12/2012 "Die Euro-6-Motoren des modularen Dieselbaukastens von Volkswagen" _ Motortechnische Zeitschrift (MTZ) č. 6/2013 Der Modulare Dieselmotoren-Baukasten von Volkswagen.pdf Die Euro-6-Motoren des modularen Dieselbaukastens von Volkswagen.pdf
Únor 2, 20187 r 1.6 TDI 85kW 0-1000km update. (0-220km) první dojem (z OII 1,9/77kW ), při malých otáčkách bez kontaktu s výkonem( i tak to nechcípne, i když špatně zařadíte),od 2tis. už je to OK. jiná práce s plynem, zatím netočím nad 3tis., když ale potřebuji zrychlit (nájezd,předjíždění) tak se to rozjede jak (1,9/77kw) pocitově. první km spotřeba jinde než ukazuje manuál,ale asi si sedá počítač spotřeby,dlouhodobá 8l pak 7l a od startu to jede i 6,6l průměr. Start-Stop systém vůbec nepozoruji, neuvěřitelně skvěle vyladěné :-). Motor naskočí a jede se. Skvělé-ukazatel teploty oleje! Pokud se najde profík co poradí jak zajet tento nový typ motoru, aby nebyl líný, předem díky za jakékoliv rady!.(rada dealera "nešetřit!"tak nějak nevím) Robo. (500-997km) motor začal po zahřátí chrochtat :-)(jako správné TDI), v interiéru je slyšet stále jen ve větším výkonu, bručí příjemně jako má OII 1,9TDi. Spotřeba 50/50 dlouhodobě 5,8l a někdy jedu od startu i 5,2l :-). chvilku trvá než se zahřeje ( dle teploty oleje- ten ukazatel je na jedničku),spotřeba je velká ale pak se to umoudří, mno na krátké projížďky ta konfigurace není. Pružnost je lepší a nebo na to více šlapu,odezvu na plyn hledám jen když zařadím 6stupeň, ale ten tam asi není na "předjíždění". Start-stop - zatím bez žádného zaškobrtnutí, vyladěné pěkně. Asi to už přestanu šetřit a pak dám vědět :-). Díky všem za reakce, nepříznivcům KAROQů tedy těm CGN nebo co tam lejou ať si hledí svého. Robo Upraveno Únor 21, 20187 r od Roska
Únor 5, 20187 r Zajet asi tak jak každý motor, ze začátku na to nešlapat, vždy počkat až se ohřeje i olej, ale pak (když už to má nad 1000km) tak tomu klidně trochu "dát za uši". Ale hlavně nikdy nepodtáčet. Upraveno Únor 5, 20187 r od Martab
Únor 6, 20187 r (220-500km)- nevím jestli se smí "produktovat" ale točím jen VERVu uffffff, tak se spotřebou jsem na 6,2l dlouhodobá a od startu dám i 5,5l, jezdím stále stejně a to i plně obsazen. Jinak rada nepodtáčet, to je něco co s dnešním motorem a moderním plynem neodhadneš. Auto radí dej 5tku a pak 6tku, a není tam pak ani 1500ot/m, slyšet motor v autě prostě není, nebo minimálně. Na druhou stranu, když mu vnutím rychlost a stupeň tak mne ani nepřemlouvá na přeřazení - to je + Dynamika šla nahoru, nebo se nebojím na to šlápnout. Občas jedu OII a všimnul jsem si, že když sundám nohu z plynu, stylem jako na KQ, tak OII hned brzdí motorem, to KQ nedělá a využívá svou váhu. Jinak stále pocit 10+ :-). Teplotu oleje sleduji, neznám logiku, ale to že to leze nahoru a pak dolu jak je zatížen je překvápko, myslel jsem že si udrží 80-90C a je to jinak.Větší rozsah. Start-Stop - lehce na spojku a motor naskočí, kdybych po "staru" netrpěl že stále startuji, tak !10+ Robo, díky všem za reakce a rady.
Únor 6, 20187 r Mas manual? To co radi indikator rychlosti ignoruj, poslouchej motor uchem, nebo si uplne idealne najdi krivky vykonu/kroutaku, z toho poznas v jakych otackach mas maximalni efiktivitu motoru. Pokud mas novej motor tak nevytacet a ani nepodtacet jak jiz bylo receno... pokud nejsi zenska, tak poznas :-) Dynamika sla nahoru??? Rozdil nemuzes poznat... rozdil v najetych km mas zanedbatelny Teplotu oleje sleduj nejvice. Olej se dostava do provozni teploty pomaleji jak motor a pri nizke teplote hure maze. Teplota kolisat muze, zalezi jak slapes na plyn, kdyz pojedes 160km/h po dalnici, tak se dostanes nad 100°C, jakmile zvolnis jizdu, tak olej chladne, naprosto normalni stav. Start-Stop je jedna z nejhorsich veci co muze auto potkat, uspora paliva je minimalni, naopak zatezujes mechanicke komponenty. Urcite doporucuji vypinat. Verva - souhlas. Pokud bys chtel udelat motoru radost, davej VIF jako aditivum a pak muzes klidne tankovat "obycejnou" (kvalitni, nepremiovou) naftu. Upraveno Únor 6, 20187 r od havrosh
Únor 11, 20187 r V manuálu se asi START-STOP dá, ale u DSG to s tímto motorem bylo fakt utrpení hlavně na křižovatkách, kdy rozjezd trval opravdu dlouho. Spotřebou jsem ale i s městským provozem byl pod 6, tam si nemůžu stěžovat.
Březen 25, 20187 r Má tady někdo z majitelů přímé srovnání s OIII 81kW nebo rovnou s OIII FL 85kW, které mají pouze 5 r.s.?Docela mě překvapilo, že Karoq dostal 6ku. Emisní důvody?
Červenec 20, 20187 r 1,6 77kW octa 2-1,6 85kw karoq.Neviem na karoqu odsledovať kedy vypaluje filter pevných častíc .Octavka pri dojazde niekedy točila vyšiel otáčky,nechal som auto postať,kým otáčky spadli na normál a tak odstavil.Na karoqu 1,6 som to ešte neregistroval .
Červenec 21, 20187 r Po 10tis km? no, to asi ne.... V 20.07.2018 na 6:49, siroma napsal: 1,6 77kW octa 2-1,6 85kw karoq.Neviem na karoqu odsledovať kedy vypaluje filter pevných častíc .Octavka pri dojazde niekedy točila vyšiel otáčky,nechal som auto postať,kým otáčky spadli na normál a tak odstavil.Na karoqu 1,6 som to ešte neregistroval . z toho si nic nedelej … ja mel Rapida s 1.6 TDI 66kw skoro dva roky, najel skoro 60 000, a vypalování filtru zazil jednou ... proste jsi mel stesti, a zatím se ti vždycky vypaloval za jizdy. neresil bych to.
Červenec 21, 20187 r Vypalování filtru lze lehce poznat i za jízdy, natož na místě. Záleží kdo jaké jezdí trasy, ale jak jsem psal - vnímavější řidič lehce pozná vypalování i za jízdy.
Březen 6, 20196 r Viz. reakce a otázky v příbuzných tématech, nafta "cuká" sice méně ale je to tak(netuším zda-li zakládat nové téma zde), od cca 1200km do dneška, v AS ? prý je to v pohodě a nebo se to při jízdách neprojevilo, při delším rozhovoru AS přiznává že je to prostě "vlastnost" motoru, cukání v otáčkách 1600 - 2000 ot/min., je to jedno kde, řekl bych že je to v zásadě když má někdo lehkou nohu na plynu a lehce ubere-přidá-ubere tak to začne "cukat", dále když si motor při stejných otáčkách přidá výkon prostě prudce přidá prudce ubere a zase přidá, cuká to pěkně, i při tempomatu, při testovací jízdě v AS to servisák držel stále pod plynem a dělal že se to neprojevuje, prostě věděl co dělá, SW žádný není a pokud neseženu další min. 4 další, tak se tím a.s. nebude zabývat. Jsou dny kdy to neudělá nikdy a jsou dny kdy to cuká od 40km/h do 80, asi tak.R.
Září 10, 20195 r Tak jak jste na tom pánové po létě se spotřebou. Mě by zajímalo, jak to dělají v testech, že mluví o spotřebě kolem 4,2 l. Mám sice DSG, ale pod 5 litrů jsem se nedostal. Dlouhodobou mám 5,7. Není to špatné, ale do 4 je to na hony daleko. A co vy?
Září 11, 20195 r před 23 hodinami, Martin Rušaj napsal: Tak jak jste na tom pánové po létě se spotřebou. Mě by zajímalo, jak to dělají v testech, že mluví o spotřebě kolem 4,2 l. Mám sice DSG, ale pod 5 litrů jsem se nedostal. Dlouhodobou mám 5,7. Není to špatné, ale do 4 je to na hony daleko. A co vy? Já se dlouhodobě pohybuju kolem 6 (5,8-6,2). Mám DSG a ta spotřeba je pro mě vzhledem k charkteru silnic 50/50 obec/D nebo R celkem přijatelná. Jizda tak limit +10. Sem tam, když jedu po I či II, tak se dostanu i na 4,8, ale to je kochací jízda. Ale tohle patří spíše do témetu spotřeba. Jinak motor úžasný a spolu s DSG palec nahoru. Volil sem mezi 1,0 a 1,6, obojí DSG a nešel bych jinak. Ani 2,0 mě neláká.
Září 11, 20195 r Já mám teda dlouhodobou okolo 5l. Jezdím ale dost často okresní a rychlostní silnice, občas dálnice a není problém dost často jezdit pod 5l. Mám tedy manuál a v autě jezdíme 2 dospělí.
Září 11, 20195 r před 2 minutami, Clerfayt napsal: Má někdo tento motor s 4x4? Je tam adblue? Tento motor není nikdy spojený s 4x4. Adblue má od MR19 tj. od 08/2018. Do té doby byl bez Adblue
Září 11, 20195 r 1,6 tdi je supr. S DSG zvlášť. Jen me irituje, aby dsgko netocilo 1200-1900 ot., tak tomu musí šlápnout člověk na pedál nebo S.
Září 12, 20195 r před 18 hodinami, LukášCBR napsal: Byl znovu zařazen s pohonem 4x4. V ofiko ceníku není 1,6 s 4x4, alespoň ne pro Karoq
Září 12, 20195 r Toto je tema o OIII a motor 1.6TDI/85kW 4x4 byl skurecne po FL na jistou dobu zarazen do nabidky. Tak, jako tam byl ptedtim ve verzi s 81kW.
Září 12, 20195 r před 10 hodinami, bojler napsal: Toto je tema o OIII a motor 1.6TDI/85kW 4x4 byl skurecne po FL na jistou dobu zarazen do nabidky. Tak, jako tam byl ptedtim ve verzi s 81kW. Jenže téma je o Karoqu...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.