Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo podobné zkušenosti jako já. Aktuálně sedím v nejmenované Zlínské firmě, která provádí certifikované tonování autoskel pomocí folii. Při požadavku zatonovat kompletně celé auto kromě předního skla, mi bylo řečeno žádný problém. Netrvalo to ani 5 minut a bylo mi sděleno, že nelze zatonovat okno řidiče ani spolujezdce a to ani tou nejsvětlešjí folii s propustností 88%. Důvodem je již mírné zabarvení skel (žádný sunset) výrobcem automobilu. Tudíž pokud bych chtěl oficiální cestou zatonovat přední okno u řidiče a spolujezdce není to možné! Máte někdo podobnou zkušenost ? Propustnost by se pohybovala 4 % pod povolenou hranicí. Nějaké nápady nebo zkušenosti ?

Předem díky

Vloženo

Takže už jsem to zjistil. Pokud to někdo budete chtít oficiálně zatonovat přední okna (řidič/spolujezdec) lze to udělat pouze tak, že si pořídíte speciální folii s nano keramickými částicemi, která se vleze do této specifikace požadovanou ČR. Tyto speciální fólie jsou na trhu pro automobilový průmysl cca půl roku a stojí 1000 Kč na jedno okno (dle ceníků jednotllivých firem).

Napadá mě jen otázka proč Škodovka tlačí do skel nějaké zbytečné příměsi, které kromě designu nemá s funkčností vůbec nic společného, a akorát nám to komplikuje život ! Každopádně cesta tady je, akorát je potřeba si za to připlatit, teda pokud to někdo nenapalí načerno bez štítků což by mi zase tolik v ČR nevadilo protože kromě STK jsem na cestě ještě žádné kontroly skel a propustností nezaznamenal. Nicméně po konzultaci se Škodovkou a STK mi bylo silně doporučeno neinstalovat klasické folie bez certifikace vzhledem k novým normám, které se týkají tonovaní skel a do budoucna budou všechny bezštítkové folie mít veliký problém. Je mi jasné, že spoustu z Vás má známe na STK apod. takže chápu že nějak to udělat vždy jde, ale po zkušenosti, které se mi dostaly v německu a auto bylo odstaveno jenom kvůili foliim, tak bych na to fakt hodil bobek a za tu pokutu, která jde s tímto nelegálním úpravovaním ruku v ruce raději pořídím oficiální dražší folie a mám klid.

Přeji hezký den a spostu šťastných KM s vaší Škodou :)

Vloženo

Ja som dal na predne bocne bocne skla ciru IR foliu od 3M, ale to bolo ciste kvoli zachyteniu IR spektra a teda prehrievania. Inak je uplne cira a tvrdili mi, ze je certifikovana. Ty si ale asi pisal o tmavsich foliach, ktore aj mierne zatmavia skla. Ci?

Vloženo
V 1. 8. 2017 na 14:07, Simy-76 napsal:

Napadá mě jen otázka proč Škodovka tlačí do skel nějaké zbytečné příměsi, které kromě designu nemá s funkčností vůbec nic společného

Jestli víš o výrobci, který by prodával v dané třídě auto bez tonovaných skel, tak budu rád za rozšíření obzorů. Ony totiž tonovaná skla samy o sobě mají propustnost na spodní povolené hranici.

Vloženo
V 4. 8. 2017 na 20:31, bojler napsal:

Jestli víš o výrobci, který by prodával v dané třídě auto bez tonovaných skel, tak budu rád za rozšíření obzorů. Ony totiž tonovaná skla samy o sobě mají propustnost na spodní povolené hranici.

Neříkám, že to dělá jenom škodovka :) Ale obecně to moc nechápu. Samotné zabarvení nemá přece kromě designu žádný vliv. Tak proč neudělají čiré sklo a nedají tam folie třeba jen čiré nebo jemně zatmavené a ochrání tak posádku automobilu před otravným sluníčkem a vzhled bude totožný...a  výsledkem bude i funkčnost daného řešení !!! Vždyť to dává smysl, vymýšlejí systémy start/stop, přidávají močovinu do palivové soustavy jen aby snížili spotřebu a emise. Tak proč takovou jednoduchou aplikací neušetřit palivo a životní prostředí prostřednictvím snížení spotřeby vlivem klimatizace.

Vloženo

jelikož zelené sklo má v sobě již ochranu proti UV záření, a má taktéž pozitivní vliv na přehřívání interiéru, než má sklo čiré.

Navíc se musí udělat takový výrobní postup, aby bylo možné vyrobit sklo co nejrychleji, nejefektivněji a případný zmetek šel snadno recyklovat.

Tohle všechno v případě lepení fólie není možné.

PS: jediné sklo, které má folii již z výroby je přední, ale to je čirá, bezp. folie. Čelní sklo se nesmí rozbít, resp. vysypat... 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...