Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravym vlastnim nové litrove tsi chcem sa spytat či aj u tohto motora je vodne chladenie turba a s automatickym elektrickym dochladzovanim po vypnuti motora  ako u 1,2tsi ? Lebo moc podrobnych technickych udajov o konkretnom motore neni iba tie zakladne .Dik za odpovede 

Vloženo
před 11 hodinami, milanxx napsal:

Co jeto vlevo mezi nádobkou ostřiku a chladicí kapaliny? 1.2 tam nic nemá.

Elektrické podtlakové čerpadlo pro brzdy (číslo dílu 1K0 612 181F)

Vloženo (editace)

Aj ja prikladám neake info co som nedavno zozbieral  pre priaznivcov a hlavne majtelov,,1,0tsi,, kedže aj ja som majtelom tohto motoru.Hádam to niekomu pomože najst čo hladal  tak ako mne.

16648.pdf

Editováno: , autor: 18lubi81
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Hlavne si to treba vyskusat... Ja som do toho isiel iba s tym ze vyskusam obe verzie 1.0 aj 70 aj 81kW. Ja som bol velmi milo prekvapeny... Kupil som a nemozem povedat krive slovo zatial... Samozrejme ukaze cas ako bude s neakymi vadami chybami a zivotnostou... Ale uz tu boli htp a div sa svet jazdia dodnes a poniektory do toho nacapili aj plyn. Ja mam rocny najazd 12 az 15tisic... Jazdim prevazne kratke trasy mesto aokresky a sem tam neaky vylet, navstivit rodicov. Na to je to uplne postacujuce. Nestrati dych ani na dialnici, ale keby tocim casto dialnici, by som isiel do vacsieho objemu urcite a aj vacsieho auta.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tak on ten filtr nebude až takový "nevýhoda", protože kvůli novým emisním limitům ho postupně dostane vícero aut (třeba takový Up! GTI už ho má teď). Jen ve Fábii to "doplnění" spojili s FL...

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ja som tiez spokojny, mam 1.0 TSI 81 kW DSG7, a motor je tichsi ako 1.2 TSI 66kW k kratkej Fabii 3, a ked si dam sportove radenie pri DSG, tak je jazda vyslovene prijemna. Pri DSG je pouzity aj dvojhmotny zotrvacnik, podla dostupnych informacii, aj pocitovo je motor velmi kultivovany, a ma podla mna krajsi (hlbsi) zvuk ako 1.2 / 1.4 TSI.

Vloženo

Jo, on ten motor je docela dobrá volba, kór třeba ve srovnání s 1.0 T-GDI od Hyundai/Kia, a v kombinaci s DSG kde je dvouhmota částečně odpadá i dunění v nízkých otáčkách, což je třeba důvod proč jsem ho nevzal já a vzal poslední 1.2 TSI co široko daleko ještě bylo (naštěstí ve výbavě co jsem chtěl). Ale jinak bez přímého přesednutí 99% lidí nepozná rozdíl a Fabii oba motory dávají víc než slušnou dynamiku :) 

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Pokud používáš StartStop, žádné dochlazování po jízdě řešit nemusíš, stejně ten motor dostal už zabrat dostatečně jízdou. Ono stejně to dochlazování je jen v extrémních situacích, při běžné jízde než člověk zaparkuje tak se motor stihne dochladit.

Vloženo

Diky

Ještě by mne zajímalo jak je to s jízdou na neutrál? Příklad , jedu 130 po dálnici, vyjedu na horizont a následuje třeba kilometr z kopce nebo kolona ve městě , posunování z kopce třeba 10 minut?

Vloženo

Jak to myslíš? Pokud se auto pohybuje, StartStop motor nevypne, sice ho běžně nepoužívám, ale zdá se mi že mi i sám nastartoval auto, když jsme se rozjel samovolně z kopce (ale nevím zda to bylo pohybem, nebo nějaká jiná příčina).

Vloženo

Teď nemyslím star/ stop. Ten si stejně  ve městě vypínám. Myslím to tak jestli je problém pro motor že jede na dálnici 130 z kopce na neutrál třeba minutu nebo se deset minut posunují v zácpě na neutral,jenom přibržduji ?

Vloženo

Myslím motor na volnoběh a pak se posunovat v koloně, nebo nechat auto plachtit? Ne, to motoru nijak nevadí. Moderní automatické převodovky DSG dokonce sami vyřazují na nautrál, říkají tomu "mód plachtění" a funguje když se převodovka přepne do ECO módu (od Octavie výše s možností přepínání jízdních režimů).

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...