Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Riešil už niekto na tomto motore výmenu škrtiacej klapky alebo súvisiacich vecí? Počas jazdy mi začala blikať kontrolka žhavenia a pri vypínaní motora bolo cítiť  samozápal a zatrasenie. To isté druhý deň. Na ďalší deň však už bolo všetko v poriadku a žiadna kontrolka nebliká ani nesvieti, žiadny samozápal pri vypínaní ani zatrasenie. Motor má najazdené cca 96 tis. km. Po prečítaní chýb je výsledok - problém škrtiacej klapky:

5295 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit 
          P2102 00 [032] - Signal Low

5296 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit 
          P2102 00 [032] - Signal Low 

5297 - Control Circuit for Throttle Body Module 
          P3243 00 [032] - Electrical Malfunction

Riešil už niekto niečo podobné?  Škrtiaca klapka (u mňa konkrétne podľa kódov na doterajšej 04L128063H V100) nie je v ponuke u žiadnych predajcov, len v Škoda servise...

Editováno: , autor: tecki
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Zatial som to nevyriesil, akosi to prestalo docasne zlobit :-)  Ale viem ze ma to caka a neminie... kedze to nie je akutne tak cakam kym sa to zhorsi...Daj vediet, ak to vyriesis skor ty :-)

Vloženo

Tak nakonec se mi rozsvítil filtr částic, vzhledem k tomu ze neproběhla regenerace správně vypnula řj startstop a ta klapka možná nefunguje kvůli tomu. Příští týden budu vědět více, uznali mi reklamaci v auto Esa, jelikož mám auto par dní... 

kazdopadne bych být tebou nechal prověřit ten filtr částic, případně nechat rozebrat a vyčistit tu klapku

Vloženo
On 2/3/2018 at 3:35 PM, tecki said:

Zatial som to nevyriesil, akosi to prestalo docasne zlobit :-)  Ale viem ze ma to caka a neminie... kedze to nie je akutne tak cakam kym sa to zhorsi...Daj vediet, ak to vyriesis skor ty :-)

Auto mám ve škodovce a mění mi škrtící klapku, ty hlášky jsem měl stejné co máš ty. Jen klapka stojí kolem 7000,- a jako další věc mi obnovují regeneraci. Dohromady bude servis stát asi 11k...

Vloženo

No nakonec tě možná čeká něco mnohem horšího. Klapka mi nefungovala protože byla odpálená a zároveň mi odešla přímo řídící jednotka motoru, která dává do nové klapky pouze 4V místo 12V a tudíž ji nedokáže ovládat. Výměna řídící jednotky motoru je 40 tisíc.

přeji hodně štěstí :D

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...