pavel7 Vloženo 27. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2016 (editace) V 8. 12. 2015 at 21:32, KarelM napsal: Dík za vlastní a velmi užitečné postřehy. Pokud mám zapnutý SLA a vidím, že včas nezareagoval, dá se jednoduše přepnout na potkávací světla? Myšleno jen jednoduchým klasickým přepnutím páčky. Teoreticky ano, prakticky je to nekdy problem. Jsou totiz 2 moznosti: 1/ SLA automaticky nezareagoval a do doby kdy prepnes (zjistis, ze nezareagoval; sahnes po pacce; prepnes) SLA automaticky nezareaguje, se ti packou opravdu podari prepnout na potkavaci svetla. Vse tedy OK. 2/ SLA automaticky nezareagoval, ALE do doby kdy prepnes (zjistis, ze nezareagoval; sahnes po pacce; prepnes) SLA automaticky ZAREAGUJE. SLA je tedy automaticky prepnuto na potkavaci svetla. Packou (a stejnym zamyslenym ukonem jako v 1/) se ti podari zapnout svetelnou houkacku. Takze xenon protijedoucim primo do obliceje... Toto mi z pohledu uzivatele nepripada OK. [Automaticke prepnuti na potkavaci je samozrejme signalizovano, ze zmizi kontrolka dalkovych, ale to v techto momentech typicky nezpozoruji, kdyz koukam na silnici, jestli oslnuji nebo ne. Take ubytek svetelneho toku neni nekdy pri prepnuti z dalkovych na potkavaci tolik zrejmy, protoze pri dalkovych je napr. uplatneno vyrezavani stredu, boku, ...] Celkove vsak SLA funguje solidne a je to dobry pomocnik na dlouhe cesty. Az na ty horizonty (uz zde bylo diskutovano). [Superb III] Editováno: 27. Listopad 2016, autor: pavel7 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel7 Vloženo 27. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2016 (editace) V 20. 11. 2016 at 21:40, eMeF napsal: Mam spis opacne pocity i kdyz jsem to stale jeste nedeaktivoval a porad tomu davam sanci. Krom obcasneho oslneni protijedoucich a tedy problikavani me stve par veci. 1) Na prazdne dalnici mi malokdy rozsviti plne dalkove svetla - neustale stini levou cast plochy u vnitrnich svodidel. 2) Chovani je dost nevyspytatelne a jednou jsem zazil dost neprijemnou vec - SLA pustilo dalkove svetla na uzke slnici zrovna kdyz jsem mijel z jedne strany auto a z druhe chodce. Auto sice odstinil, ale chodec vypadal, ze skoci to prikopu. 3) Kdyz zapnu na pacce automaticke prepinani tak se uz neda vypnout pokud SLA zrovna nesviti dlouhyma svetlama. Obcas zavaham jestli to zase SLA nepos..e a pri snaze ho vypnout nekolikrat problikam protijedouci auto. S 1/ a 2/ nemam problem 1/ lepsi, nez by oslnoval "pres caru". Nekdy byvaji uprostred dalnice nesmyslna (nesouvisla) krovi, SLA tam bude tezko "videt". 2/ lepsi, nez kdyby dal potkavaci a tys nevidel chodce. Chodec muze snadno "zastavit" a pockat. 3/ Ano, presne toto me take stve. Editováno: 27. Listopad 2016, autor: pavel7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš P. Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 Chtěl bych se zeptat jestli u současného Kodiaqa a předpokládám i u Superba po modernizaci v rámci modelového roku 2018 nabízí LED světla podobnou funkci jako je Smart Light Assist u bixenonu a celkově v čem je hlavní výhoda/nevýhoda těch LED světel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 To prave zatim nikdo nevi... Taky na to cekam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš P. Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 Po rozhovoru s prodejcem a vzhledem k tomu, ze ani Kodiaq u LED svetel nic jako Smart Light Assist nema, nepocitam, ze by to mel i Superb v modelovem roce 2018. Velkou otazkou je jestli bude ted mit vubec LED svetla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 Veľmi často používam Smart Light Assist - automatické zapínanie diaľkových svetiel a natáčanie xenónov tak, aby som neoslňoval protiidúcich vodičov. Príde mi to ako super vec, avšak často sa mi stáva, že na mňa protiidúce autá blikajú - ako keby sa xenóny natáčali s príliš veľkým oneskorením. Aké máte skúsenosti ostatní? Stáva sa vám to tiež alebo mám len ja niečo zle nastavené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 Moje zkušenost je, že tyto asistenti se chovají v každém autě jinak. Já byl naprosto spokojen s radarem, fungoval na ACC super a nehlásil plané poplachy. Co jej vyměnili kvůli opravě nárazníku, chytá boční plané poplachy, brzdí pozdě a neustále mi rozsvěcuje červené autíčko na maxidotu....Opruz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 S fungovaním ostatných asistentov som spokojný, žiadne plané poplachy, brzdenie zavčasu. Fungovanie light assistu mi tiež vyhovuje, len protiidúcim zjavne až tak nie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntonioB721 Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 Co to nechat znovu nakalibrovat?. Otázka kdo tuhke operaci zvládne. Možná ferda25 ???? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 Možno to skúsim, dám im to spraviť v autorizáku v rámci záruky keď pôjdem pre zimné kolesá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 24. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2017 Ta samá zkušenost - jezdím se dvěma Superby s SLA a v jednom na mě blikají protijedoucí při každé jízdě v noci a v druhém dva roky bez probliknutí. Zkusím reklamovat spolu s mizerným ostřikem zadního stěrače a kontrolkou hlásící prasklou přední LED parkovačku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 25. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2017 Problém bude pravdepodobne s riadiacou jednotku, ktoré je na svetle. Presne ten istý problém som mal - ľudia na mňa blikali a problém som mal aj s tým, že občas mi hlási nefunkčné obrysové svetlo. Bol som s tým v servise, na skúšku vymenili riadiace jednotky medzi ľavým a pravým svetlom. Na druhý deň systém hlásil nefunkčné druhé obrysové svetlo a odvtedy na mňa nikto neblikol kvôli diaľkovým. Tento týždeň mi majú meniť tú riadiacu jednotku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 25. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2017 No super, díky za návod :-) dám vědět, jak to dopadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 1. leden 2018 Sdílet Vloženo 1. leden 2018 Jinak nevím, jestli se mi to zdá nebo ne, ale ve Sport režimu se naklání světla rychleji. Možná je to jen pocit, nicméně i manuál to potvrzuje. Samozřejmě taktéž asistent ručně vypínám na klikatých silnicích popř. s klesáním/stoupáním, tam to stihne bohužel oslnit. Jinak kvůli problémům se svícením Xenonů "do země" (řeší se např. zde - https://www.skodacommunity.de/threads/xenon-bleibt-unten.117644/ ) mi dělali základní nastavení a kalibraci...a mám pocit, že probliknutí protijedoucích vozidel se zredukovalo tak o 50%. Xenonové přední světlomety Světlomety se přizpůsobují dynamičtěji směru jízdy než v režimu Normal » strana 68. @Plzeňáček dej pak vědět ohledně mizerného ostřiku, řešil jsem to zde - ...a servis nezájem, Škodovka také nezájem... (tedy ale ty myslím nemáš Combi, tak možná je to OT) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Habi001 Vloženo 5. leden 2018 Sdílet Vloženo 5. leden 2018 to že se světle natáčejí v případě Bi-Xenonů ve Sport režimu je vlastnost všech Škodovek. V režimu Eco se nenatáčí vůbec, funguje pouze automatická nivelace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 5. leden 2018 Sdílet Vloženo 5. leden 2018 jj, já hovořil o rychlosti natáčení, která může mít vliv na délce oslnění/neoslnění protijedoucího vozu - Normal vs Sport režim, viz. můj příspěvek výše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 5. leden 2018 Sdílet Vloženo 5. leden 2018 Po výmene riadiacej jednotky na svetle kvôli občas nefunkčnému obrysovému svetlu mám pocit že sa veľmi zredukoval počet bliknutí a to aj v kopcoch. Občas ešte niekto blikne ale oveľa menej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 12. Červen 2018 Sdílet Vloženo 12. Červen 2018 Zajímavé video, jak fungují světla... 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_86 Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Se SLA jsem nadmiru spokojeny. Nicmene, kdyz mam zapnute pouze denni sviceni a dam blinkr, tak bila "hokejka" zmeni barvu na oranzovo a zacne klasicky blikat. Kdyz se blinkr vypne, tak se opet rozsviti plne bila "hokejka". Me se libi na superbech, ze po vypnuti blinkru se denni sviceni ve svetle rozsviti postupne do plne intenzity. No a zrovna u me to neni postupne, ale hned naplno. A vsiml jsem si, ze u vetsiny superbu je to krasne postupne, jen asi u 3 to bylo jak u myho. Cim to muze byt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Otázka nakodování, řekl bych Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_86 Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Cetl jsem, ze nektere kusy hlasily problemy s parkovacim svetlem a pote se neco na zaruku menilo. Tak mozna vsechny nove vyrobeny superby to maji uz takto. Mam ho teprve kratce - 2 mesice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Možno troška mimo...ale určite mi pomôžete..ak mam klasicke natačacie xenony a kupim si svetla ktore maju riasi (teda podporuju ILA) staci ich len nahodit a nakodovat?? Alebo je potreba nieco viac aby mi to išlo?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_86 Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Určitě by měla být na čelním skle kamera, která sníma okolní provoz a podle toho koriguje paprsek dálkových světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Tu kameru mam na aute Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_86 Vloženo 3. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2018 Dotaz pro uživatele SLA, jak dlouho vám trvá, než se světla po ztlumení (případně po korekci) přepnou zpátky na plnohodnotné dálkové? U mě je to cca 6 vteřin, první 3 vteřiny se neděje nic a potom další 3 vteřiny se pomalu rozšíří kužel do dálky. Zkoušel jsem v nastavení individualizace dát adaptivní světlomety na "Sport" ale rozdíl vidím pouze v natáčení, nikoliv v reakci dálkových. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.