Akrubek Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Ahoj, nenašel jsem tu podobné téma, což mě trochu děsí. Mám OIII, najeto asi 4k km, v podstatě od začátku mi dělá to, že jak při couvání, tak jízdě dopředu krokem, při plném rejdu, se ozývají zvuky podobné, jak by se dvě plochy třely o sebe...nicméně jsem měnil kola na zimní, jev je tam pořád, ale nikde jsem nenašel, že by třeba kolo se třelo o podběh nebo cokoliv jiného divného...nemůže tam něco kroutit při rejdu, třeba ty plechy, co kryjí kotouč? Nesetkal se s tím někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Ahoj, dělá mi to také. Můj oblíbený servis to uzavřel, že nic neslyší. Zatím jsem to víc neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Dela to v rejdu na obe strany? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zodiaque1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Pokud s tím máš to co si myslím tak problém je v uložení převodovky. Servis by si s tím měl poradit. Mě to dělalo a po opravě je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 24. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2017 V 23. 11. 2017 na 18:55, Martin Bednář napsal: Dela to v rejdu na obe strany? Ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 25. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2017 Aby kolo drelo o podbeh je v podstate vyloucene. Muselo by se jednat o zasadne odlisny rozmer disku/pneumatiky, vyrazny snizeni nebo nejakou fatalni zavadu v zaveseni, ktera by se nutne musela projevovat i jinak. Osobne tipuju manzetu na homokinetickem kloubu. Superb mi to dela taky, tedy pokud se bavime o stejnem zvuku. Co udelat nahravku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akrubek Vloženo 8. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2017 Uložení převodovky? Můžeš být prosím víc specifický? Jinak někdy mi to dělá, někdy ne, tak 50:50...možná rozhoduje teplota? Jen hádám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pub24 Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 Tohle se uz tady na foru resilo a ted to za boha nemuzu najit. Je to treni manzety na homokynetaku. Zajimave je ze mi to dela jen RS. Non RS okta mi to nedelala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zodiaque1 Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 (editace) Pub24 co jsem v tom vlákně pochytil tak záleží na motorizaci dělá to jen u dieselu a 1.4 tsi mám pocit Editováno: 11. Prosinec 2017, autor: Zodiaque1 překlep ve slově Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zodiaque1 Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 V 8. 12. 2017 na 15:04, Akrubek napsal: Uložení převodovky? Můžeš být prosím víc specifický? Jinak někdy mi to dělá, někdy ne, tak 50:50...možná rozhoduje teplota? Jen hádám... hele rád bych ale nemůžu, nevím přesně, v servise mi řekli, jen že to byla náročná oprava, nvm co vše museli rozebrat, byla venku baterka a možná celá přední maska protože tam mám od té doby nad spz hluboký škrábanec ..... jinak odkaz na forum co hledal pub je ZDE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pub24 Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 Nene..myslel jsem jeste jine tema. Ten odkaz je prave na problem s ulozenim prevodovky a ten hluke je tam je pri levotocive zatacce a ve vetsich rychlost. Tohle se deje pouze pri plnem rejdu pri pomale jizde..couvani..vyjizdeni atd.. Tema jsem nanasel ale obrazek jo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 13. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2017 Je to úplně něco jiného. Dělají to manžety poloos. Při natočení se varhánky manžety dotýkají a třou o sebe. Očistí se a povrch se mázne speciálním mazivem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pub24 Vloženo 13. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2017 No to jsem napsal:-) akorat posledni status skodovky byl ze to je cajk a nic se nedponika.. Ted uz to necim mazou? Nebo je to stylem namaz si sam?:-) Btw co za specialni mazivo si pouzil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 Já jsem problém neměl, ale říkal mi známý dělá vedoucího ve škoda servisu, že to takto dělají. To mazivo nevím jestli je speciální, říkal, že to očistí a namažou mazivem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maverick1 Vloženo 3. leden 2018 Sdílet Vloženo 3. leden 2018 Na mé OIII RS TDI FL 13.000km už to začalo taky dělat. Je to takové drhnutí. Zní to jako kdyby auto dlouho stálo a byly orezlé kotouče. Dělá mi to jen v malých rychlostech ( pod 20km/h )při brzdění, kola můžou být rovně anebo v plném rejdu do obou stran. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 5. leden 2018 Sdílet Vloženo 5. leden 2018 Taky to hučení pozorují, dělá mi to když couvám do garáže, točím plný pravý, jakmile vytočím z plného zdá se že přestane. Najeto mám 5tkm , ale zatím jsem to nijak neřešil, to bych s tou mou hujdou musel byt v servise pernamentně a když ne se svou tak od ženy. Zajimavé je, že u předchozí trojky mi to nedělalo, až u té současné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David Michalek Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 Ahoj vsem. mam novou Octavii a najeto asi 300km a od zacatku se mi pri rozhizdeni i couvani na 1 a pri plnem rejdu ozyva z podvozku podivne huceni, rekl bych ze je to cim dal horsi, co by to mohlo byt?diky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 18. Březen 2018 Sdílet Vloženo 18. Březen 2018 Ano, ja mam O3FL od podzimu, a dela me to takřka od nového auta . Koukam v diskuzi, ze se tim budu muset rovněž asi zabývat, dela me to urcite při uplnem pravem rejdu, doleva si nejsem jisty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 Začalo mi to dělat taky...teda nedávno docela citelně. Je jedno, jestli je auto studené nebo zahřáté. Uvažuju, jestli to vůbec v servise řešit ve smyslu, zda to padne na úrodnou půdu. ? Poradíte, prosím? ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Phate Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Dela mi to uz 130000km a nic se nestalo. Proste manzeta tre o sebe. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Díky za poznatek. Budu to teda při příští návštěvě servisu řešit prosbou o promazání těch manžet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 1. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Myslím, že se žádné manžety nepromazávají... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
belo696 Vloženo 13. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2021 Ahojte,trošku to tu oživím.....Mám OCT 3 FL 1.8TSI,auto mi vydáva podobné zvuky pri rozjazde alebo v malej rýchlosti a vytočených kolesách,napr. na kruháči,ale najhlasnejšie pri rozjazde v plnom rajde.Všimol som si,že to nerobí pri studenom motore a naopak pri riadne zohriatom po dialňičnej jazde,inak stále....Akonáhle vytlačím spojku tak prestane.....Začalo mi to v cca 50 000km a robí to doteraz 105 000km.Upozorňoval som na to autorizák pri každej prehliadke a nikdy na nič neprišli....Navrhli mi,ak chcem, tak ísť cestou pokus-omyl,spojka,prevodovka a podobne,samozrejme na vlastné náklady,lebo to nemá vplyv na prevádzku automobilu....Vyriešili ste to niekto už?ďakujem za poznatky ohľadom tohto problému.....Ide mi len o to,že ten zvuk je také trenie,alebo vysoká rezonancie a jazdím vačšinou dlhé trasy,tak nech ma to niekde neprekvapí,keď sa nieco zoderie,prestrihne pri namáhaní.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martind_ Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 Při plném vytočení doleva zvlášt pod výkonem mě to dělalo taky, je to výměna nějakého komponentu uložení převodovky..oprava asi za 5K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 u TSi motoru je slyste hodne diferencial ... s vadnym ulozeni prevodovky to nema nic poslecneho, to se resi jen u nafty a do FL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.