Přejít na obsah

Hučení levého kola


Mourek89

Doporučené příspěvky

Zdravím, koupil jsem si referenční oktu 1.4 tsi se 28 tis km. Při zatáčení doleva při jakékoli rychlosti levé kolo hučí,při akcelerování se zvuk ještě zintenzivní. Jízda rovně a vpravo naprosto bez jakýchkoli nežádoucích zvuků. Nemá někdo tip na něco konkrétního??nějaký kryt??ložisko??díky za postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v servise řečeno že to ložiskem není,že to dělaj gumy. Celkem divný když to dělalo i na letních. Ještě mě napadlo jestli by to nemohla dělat poloosa a nebo brzdy se lehce třou. Kolo se mi nekýve tak jako na videou hore.Zvuk neni nějak výrazně rušivej ale je slyšitelnej. Celkem mě to jebe,to sem moch jezdi ve starym pekáči kde se s takovýma zvukama musí počítat ale ne v zánovním autě.Jak řešit dál?Skusit v jinym autorizáku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak přidávám další zkušenost - auto je stále v servisu. Objednali v MB nový diferenciál - dnes by jim měl údajně přijít a když všechno dobře půjde, tak v pátek odpoledne bude auto k převzetí. Přiznám se, že bych si představoval větší progres a ne auto v servisu od 10.2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak dnes auto vráceno - oprava provedena výměnou diferenciálu. Nyní vše v pořádku.

Ahoj, řeším stejný problém, řekneš mi prosím v kterém servise Ti to opravili abych tam případně směroval můj Škoda servis pro načerpání vědomostí, děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to něco podobného, z toho záznamu se to opravdu blbě identifikuje, příznaky jsou ovšem jasné, při levém rejdu nebo i jen při rovné jízdě a pokusu o vychýlení volatnu doleva se ozývá hluk od levého kola(při pomalé jízdě je to jakoby "dření" či "přesípání" písku, v rychlostech kolem 150 je to temné hlasité bručení) , bohužel po zdvižení na heveru nic, tedy se přikláním k tomu diferenciálu, který se projevuje pouze v zátěži :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkud jsi, že by jsme to porovnali, jám měl auto 3 dny ve škodovce, vrátili mi ho s tím, že výměna pravého ložiska předního kola vše vyřešila, bohužel není tomu tak, opět jsem si zkusil diagnostiku nejlépe: jízda do kopce na 6 cca 80km/h a kličkování, doleva hluk doprava ticho, překonáš kopec,vyřadíš, šněruješ a vlevo i vpravo je ticho, uvidíme co dál...

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek, porušuješ tím pravidla fora. ;-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám podobný problém, při jízdě na plyn při zatáčení doleva se ozývá rachtání od levého kola. Když vyhodím rychlost nebo nešlapu na plyn, zvuk slyšet není. Nejlíp je to slyšet při kličkování a zrychlování, nebo na kruhovym objezdu, pouze při pootočení volantu doleva. V servisu zjistili, že je vadný levý kloub, výměna ale nic nevyřešila. Zkoušel jsem ještě novou 1.4 (900km najeto) a zvuk byl stejný, ne-li horší. Prý je to charakteristický pro tyhle modely. Tím to pro servis haslo, prý si mám zvyknout nebo koupit jiný auto. Mě to v pořádku ale nepřijde, když vidim, že vám tu měnili třeba direfák a tím se závada odstranila..

 

@Lukajs007: Můžeš mi prosím napsat, kde ti výměnu provedli? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...