Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor

No jasně,nic jiného mi ani nezbyde než šáhnout do vrecka...

Akorát se mi to nechce dělat každý rok s těmi vstřiky...

Potom ta úspora  není jestli ti vstřikovače vydrží max 30 tisíc . 

To se už moc nevyplatí. Sice nějaká úspora tam bude ,ale nic moc . A když započítáš cenu přestavby počtu najetých km a dalších nákladů atd tak ten rozdíl bůhví jaky bude .

By mě zajímaly recenze,zkušenosti s ostatními systémy u TSi 

• Autor

Ja nevím, mluvil jsem s jednou paní má Octávku 1.4 Tsi 110 kw taky s Prinsem a taky vstřiky Ko,ale až po 50 tis  říkala.Pak maji v jedne firmě tolik některými haněny Polský systém na Roomstru  1.2 Tsi najeto 170 tis, benzinové vstřiky uplně v pohodě(ikdyž mi říkal že už ne 100%).Taže je jasně vidět že ten nejdrahší systém nemusí byt taky ten nejlepší.U toho Prinse je evidentně něco špatně,bohužel.

Upraveno od bitttpower

no právě, ... potkal jsem nedávno na benzínce v Těšíně Čecha, co měl předělaného Karoqa 1,5 TSi od někoho v P.Těšíně, ale bohužel měl najeto jen asi 4t km. Takže těžko posuzovat, sice říkal, že už tam předělával druhé auto, ale nevím co měl před tím Karoqem. Proto sháním nějaké zkušenosti. Klidně bych si to i nechal tam na případném budoucím TSičku předělat, ale potřeboval bych znát zkušenosti

• Autor

Škoda že ti neřekl od jakého výrobce to měl.

Upraveno od bitttpower

Malto, kup si dacii s lpg z továrny a máš klid))) 

V tom odkazu na 1.5tsi lpg je napsáno, že auto bere  1.5l ba na 100km,plus plyn. Takže pokud ty máš jen 0.3l na 100km,tak je opravdu něco špatně. A to, že je tam nízká dávka benzínu na chlazení vstřiků, to je celé. Chce to zvýšit dávku benzínu a pokud to nejde tak s tím nic neuděláš a vstřiky se budou kurvit dál.

Před hodinou, JirkaBrno napsal:

Malto, kup si dacii s lpg z továrny a máš klid))) 

Brrrr neee, to opravdu ne

• Autor

S továrnima zástavbama jsou problémy,většinou to ani nejde servisovat mimo autorizák protože maji zamklou Lpg jednotku a u te Dacie to nebude jinak.

před 14 minutami, bitttpower napsal:

S továrnima zástavbama jsou problémy,většinou to ani nejde servisovat mimo autorizák protože maji zamklou Lpg jednotku a u te Dacie to nebude jinak.

Ještě bys mohl uvést že je problém se do nich dostat a ne problém je provozovat.

Ve firemní dacii s LPG z továrny se během 6 let a 200K se žádná oprava/úprava dělat nemusela. To auto se ke konci rozpadalo na nápravách ale motor s LPG jel dobře.

Na prvních verzích odcházely vstřiky, ale dost to měnili na záruku... 

Já jsem bude to za chvíli 2 roky švagra  přemluvil ať si raději koupí  nového Dustra v LPG než ojeté auto. A je spokojený . Taky jsem s tím něco najezdil . Nemůžu na něho říci ,že je to špatné auto.  Dovedl bych si představit že bych ho měl doma. Na naše silnice slušný auto na ty rozbitý cesty.

Ale raději bych si koupil nový Jogger,ten by mi dával  víc smysl na to co bych ho využíval.

• 3 týdny později...

Tak co vstřiky, jak to dopadlo.. 

Uvazuji o koupi kamiqa, ale nechci se zbavovat lpg, budu se muset poptat, jestli 1.0 tsi někdo předělával měkdy na plyn..))) 

• Autor

Ahoj,tak pomohla větší dávka "čističe vstřiku" do benzínu-vyjel jsem cca 4 nádrže,otázka je na jak dlouho....

Upraveno od bitttpower

Tak super... Dobře vědět 

• Autor

Tak jsem to asi přechválil....Dnes se rozsvítil Check a vypádá to na čištění vstřiku ultrazvukem....

no nechci malovat čerta na zeď, ale vidím to spíše na další výměnu vstřiků :(

• 6 měsíců později...

Zdravím příznivce Lpg,tak jelikož čištění benzinových vstřiků ultrazvukem nakonec  nepomohlo tak následovala  v minulém týdnu jejích výměna,najeto od poslední výměny cca 40 tis,což je dost málo.Popravdě už nemám chuť ani odvahu jezdit s timto motorem na Lpg.......A ty řeči montážniku že je přivstřik benzínu nastaven tak, aby to nepoškodilo při provozu na lpg u motoru Tsi benzínove vstřiky neberu už fakt vážne.

Upraveno od Bitttpower2

Otázka je zda je problém čisté LPG, nebo nastavení systému které ale nelze měnit :/

Tak evidentně je tam malý přívstřik benzínu při provozu na Lpg,bohužel ten u Prinse nejde nastavovat(zvětšit).Maji to takto blbě nastaveno z výroby.

Za mne hrozne zklamání z tohoto systému,byl jeden z nejdrahších v době přestavby a stejně to prostě nefunguje dobře.

Upraveno od Bitttpower2

Karel určitě ví své. Ale nevím zda je někdo ochotný a skutečně zveřejní reálná data a zkušenosti o jednotlivých systémech LPG pro TSI.

No mne se zdá že (skoro) každý montážnik jen mlží a chce jen prodávat a montovat(přece jen jde o byznys)......Protože kdyby se proflaklo že to v Tsičkách nefunguje dobře co by pak asi montážnici Lpg dělali že.....Ja už vím o dvou autech s motorem Tsi a ty samé problémy,to už asi nebude náhoda....Nechápu že takovy polotovar vůbec někdo vyrábí.

Upraveno od Bitttpower2

• 5 měsíců později...

Pokud je váš podnikání založeno na montáži LPG, jistě si uvědomujete výzvy současného trhu. V době, kdy mnohé automobilky přecházejí k přímému vstřikování, je složité udržet krok. Přesto nechcete vzdát své postavení na trhu. Montujete tedy systémy i přes narůstající problémy, s nadějí, že dodavatelé komponentů tyto nedostatky časem odstraní. Prostě si nemůžete dovolit jinou alternativu, protože celý život děláte přestavby...

Upraveno od informator

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.