Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

To je ohromný posun vo výkone keď 81kw verzia po zabehnutí má aj cez 90kw, ale aj nemusí. 

Mňa by ten max potenciál tiež zaujímal, keďže niekde som čítal, že tento 3 válec je robustnejší ako 1,2 TSI.

Vloženo
V 6. 1. 2018 na 13:55, marfan napsal:

To je ohromný posun vo výkone keď 81kw verzia po zabehnutí má aj cez 90kw, ale aj nemusí. 

Mňa by ten max potenciál tiež zaujímal, keďže niekde som čítal, že tento 3 válec je robustnejší ako 1,2 TSI.

Jak u koho sérii jsem měřil na šesti  81čkách a nejvíce jsem naměřil 84kW. Asi mám poctivě nastavenou brzdu , měření odpovídá výsledku měření na hřídeli z DE, 83,6 kW a 81,5 kW. V každém případě mě třívalec překvapil tím co jsem nečekal, je poměrně kultivovaný.  Ale stejně bych si ho asi nekoupil.

Vloženo

Tak ty máš reálnu skúsenosť ako to je, ja mám len niekoľko info s magazínov, fór a webov kde to bolo napísané, ukázané.

Keď vidím ako ten trojválec ide podľa videí kde predvádzajú zrýchlenie tak mám pocit, že ten motor ide o dosť lepšie ako 1,2TSI.

Tento trojválec limituje turbo ? či niečo iné ?

• o 10 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdravím ... jaký máte názor na chiptuning? Má už někdo zkušenost s úpravou tohoto typu motoru. Skoda Fabia 1.0 TSI 70kw (95hp) r.v. 2018 (zaplať pán bůh bez filtru pevných částic) ...  Doporučili byste upravu? Já vím, že se říká "z hovna zlato neuděláš" ale i tak ... navýšení na 84 kw od quantum chiptuning zní zajímavě ... ? 

• o 9 měsíců později...
  • o 1 rok později...
Vloženo
V 7. 2. 2019 na 18:07, arokysjerdno napsal:

Zdravím ... jaký máte názor na chiptuning? Má už někdo zkušenost s úpravou tohoto typu motoru. Skoda Fabia 1.0 TSI 70kw (95hp) r.v. 2018 (zaplať pán bůh bez filtru pevných částic) ...  Doporučili byste upravu? Já vím, že se říká "z hovna zlato neuděláš" ale i tak ... navýšení na 84 kw od quantum chiptuning zní zajímavě ... ? 

Quantum SW jsem videl a hruza. Nedoporucuji, navic v CR je to jen "franciza".. jako mekac.. ceska pobocka ani nevi co dela (nedelaji sami SW), resp dostanou jen to co jim posle "matka"..

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

čo si myslíte o xtuningu že dokáže z 1.0tsi 70kW dať až 95kW a 250Nm? Nie je tých 250Nm už na tú spojku a prevodovku veľa? 

Editováno: , autor: marian85
Vloženo

To silne pochybujem ze ti niekto nieco napise do tecgnicaku, to by musel znova vykonat skusky na na eurotemp6d normu, a predpokladam ze po cipe by ju nesppnil. 

Vloženo

Vše podstatný je stejný - turbo, ic, vstřiky, ojnice, hlava je taky stejná, písty taktéž. Údajně se liší ventily (81kW plněné sodíkem), ale nejdou samostatně objednat, takže je to jen spekulace..

Vloženo
V 6. 2. 2021 na 19:11, JendaII napsal:

Ahoj, máte někdo zkušenosti s čipem u této motorizace se zapsáním do TP? U koho, parametry (kw, Nm) a cena?

Zápis do TP je v reálu k ničemu, zápis navíc lze při navýšení pouze do +20% a zápisem ztrácíte tovární záruku, navíc SW verzi nahranou v ECU žádná STK neřeší, ani nemůže, nemají tovární čísla SW verzí od automobilek a je prakticky nereálně, že by se to v budoucnu změnilo (běžně je na jeden motor několik SW verzí od automobilek, či aktualizací)..

Vloženo

Nebol tu mimule polec ako niekto na cipnutej oktavke to pustil do cisterny. Poistovna kratila plnenie lebo motor bol cipnuty, tak ze si to pan sofer cvakol aj z svojho, a to moze byt rad ze tam nebol uraz alebo smrt. 

Vloženo

Tomu nevěřím, žádná pojišťovna neřeší ani nemá jak zjišťovat jaká je v ECU SW verze, to by musel být případ kompletně upraveného vozu i se změnou HW - nehomologovaného, který se už dá celkem jednoduše ověřit.

Vloženo

No ked tuknes niekomu blatnik asi to nubudu riesit, ale akonahle treba platit veke ciastky, s riesenim ekologie, tak ver tomu ze znalec od poistovne prelezie vsetko, zacne pneumatikami a diskami. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...