Přejít na obsah

nabijeni pres tlacitko


Malece

Doporučené příspěvky

Zdravím, řeším způsob dobíjení a zároveň žádám o radu a pomoc. Mám O2 fl 11/2010 držák na tel. který jsem předělal z originálu na dobíjecí podložku koupil na ali převodník z 12 V s micro USB.  To vše funguje, ale nelíbí se mi že to dobíjí vždy když vložím tel. Odpojovat ten kabel nechci a proto mě napadlo, udělat to nějak na originál knoflík, třeba na SET nebo na start stop, co jsou u ASR a park asistentu...nechci někam vrtat nebo dodělávat nějaký knoflík či přepínač. Představa by byla taková: knoflík SET mám a nepotřebuji a na něj napojit se někam na nějakou  jednotku která dá příkaz zapnout a vypnout, nabíjet a nenabíjet... Přímo na knoflík to nejde je to jen tlačítko. Šlo by to nějak takto udělat... děkuji za rady a nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,
tohle jsem řešil v dávných časech na své OI.
V té době jsem používal "drátovou" handsfree sadu a také mi vadilo, že je telefon po připojení trvale dobíjen.
Takže jsem koupil (předražené) tlačíto vyhřívání zadního skla, dal na volnou pozici a bylo vyřešeno.

Dnes v OII třeba tlačítkem řeším spínání větrání sedačky (zap/vyp), mám k tomu přidanou elektroniku, jde to.

Ale: na vypínání nabíjení je to dnes podle mého názoru zbytečné.

Současným Li-Ion bateriím mobilů na rozdíl od starých NiMH nevadí časté nabíjení, naopak je dobré je moc nevybíjet.
Je pravda, že není teoreticky není dobré nabíjení Li-Ion baterie na 100%, ale stejně to děláme při téměř každém nočním nabíjení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Souhlasim, je to zbytecne. Ale pokud to tak chces, proc ti neporadit. Podivej se na tento navod, podle toho bys to mohl zvladnout udelat. Jeste si neodpustim poznamku, ze pokud bych to delal ja, urcite bych si neodpojoval tlacitko SET, ktere bych sice nepotreboval, ale mam ho tam z vyroby. Radeji bych koupil dalsi originalni tlaciko se symbolem, ktery v aute jeste nemam (moznosti je dost, napr. predni parkovaci senzory, START/STOP, GAS).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je super návod...moc děkuji za tento odkaz...ja jsem chtěl SET páč ho z výroby nemám, tak jsem koupil tlačitko a pak ale nakodoval ovladaní do maxidotu takže tlačítko zůstalo volné..moc děkuji ještě jednou za ten odkaz...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Takze az dnes jsem dodelal podle navodu....super funguje..mam to na tlacitko start stop. Chtel jsem aby kdyz ho zapnu a bude nabijet aby svitilo oranzove ale to se nepovedlo...bud je ta dvojdioda v tlacitku je spatna nebo jsme neprisli jak to zprovoznit...nevime ktere piny v tlacitku...nemuzu ani sehnat schema toho tlacitka..primo toho. Rele jsme koupili za 1,5 dolaru z ali..takze navod super moc dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem, ze to budu muset hledat pres Elsu, ale nasel jsem to v me diplomce, takze to sem rovnou davam. Nejde z toho poznat polarita LEDek, ale na to snad prijdes. Pokud bys neuspel, ozvi se a hodim sem schema z Elsy i s polaritou... ;)

 

Tlacitko start-stop

Leva dioda - oranzova

Prava dioda - zelena

 

5aab6bdaa5471_TlacitkoStart-Stop.png.c2bde4c19de9a0d00b37cee33d2e4e87.png

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to nedalo a podival jsem se do te Elsy. Zelena dioda: pin 6 kostra, pin 3 kladny pol. Oranzova dioda: pin 1 kostra, pin 4 kladny pol. Aby tlacitko fungovalo, musis tedy mit na pinu 4 trvale kladny pol a oranzovou diodu rozsvecovat spinanim kostry na pin 1. ;)

 

Podle Elsy vede kladny pol i na pin 2. Tento pin jsem ve schematu vynechal, protoze v tlacitku neni nikam zapojen. Proc to na ten pin vedou je pro me zahadou. Mozna puvodne chteli pouzit tlacitko s jinym vnitrnim zapojenim, kde by oranzova dioda a spinaci kontakt nebyly propojeny? Nevim. Kazdopadne mne to funguje i bez zapojeni pinu 2.

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak drzak hotov...byl to boj:D.. vicemene diky Lucas.... prikladam par fotek bouzel se mi nepovedlo rozchodit ta oranzova dioda...ale asi to nevadi ten drzak signalizuje ze dobiji a tel taky...a navic je to zapojene pres tu lampicku v kastliku u spolujezdce...takze ja jsem spokojen s timto projektem a jeste jednou moc dik

1524498279257586468836.jpg

20180423_174538.jpg

20180423_174603.jpg

20180423_174721_026.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...