miklisek Vloženo 13. Únor 2018 Sdílet Vloženo 13. Únor 2018 @Hlouchino, samozřejmě pobavilo v dobrém, sever a mech je obecně známá věc. Asi je to neřešitelné, budeme se se zelenými lištami muset smířit, nějaký mechoprotector asi neexistuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 13. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2018 No sice asi máte pravdu že mech roste především na severní straně ,ale abych pokaždé pro parkování hlídal stranu každopádně pokud to zmizí tak je to jenom dobře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 18. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2018 Spoiler Tak přikládám ty slíbené foto ,akorát jsem zjistil že to jen tak dolů nejde nějak to tam drží. Omlouvám se za kvalitu fotek ale zelené je snad vidět.;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Únor 2018 Sdílet Vloženo 18. Únor 2018 Vidět to tedy je, to je úplně fosforeskující mech :-D. Máš pravdu, on ten povlak je fakt hodně tvrdej, já ho právě proto nějak nedrápal, abych nepoškodil těsnící hranu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 18. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2018 Přesně tak no , Ale tak nevím proč ale nějak mi to nechtěl foťák zaostřit každopádně to snad pak sundám . Ono jak tady lidé psali že to v létě zmizí neudělá ti náhodu ti že to jen zčerná ten mech ale zůstane tam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Únor 2018 Sdílet Vloženo 18. Únor 2018 Tak to nevím, tak hluboko jsem to nesledoval. Zelený hnus zmizel a víc jsem to pak nezkoumal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 21. Březen 2018 Sdílet Vloženo 21. Březen 2018 po zime to vzdycky setru mikrovlaknovou uterkou namocenou v nejakym univerzalnim cistici, jde to rychle pryc. Jen u zrcatek je problem se tam prstem dostat. Zaroven vycistim i bordel napadanej v tom zlabku. Moc dobre to vyreseny neni a to zeleny vypada jak kdyby clovek jezdil v nejakym vraku, kterej stal 10 let na zahrade. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 15. Duben 2018 Sdílet Vloženo 15. Duben 2018 V práci parkuji blízko bříz,ty žlábky se opravdu nepovedly jsou plné pylu a veškerého bordelu za stromů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 1. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 Tak jsem tu mezeru utěsnil, na pevném okénku kulatá guma průměr 4 mm a na stahovačkách těsnění do plastových oken. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 1. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 No vypadá to dost dobře mohl by si podrobněji rozepsat jak si to dělal ? Nebylo potřeba něco demontovat atd.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 1. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 U pevných oken, kulaté jsem jen namačkal,drží fest. U bočních jsem ho namačkal pod gumu a za to těsnění, možná by to chtělo ještě přilepit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej2005 Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Ahoj, řeším stejný problém, ale na OCT 1 z 2005. Má někdo nápad čm by ten hnusný zelený mech šel odstranit? Co třeba navlhčit nějakým univeczálním ( APC) čističem a pak kartáčkem zkusit vykartačovat ,ale abych zase neodstranil ten semiš. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Mech nemá rád zásadité prostředí a sloučeniny železa. Snad nějaký silně zředěný koncentrát louhu (pozor na lak a plast), nebo nějaká sloučenina železitanu (poptat ve spec. drogerii) a potřít to vícekrát a mech časem odumře a suchý odumřelý mech pak vykartáčuješ. Pokud je to tedy opravdu mech, tak pouhým vykartáčováním bez chemie jde odstranit dosti ztěžka a opakovaně se objevuje, takže doporučuji tu chemickou cestu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej2005 Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Díky. Mech je právě suchý a tmavě zelený asi je mrtvý si myslím. O víkendu na to kouknu. Nějakou chémii, která je zásaditá tak mám. No a pak je otázka až se mi to podaří očistit, tak čím to mám "naimpregnovat"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Na střechy se proti mechu používá Mechostop http://www.mechostop.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Prípadne použi Savo a opláchnuť vodou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r.jonak Vloženo 29. Duben 2020 Sdílet Vloženo 29. Duben 2020 Koupil jsem Octavii 3 a všiml jsem si, že má taky zelené stírací vnější těsnění. Našel jsem na netu náhradní gumy a asi bych to vyměnil, pokud to je jen to vnější bez toho chromu. Nemáte někdo návod? Jak je to tam přidělané a demontáž? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5e08374785ap-stiraci-tesneni-okna-vnejsi-prave-skoda-30499.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 4. Květen 2020 Sdílet Vloženo 4. Květen 2020 @r.jonak, stiahni si dielensku prirucku v sekcii "Ostatní" a najdes tam vsetko co potrebujes. Neduplikuj temy zbytocne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r.jonak Vloženo 5. Květen 2020 Sdílet Vloženo 5. Květen 2020 @misor1994příručku mám staženou. Upřednostnil bych osobní zkušenost a třeba tip. jestli to lze sundat bez demontáže obložení dveří atd. Nějaký popis těsnění tam je. Jen z toho není patrné, jestli stačí koupit jen černé těsnění nebo ten typ s chromem, když tam mám chromovou lištu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 5. Květen 2020 Sdílet Vloženo 5. Květen 2020 Vonkajsie tesnenie sa vytahuje podla prirucky zvonku, takze demontaz oblozenia dveri nie je potrebna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikous Vloženo 9. Červen 2020 Sdílet Vloženo 9. Červen 2020 Lištu vytáhneš směrem nahoru, stáhni si okénko a začni z jedné strany. Co se nákupu týká, jestli máš chromové lišty, musel by si koupit celou chromovou lištu, to těsnění je součástí celé lišty:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas99 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Kamarád měl stejný problém s mechem na těsnění (není to nic neobvyklého) a sundali jsme to pomocí detailingového štetce namočeného v APC + APC nastříkaný na mech. Byl to tuším Universal od Chemical Guys. Poté vytřeno.. :) Zatím se mu to nevrátilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 9. Září 2020 Sdílet Vloženo 9. Září 2020 Ahoj, našel jsem na YT návod, jak stáhnout okna ještě níže, aby se dalo těsnění dobře vyčistit. Možná to někteří znají, pro ostatní odkaz: 3 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 13. Září 2020 Sdílet Vloženo 13. Září 2020 (editace) Kluci delate me radost - diky za sdileni :-) Editováno: 13. Září 2020, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.