Březen 31, 20205 r V 20. 3. 2020 na 10:36, Martin Rušaj napsal: Konečně někdo, kdo jezdi normalně a nestydí se nelhat o spotřebě. Supr a slušná spotřeba. .....proč bych to dělal, Martine?:-))...já s tím do toho šel, že se budu pohybovat mezi 6 - 7 litry......když budu někde kolem 6,5 budu rád. Občas se určitě rád svezu, pokud to jde, ale při dnešním provozu!?.....ale nejsem rapl, snad takovej normální řidič! ?
Duben 1, 20205 r Jen někteří se chlubí až nereálnou spotřebou. Já bych taky rád jezdil za 3,5 - 4 litry. Ale mám rád svižnou, ale bezpečnou jízdu. Tak jsem na průměru 5l. Ale co jsem nevěřil, tak jsem teď natankoval prémiovou naftu a jde to na spotřebě vidět. cca 0,5 litrů dole.
Duben 1, 20205 r jako 5 litrů velmi dobrá spotřeba, já jedzím průměrně za 6,8 a to nejezdím nijak nad limit povolený, ale určitě bych nedával do auta naftu to moc spokojený nebude :o)
Duben 1, 20205 r mám spotřebu 6,4 a to jezdím docela normálně, ale nedovedu si představit jízdu za 5 l, jedině z kopce nebo zdržovat provoz,
Duben 1, 20205 r já narážel na to že má naftu a dává spotřebu k motoru na benzín, Ale 6,4 je taky super spotřeba na takový auto, jen mě sere že v techničáku si škodovka vymyslela spotřebu 5,5 a to je podle mě nereálná spotřeba a určiě ne průměrná kdy budu jezdit dle předpisů, na dálnici 130 a hned je spotřeba na 7,2 atd
Duben 1, 20205 r Jj, @Martin Rušaj má 1.6 TDI, tam je spotřeba přece jen jinde, ale taky je jiný výkon a další věci spojené s motorem :) V techničáku je NEDEC, ten nemá s realitou mnoho společného, lepší je vycházet z hodnot WLTP, zde 1.5 TSI DSG 2WD WLTP - FC (l/100km) - Comb: 6.7 WLTP - FC (l/100km) - Comb - Max: 7.2 WLTP - FC (l/100km) - Extra High: 7.1 WLTP - FC (l/100km) - Extra High - Max: 7.8 WLTP - FC (l/100km) - High: 5.7 WLTP - FC (l/100km) - High - Max: 6.2 WLTP - FC (l/100km) - Low: 9 WLTP - FC (l/100km) - Low - Min: 8.7 WLTP - FC (l/100km) - Medium: 6.3 WLTP - FC (l/100km) - Medium - Max: 6.8 Upraveno Duben 1, 20205 r od Martab
Duben 1, 20205 r před 2 hodinami, olexaV napsal: jako 5 litrů velmi dobrá spotřeba, já jedzím průměrně za 6,8 a to nejezdím nijak nad limit povolený, ale určitě bych nedával do auta naftu to moc spokojený nebude :o) :)
Duben 1, 20205 r Já vím, že moje TDI není TSI. Jen jsem to nahodil jako porovnáni. Někteří TSIčkáři se tady chlubí se spotřebou, že to nejsou schopni ani naftaři. Jen má manželka. Ale to s ní nemohu jet já, protože bych ji od toho volantu vytáhl přes okýnko. :) Měl jsem Fabku s TSi a průměr byl kolem 6 l. A hlavně záleží na profilu cesty.
Duben 1, 20205 r před 12 hodinami, olexaV napsal: já narážel na to že má naftu a dává spotřebu k motoru na benzín, Ale 6,4 je taky super spotřeba na takový auto, jen mě sere že v techničáku si škodovka vymyslela spotřebu 5,5 a to je podle mě nereálná spotřeba a určiě ne průměrná kdy budu jezdit dle předpisů, na dálnici 130 a hned je spotřeba na 7,2 atd ....na to vůbec nespoléhej co je v techničáku, to asi nesedí u žádný značky, na něco lákat musí! ?
Duben 1, 20205 r ....Martine přesně tak jsem to pochopil, a při některých zde zmíněných spotřebách TSi jsem se taky usmíval ?.....5 litrů je krásná spotřeba.....možná jsem měl taky šahnout , po naftě, ale asi je fakt že při mém nájezdu za rok by se to až tak nevyplatilo!!:-))
Duben 2, 20205 r Po 1000 km, což není moc relevantní nájezd, zatím 9,1. Když to spadne na 7,5 budu spokojený.
Duben 2, 20205 r Tak ona ta 5,5 l spotřeba není až tak nereálná, bo když jsem jsem jel s embéčkem, tehdy ještě novotou vonícím klokanem, před rokem z Plzně do Vídně, tak jsem této spotřeby dosáhl (ale byla to celkem plynulá jízda po silnicích I. třídy, rakousko navíc rovina) … takže jde to. Ovšem nyní, když každé ráno nahřívám zadel, vyhřívám volant, skla a zrcátka a jezdím 20 km do a pak z práce … jsem na 7 litrech jen to fikne. Zajímavé je, že když stejnou trasu jezdím v létě s klimatizací, jsem na 6.3 ...
Duben 2, 20205 r Ono to v zimě hold více žere. A klima v dnešních autech nežere moc. Spíš nic. Stejně i v zimě jezdíš na Auto na klimě. Takže jede.
Duben 2, 20205 r No na Auto sice jo, ale bez zapnutého AC … to zapínám až v létě, nebo když ventilátor a vnější teplota nedokáží snížit teplotu pod nastavených 22 st. :-)
Duben 2, 20205 r Po 4200 km teď v zimě spotřeba 8 - 8,2. Bohužel většinou přes město,10 km do práce, sem tam pojížďka opět přes město. Než rozmrazím okna, topit i s vyhříváním volantu musím celou cestu, tak snad v létě to bude o něco lepší. Kombi cesta částečně mimo město 6,5 - 7,2, podle jízdy.
Duben 2, 20205 r Nemohu soutěžit ve spotřebě - v zimě jsem se dostal lehce pod 9, v létě a na podzim jsem měl mezi 7 až 8. Nejsme závodníci, ale kopce a krátké jízdy jsou znát.
Duben 2, 20205 r před 8 hodinami, Duschan napsal: Po 1000 km, což není moc relevantní nájezd, zatím 9,1. Když to spadne na 7,5 budu spokojený. ....to se určitě dostaneš!!! :-)....
Duben 2, 20205 r před 10 minutami, marhor napsal: Nemohu soutěžit ve spotřebě - v zimě jsem se dostal lehce pod 9, v létě a na podzim jsem měl mezi 7 až 8. Nejsme závodníci, ale kopce a krátké jízdy jsou znát. jak už zde někdo psal, tuším že @davi72 nebo @Martin Rušaj, profil tratě dělá dost,....o pokud bydlíš někde z kopce do kopce bude to znát. Upraveno Duben 2, 20205 r od Houska #2 úprava textu
Duben 2, 20205 r před 7 hodinami, velkytom napsal: No na Auto sice jo, ale bez zapnutého AC … to zapínám až v létě, nebo když ventilátor a vnější teplota nedokáží snížit teplotu pod nastavených 22 st. ? já mám AC zapnutou skoro pořád (20°C), aby se protočila , zatím nedokažu posoudit jak spotřebu ovlivní...
Duben 2, 20205 r U předchozího auta jsem si dělal srovnávací test (samozřejmě nepřesný) na jízdu s AC a jízdu bez AC, vyšlo mi víc jak 0,5 litru / 100 km. Jenže byla to 1600 ccm, bez turba, výkon jen 84 kW; zapnutá klima byla znát, do kopce jsme ji vypínali :-).
Duben 2, 20205 r Skoda pouziva, komoresory s riadenmym vykonom, tj kompresor sa toci vzdy len nieje naklopena doska. Bez ohladu na tlacitko AC. A kompresor generuje len tolko vykonu kolko treba na chladenie, tj nemusi ist na 100% ak to nieje potrebne. KlUdne na 20%, alebo 60% podla potreby. Jasne ze ked date na teplotu na min. Tak v tedy bezi na full. Slabsie. Motorizacie mali vypnutie kompresora pri kickdown, tj pedal na podlahe. Neviem ako je to teraz.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.