Host maxnuke Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 (editace) Taky máte tak měkký lak na autě? Dvakrát mě protijedoucí auto ohodilo štěrkem ze silnice a pokaždé to skončilo sekancem do laku. Má celkově Škoda tak měkký lak nebo se na Rapidu šetřilo. Editováno: 10. Březen 2018, autor: maxnuke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 Já můžu říct jen tolik, že škrábance přibývají nepěkným tempem a dnes na slunci jsem byl nemile překvapen. Ale netvrdím, že to musí být kvalitou laku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 Většinou se jedná o špatnou údržbu laku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 (editace) 3 měsíce starý auto. Lak navoskovaný a používá se pouze kvalitní chemie. Max co 14 dní ruční mytí i s předmýtí pomocí aktivní pěny PH neutrální Co jsem jako zanedbal a víc pro auto můžu udělat? Editováno: 11. Březen 2018, autor: maxnuke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 Proč blbost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 Za mě má auto minimální vrstvou laků což je dnes standart, ale na vrstvě krycího čirého laku nemuseli šetřit. Mám celkem 3 místa kde kamínek odsekl lak. Na jaře to nechám lokálně opravit a rozleštit. Následně dám fólii čirou. Člověk má strach potka auto když jede po cestě kde byl použit štěrk místo soli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9300 Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 před 21 minutami, maxnuke napsal: Za mě má auto minimální vrstvou laků což je dnes standart, ale na vrstvě krycího čirého laku nemuseli šetřit. Mám celkem 3 místa kde kamínek odsekl lak. Na jaře to nechám lokálně opravit a rozleštit. Následně dám fólii čirou. Člověk má strach potka auto když jede po cestě kde byl použit štěrk místo soli. Mám RS245 4 dny starou jedno projetí štěrkem už mám na kapotě sekanec, takže asi tak, jediným řešením bude asi opravdu fólie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 Tak to by mě trefilo, koupit si takový auto a za 4 dny zásek na kapotě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9300 Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 před 5 minutami, maxnuke napsal: Tak to by mě trefilo, koupit si takový auto a za 4 dny zásek na kapotě. Nadšený z toho opravdu nejsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 12. Březen 2018 Sdílet Vloženo 12. Březen 2018 Dle známého detailera patří škodovka k tomu ještě lepšímu průměru, takoví "asiati" Hyundai, Mitsubishi apod, jsou opravdoví měkouši. Pro tvrdý lak bys musel k BMW třeba. Kamarád má 3 roky staré ASX u prahů už solidně načaté. Taky jsem nakoupil spoustu kosmetiky z detailingshopu, ale pak jedeš s autem ven a těch štěrkových úseků, čekajících na asfalt je u nás poměrně dost. Takže na to z mého pohledu prdím a auto má sloužit mně, ne já jemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 Já má z tohoto důvodu Rapid barvu Bily Laser. Protože když mirně škrábene bílou, tak pod tím je zase bílá a dobře se to dá rozlěštit. A když auto co tři měsíce ručně voskujete, tak na tom není nic vidět. Kvalitní vosk to auto dost ochrání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 Jak moc teda ten vosk je kvalitni kdyz vydrzi jen 3 mesice :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 Pokud se jedná o přirodní vosk např. Dodo Juice tak 3 měsíce je klasika, ale hodně záleží jakou používáš vodu na mytí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 Přírodní vosk cca ty 3měsíce. Pokud teda nejsi fanoušek, doporučuji použít Soft99 Fusso Coat nebo AngelWax vosk. Ty přežijí i zimu a agresivní chemii z wapek a myček. Výrobci udávají výdrž až rok, ale to je jen za dokonalých podmínek. Realita je cca 6-9měsíců, dle mytí a výkyvů počasí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 No prave jenze ten prirodni vosk prave toho tolik nevydrzi a az zas tolik to neochrani. Hlavne na odletujici kaminky je kratkej jakoliv vosk, mozna keramika by to trochu ochranila. A v zimnim obdobi a denimu pouzivani auta bych neveril ze by i ty 3 mesice vubec dal. Ja pouzivam synteticky vosk finish.. a ten dava tak 8-9 mesicu tak ze se pak prizivi bsdckem a je klid :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 Soft99 vydrží celou zimu. Mám to osobně vyzkoušené a opravdu tomu tak je. Dá se říci, že keramika částečně zabrání šrámům od běžného ježdění. Finančně se ale pohybuje někde jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 20. Březen 2018 Sdílet Vloženo 20. Březen 2018 Já měl na sarém autě navoskovaný nárazník a dost drsně mně na parkoviští někdo odřel. Mám šedě auto a na něm byly na 15 cm dlouhé modré škrábance a 10 cm široký pruh. No vzaljsem Tempo pastu a začal jsem leštit. A nastěstí to vzalo jen ten vosk a na nárazníku po vyleštění a vyčištění nebylo nic poznat. Takže podlě mně vosk zachrání dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 20. Březen 2018 Sdílet Vloženo 20. Březen 2018 Pozor na Soft99 Fusso Coat dark, na mojí černé metle udělalo mapy, které byly na slunci dost vidět. Musel jsem s tím na strojní rozleštění k detailerovi. Zřejmě tam bylo od výrobce nějaký quick vosk nebo detailer a ten fusso špatně reagoval. Chce to mít dobrý odmaštěný podklad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 20. Březen 2018 Sdílet Vloženo 20. Březen 2018 Bohužel za tento jev nemůže Soft99. Při dodržení postupu se mi tohle nikdy nestalo. Barva Quartz - šedá metalíza. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 20. Březen 2018 Sdílet Vloženo 20. Březen 2018 Tak proc by taky soft99 nevydrzel celou zimu kdyz to jsou vpodstate 4 mesice :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 20. Březen 2018 Sdílet Vloženo 20. Březen 2018 Chytrému napověz, hloupého kopni. Snaha poradit byla. Více k tomu dodávat nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 21. Březen 2018 Sdílet Vloženo 21. Březen 2018 (editace) Dnes jsem měl chvíli po zaparkování před zaměstnáním a tak jsem trochu koukl na Píďu, mimo to že ho mám špinavé jak prase, čekalo na mě další nemilé překvapení na kapotě. Jeden větší a jeden menší zásek do laku a to pakrticky až na plech. Mám to nějak ošetřovat? Taky jsem názoru že auto má sloužit mi, ne já jemu, ale spíše ať to nechytne skořici. Chtěl bych to nějak pořešit za jedno, když půjdu na jaře pro lak, abych zakryl, jak mi někdo drbnul dveře na parkovišti. Viz fotky, první dvě je kapota, poslední je fotka dveří. Jsem taky docela překvapený, abych pravdu řekl, stará F1 s Candy lakem, to vydrželo všechno. Editováno: 21. Březen 2018, autor: Durannn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 21. Březen 2018 Sdílet Vloženo 21. Březen 2018 Takže příspěvky mě utvrdili, že vrchní lakování stojí za prd. Nejvíc mě, ale dostane, když vystupuji v podzemní garáži a jen si velmi lehce opřu dveře o sousedova Jagoše, aby nevystřelili a neudělali mu důlek do dveří. Mě se odloupne z hrany dveří barva a z jeho auta to otřu prstem. To jsem opravdu neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 21. Březen 2018 Sdílet Vloženo 21. Březen 2018 “Opřu dveře”. Já se pak můžu divit, odkud se mi ty záseky na dveřích tvoří. Odštípnutý lak na kapotě od kamínku je běžná věc a nedá se tomu prakticky vyhnout. Od toho jsou k dostání lahvičky s danou barvou a bezbarvým lakem. K zakoupení přímo u dealera Škoda. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.