9300 Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 Zdravím, jaké máte zkušeností se stěrači, raději originál nebo např. bosch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 Jednou jsem vyzkousel neoriginaly ... a uz nikdy vice. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9300 Vloženo 17. Březen 2018 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 před 4 minutami, Tragedie_v_JZD napsal: Jednou jsem vyzkousel neoriginaly ... a uz nikdy vice. jaký výrobce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9300 Vloženo 17. Březen 2018 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 před 3 minutami, stafa napsal: Mám taký pocit, že aj Bosch Aerotwin je prvovýroba... Ja kupujem Bosch a tie sú pre mňa bez problémov. Raz som mal Valeo, tie však odišli o niečo skôr. Raz sa mi jeden Poliak na blšáku v Novom Targu snažil predať super mega grafitovo - silikónové, ale neskočil som na to... škodovka má tuším nějakého vlastního výrobce, ale bosch a originál jsou cenově dost blízko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimX11 Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 Někde jsem tu tuším četl, že Bosch jsou lepší než originální stěrače... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 S originály zatím vždycky spokojenost. Na soukromém mám Bosch a taky dobrý. Stěrače je oblast, kde má smysl šetřit jenom nákupem např. přes CC autodíly, jinak člověk pohoří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 Takisto mam bosch, pouzivae v rodine na vsetkych autach a bez problemov. Otcovi sa ale raz stalo, ze zakaznikovi objednal stierace na Audi A6 a ako nove robili smuhy, a to vyskusal dva pary Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 17. Březen 2018 Sdílet Vloženo 17. Březen 2018 3 hours ago, RadimX11 said: Někde jsem tu tuším četl, že Bosch jsou lepší než originální stěrače... Rozhodne nesouhlasím.. měl jsem je na Sciroccu i na Yetim a po 1/2 nepoužitelné... raději zvolit originální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 19. Březen 2018 Sdílet Vloženo 19. Březen 2018 V 17. 3. 2018 na 16:20, Ulipek napsal: Rozhodne nesouhlasím.. měl jsem je na Sciroccu i na Yetim a po 1/2 nepoužitelné... raději zvolit originální Rozhodně nesouhlasím, měl jsem na předchozích OII i OIII jak originál, tak BOSCH a minimálně u OIII měli BOSCH lepší životnost Originály mám teď od září z výroby a už dělají šmouhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 25. Březen 2018 Sdílet Vloženo 25. Březen 2018 Za mě BOSCH ano. Měl jsem je a spokojenost, rozhodně nebyly horší jak originály. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 25. Březen 2018 Sdílet Vloženo 25. Březen 2018 Ahojte ja som vlani kupil stierače značky SWF. Neboli najlacnejšie ale plná spokojnosť a môžem ich porovnať s originálom Je to typ SWF 119270. sú perfektné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 9. Květen 2019 Sdílet Vloženo 9. Květen 2019 Na své OIII FL jsem měnil stěrače. Originály vydržely přes 2 roky. Pak začaly dělat šmouhy. Jelikož jsem měl se stěrači BOSCH Aerotwin perfektní zkušenost z mé bývalé před FL OIII, rozhodl jsem se pro ně znovu a to i z důvodu akční ceny, která činila 499,- .Po prvních slunečných týdnech, kdy nebylo třeba nějak manipulovat a zapínat stěrače (maximálně při ostřiku čelního skla), panovala spolojenost. Bohužel s příchodem aktuálních dešťů a častému používání stěračů jsem rozčarován. Stěrače při automatickém režimu (rozuměj cca střední sekvence nastavení stírání) začnou po cca 10min. jízdy skákat po skle a vrzat. To vše tak silně, že stěrače vypínám a setřu jen občas manuálně, když už opravdu vidím špatně. Přední sklo jsem zkusil odmastit, čistil jsem ho i čističem na skla a výsledek stále stejný. No, naštěstí jsem původní originální stěrače nevyhodil a dnes jsem se rozhodl prohodit je s těmi od Bosche. Výsledek? Až na občasné šmouhy (důvod koupě nových) krásné tichý chod a bez jakéhokoliv náznaku poskakování. Váhám nad reklamací, ale ruku na srdce. Výsledek je předem znám a když si spočítám náklady na poštu - 150Kč, vyplňování reklamačního formuláře a stráveného času na naší České Poště, vidím to tak, že se přes tu peněžní ztrátu přenesu a po chvíli testů s původními stěrači koupím stěrače originální. Chci se zeptat, zda-li máte někdo podobnou zkušenost, nebo snad jsem narazil na vadný kus? Napadá mě, jelikož se mi nekvalitě od Bosche nechce věřit, jestli nejsem vadný já a můj povoz :-)). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Stěrače skáčou protože je špatný uhel mezi sklem a gumičkou viz tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 @LukášCBR já bych viděl problém asi v tom, že stěrače byly v akci, tudíž se "někdo" (obchodník, dodavatel) chtěl zbavit starých zásob. Pokud stěrače někde dlouho leží, může gumička ztvrdnout, tím by se vysvětlil ten projev co popisuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 @l79 Tohle mě taky napadlo, nicméně na obalu není žádné datum expirace, tak jak to má Škoda Auto, takže nezjistitelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Přibližné datum výroby by tam mohlo být... nezkoumal jsem. Možná ukryto v nějakém delším kódu. Neveřím, žy by byly až tak staré, přecejen je to spotřební zboží... @LukášCBR Aerotwiny už mám druhé, nesrovnatelně delší životnost, než Valea z výroby. Akorát moc nedoléhají úplně vpravo (špatmě stíraný proužek asi 1x10cm) a vlevo u "obloučku", kde se to taky trochu maže. Asi daň za univerzalitu. Na vrzání si nemůžu stěžovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Říkal mi kolega, že řešil podobný problém s vzáním. Ale šel opačnou cestou. Místo aby sklo odmastil, tak ho natříkal WD40 a vyleštil do sucha. Prý to pak nevrzalo. Zda to opravdu pomohlo, nebo na jak dlouho - netuším... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Že odmastění to spíš zhorší, tomu bych rozuměl, ale na sklo bych si mazadlo nedával. Vzrání a matlání lze odstranit jedině nastavením sil s pomocí přístroje/nástroje. Málokdo ho má, většinou tvrdí, že nic nastavit nelze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Ano, starší nebo prostě trochu jiná stírátka (materiál) mohou způsobovat skákání a vrzání. Ale to je způsobeno tím, že se stírátko nepřeklopí a jede po skle v poloze "proti srsti". Podívejte se v jaké poloze jede po skle, je to vidět. A odstraní se to jednoduše zkroucením ramínka stěrače, viz můj příspěvek výše. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Mě takto skákaly stěrače u nového auta. Chtěl jsem je jít reklamovat a prodejce mi poradil ať přetřu lišty obyčejným jarem na nádobí, že mají z výroby nějakou ochranou vrstvu. Udělal jsem to a stěrače stírají vpohodě a neskáčou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Mne začali stierače skákať po nanesení tekutých stieračov, ale po čase sa to usadilo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 10. Květen 2019 Sdílet Vloženo 10. Květen 2019 Samotné lišty jsem čistil také, ikdyž byly nové. Tekuté stěrače na autě nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 12. Květen 2019 Sdílet Vloženo 12. Květen 2019 Včera ráno jsem se rozhodl koupit originální variantu předních stěračů (730kč) a hned s nimi najel v dešti necelých 400km. Výsledek je tichý chod a po vrzání ani památky. Takže za mě do budoucna pouze originální varianta. Bosche mám zabalené a připravené k odeslání do eshopu. Uvidím, jak uspěju v reklamačním řízení. Jedná se o dobře známý eshop, tak snad s nimi bude rozumná a férová domluva. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 12. Květen 2019 Sdílet Vloženo 12. Květen 2019 Ja som prave nasadil opat bosch a nic z toho, co si popisal, sa mi nedeje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 13. Květen 2019 Sdílet Vloženo 13. Květen 2019 Koupil jsem napodzim ve škodovce nový origo a vrzali asi po měsíci. Teď mám od Valea VM 824 (stejný jako prvovýroba) a je klid jo a stáli i s poštovným 550,-!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.