Publikováno Březen 17, 20187 r Ahoj, je možné nějak posunout klidovou polohu plynového pedálu ve Fabii I směrem k řidiči, tak, aby byl plynový pedál víc v jedné rovině s brzdovým a spojkovým pedálem? Znervózňuje mne, že při nouzovém brždění, kdy se počítá každá milisekunda, nestačí ve Fabii šoupnout chodidlo doleva z plynu na brzdu. Místo toho má chodidlo delší cestu, k sobě a pak doleva. Jednou se mi dokonce stalo, že jsem při tomto rychlém pohybu nabrala pedál brzdy nohou zespoda. Nemít štěstí, bylo by z toho neštěstí. P.S.: není to krátkýma nohama, mám přes 180 cm Omlouvám se jestli tohle není správné podfórum na tuhle otázku.
Březen 17, 20187 r Jako učitel autoškoly bych se měl jen divit,ale slyšel jsem nejroztodivnější otázky.Tohle je věc,kterou by ses měla naučit zcela automaticky a nepřemýšlet o tom.Tak jak to je,je to zcela záměrně,aby nešlo sešlápnout oba pedály současně,nebo si je splést.Ten plynový pedál nijak přestavit nejde,musel by se přemontovat.
Březen 18, 20187 r Autor Líbí se mi poloha pedálů u ostatních značek. Konkrétně teda srovnávám se starým Focusem a novým i30, abych nemluvila obecně. Nebýt ten schod plyn-brzda v jiných autech menší než ve Fabii (a Felicii), tak se neptám. Proto se divím, že se mojí otázce divíš Je-li ten velký "schod" mezi plynem a brzdou ve Fabii I pro bezpečnost, neříkáš tím zároveň, že ostatní značky s malým "schodem" to mají méně bezpečně? Já myslím, že cvik nezmění, že přešlápnutí z plynu na brzdu musí trvat o pár milisekund déle, když musí noha vykonat delší dráhu. Pravidelně to nacvičuju, ale ta dráha je prostě delší a nemám z toho bezpečný pocit.
Březen 19, 20187 r Nemám z toho bezpečný pocit...Napadá mně třeba takový traktor Zetor se vzdáleností brzdy od plynu asi 50 cm.Pokud máš někde možnost,tak tam do něj nakoukni.A ovládat to jde.Řidič se zkrátka musí smířit s polohou pedálů,kterou zvolil na základě ergonomie výrobce.Každému řidiči se nebude zdát každé auto stejně pohodlné,s tím nic neuděláme.Různá nastavení sedačky,volantu,to nebude nikdy všude stejné.A řidičské oprávnění platí na všechny,nepíše se v něm,na jakou rozteč pedálů,takže řidič musí umět bezpečně ovládat všechny.
Březen 19, 20187 r Poloha pedálů vůči sobě je pravděpodobně vždy na výrobci, někteří však alespoň umožňují jejich posun vůči řidiči (např. Chrysler).
Březen 19, 20187 r Základní ovládací prvky mohou být stavitelné,pokud ale nejsou,tak jakoukoli úpravu musí provést specializovaná firma,ta úprava musí být schválená a musí být zapsaná v technickém průkazu.Jinak by byl problém na TK a i při nehodě.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.