Přejít na obsah

Airbag + senzory + zrcátka a nakonec ještě stěrače


DominikS95

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

Předem se omlouvám, že zakládám nový vlákno i když je tady o té problematice psané hodně, ale snad vše jsem pročetl a nějak se v tom ztrácím tak prosím o radu přesně k mému případu.

Mám O2, předface 2005 1.6FSI 85 kW. Prosím Vás o rady:

Diagnostika mi píše pár věcí.

  1. Rozsvítil se mi airbag, háže to chybu 01639-Snímač nárazu airbagu na straně spolujezdce/ na zadní straně: otázka je zda jít přesně po snímači (který by měl být pod plastem u sedačky?) nebo bude někde přerušený kablík například v průchodce dveří?
  2. Dále mi nejdou parkovací senzory: v zimě to bylo dosti náladové, v létě už náladové být přestali a nefungují už ani sporadicky. Na diagnostice jsem si zjistil jaký to je (pravý prostřední). Psalo mi to špatné kostření. Po čem přesně jít? Každý senzor je ukostřen zvlášť, nebo všechny nějak svedený najednou? Musím sundat nárazník? Včera jsem odšrouboval jen ty hvězdičky zespod a kouknul jsem tam. Prostříknu jsem to WéDéčkem s tím že to možná pomůže ale nic, bohužel a už si s tím nevím rady.
  3. Další chybou bylo Spínač ovládání stěrače pro přerušovaný chod: nevím proč mi tuto chybu napsalo, vše jsem hned odzkoušel a cyklovač mi šel úplně v pořádku ve všech polohách.
  4. A poslední bylo vyhřívání zpětného zrcátka u spolujezdce….opět jsme to odzkoušel a výhřev jde jen po obvodu zrcátka, nevíte kde by mohla být chyba?

Je toho vcelku dost, ale naštěstí jen „kraviny“. Ano, snažím se to radši zlehčovat, ale pořád lepší než kdyby začalo klepat v motoru.

Budu rád za každou radu, kterou mi napíšete, nebo poradíte. 

Děkuji předem a mějte se, pěkný zbytek dne Ahooj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Ano, je to chyba senzoru, ktery je umisteny vedle zadni sedacky pod krytem prahu. Muze to byt bud senzorem nebo dratama. S pruchodkama do dveri to ale nema nic spolecneho, tama to nevede.

 

2. Kazdy senzor ma zvlast dovedenou kostru i napajeni, takze problem muze byt kdekoliv od senzoru po RJ senzoru, ktera je umistena v kufru na podbehu leveho kola.

 

3. Pravdepodobne spatny kontakt nebo polamane draty v pacce. Smazal bych to a vyckal bych. Pokud se to tam objevi znova, zkusil bych rozdelat packu, zkontrolovat vodice a vycistit kontakty u te kolebky cyklovace.

 

4. Vymenit sklo zrcatka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Děkuji ti za dané informace.

1) Pustil jsem se dneska tedy do čidla airbagu, vyndal jsem sedačku, plast na prahu a čidlo jsem vyndal. Teď je otázka, zda ho jen očistit, prostříknout kontakty a zkusit vložit nazpátek, nebo koupit rovnou nové? Bohužel asi nepoznám zda to nebude v drátech. 

2) Senzory mě čekají tak cca za 14 dní, jediný co mě znepokojuje je sundání nárazníku, kterému se asi bohužel nevyhnu. Nebude to asi tak lehké jako sundat sedačku. Můžeš mi prosím napsat nějaký postup pokud jsi to někdy sundaval?

3) Závadu jsem smazal...až to napíchnu znova uvidím jak to bude, ale každopádně cyklovač funguje jak má.

4) Výměnu si udělám sám doma? Nebude v tom problém? Četl jsem jen že zrcátko natočím co nejvíce na stranu a sklíčko jen vycvaknu prstama, je to tak?

Ještě jednou děkuji, měj se

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. V tom uz ti bohuzel nedokazi poradit.

 

2. Sundani narazniku vubec neni problem. Odsroubujes torxy zespodu, dalsi torxy od kol, vyndas zadni svetla a odjistis takove kolicky a potom jeste odsroubujes 4 srouby z kufru, kvuli kterym bohuzel musis sundat temer vsechno oblozeni kufru. Jak vidis, o nic nejde. :D Mohl bych ti to popsat detailneji, ale lepe nez v dilenske prirucce to stejne nenapisu, takze si ji stahni a nastuduj to tam. ;)

 

4. Vymenu zvladnes. Ja radeji sundavam ten vrchni plastovy kryt celeho zrcatka a teprve potom sklo. Jde na to lepe videt, vidis kde pacit... Ale vzhledem k tomu, ze ti nevadi, kdyz sklo praskne (stejne budes mit nove), tak to zkus proste tak nejak jak pises.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...