Bigbore Vloženo 30. Srpna Sdílet Vloženo 30. Srpna 18ky by som neriesil ked uz tak 17 ak ti ide o komfort....len necakaj ze 215 ka pneu bude sediet ako 235ka. Ja mam 18 leto a 17 zima. Brat ma 19 ky a velky rozdiel to nieje oproti 18. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 30. Srpna Sdílet Vloženo 30. Srpna Mám 19" s letními pneu (235/40) Bridgestone Potenza S 001 a zimní mám (235/45) Continental TS 870 na 18". Tam nějaký rozdíl je, ovšem zimní pneu je minimálně odlišná tvrdostí, takže při letních bych nečekal nějaký zásadní rozdíl. Pokud nepřejedu větší nerovnosti, neřekl bych, že jsou 19" nijak diskomfortní. Pokud dáš 17" - tak tam už je celkem pěkná výška pneu. Ta ledasco utlumí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Srpna Sdílet Vloženo 30. Srpna Mam ty zimní R16 - 215/60 SottoZero3, 4lety. No je fakt, že nějakej úplně velkej rozdíl to taky není... počkám na zimu abych si to připomněl tedy... 😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 30. Srpna Sdílet Vloženo 30. Srpna (editace) Tak asi... Skôr 17ky a máš istotu, že tá guma absorbuje nárazovú energiu do karosérie od dier. Inak pri tých 16kach musíš cítiť rozdiel v jazde a komforte. Editováno: 30. Srpna, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 30. Srpna Sdílet Vloženo 30. Srpna Rozdiel medzi 19" a 18" diskom/pneumatikou je skôr z ekonomického hľadiska ako v jazdných vlastnostiach. Ekonomická stránka znamená o niečo lacnejšie disky, lacnejšia pneumatika, lacnejšie prezutie prípadne skladovanie, možno o veľmi málo nižšia spotreba na aute, a o málo nižšia pravdepodobnosť poškodenia na/pri obrubníku, resp. na výmole. Okrem toho sa tu dávnejšie riešilo, že 19" pneumatiky mali väčšiu tendenciu opotrebovať sa nerovnomerne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Srpna Sdílet Vloženo 30. Srpna (editace) Co si pamatuji dobře je, že na zimních R16 to auto bylo od kol o dost tišší... Na kolik ty R19 foukáte? Podle tabulky (2,5)? Editováno: 31. Srpna, autor: NNNTomas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 31. Srpna Sdílet Vloženo 31. Srpna Podľa tabuľky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuCasX Vloženo 31. Srpna Sdílet Vloženo 31. Srpna Abych přidal svůj názor - tak pro mě je teda o dost komfortnější projet zatáčkou na 19", než mít strach na 17" s tím, jak se to houpe, plave - 16" si raději ani nepředstavuju. Pojem komfortu bude dost subjektivní. Tak a teď mě ukamenujte. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 31. Srpna Sdílet Vloženo 31. Srpna Zas takovej rozdíl v plavání auta mezi R19 nebo R16 teda nepociťuji. Možná jsem to ale jen přes léto zapomněl. 😀🙈 Ale nutno dodat, ze zatáčky za pískotu gum nejezdím...to se mi nestalo ani na jedněch ani jednou. 😀 Ten těžkej diesel vůbec nepíská 🤔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.